Skatten fra Miklagard

Tom Egeland Aschehoug 2014 16 anmeldelser

Det er sommerferie, og Robert blir med moren til Vestfold, der hun og arkeologteamet hennes har funnet en vikinggrav. Nyheten om et revolusjonerende funn sprer seg raskt - hvis den eldgamle Njåls saga snakker sant, kan denne graven romme store Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kaia Brendberg

Kaia Brendberg

Skrevet av 15. oktober 2014 av Kaia Brendberg på Sørburøy barne- og ungdomsskule

SKATTEN FRA MIKLAGARD
Dette var en spennende bok som var vanskelig å legge fra seg.
Skatten fra Miklagard handler om en gutt som hjelper arkeologmoren sin i ferien med å grave opp en gammel vikinggrav. Da oppdager han et mysterium som han vil komme til bunns i. Han møter en jente, Anita, som hjelper ham å undersøke, og han drømmer om en gutt og det han opplevde for tusen år siden. Det er en spenningsbok skrevet av Tom Egeland.
Dette er en bra bok. Den startet godt og begynte med å bygge opp stemningen med en gang. Den presenterte hovedpersonene og det var lett å følge med hvem som snakket, selv om den hoppet mye i tid og synsvinkel. Selve historien er ikke akkurat sannsynlig. De finner det de leter etter med en gang, og hvis de ikke gjør det kommer det en mystisk mann og sier hva de skal gjøre. Men historien virker likevel ikke umulig, og den er spennende. Ny informasjon kommer med passelige mellomrom og holder spenningen ved like. Boka avsluttes også godt, så helheten i boka er bra. Det eneste jeg mislikte med boka var noen av personbeskrivelsene. Den er slik det er i alle bøker, at hvis det er en jente og en gutt, blir de forelsket. Det finnes også en person som «bare» er ond og som skal ødelegge alt uten å ha noe bra motiv. Jeg synes likevel den kan være en mulig kandidat til u-prisen.

Til toppen