Skatten fra Miklagard

Tom Egeland Aschehoug 2014 16 anmeldelser

Det er sommerferie, og Robert blir med moren til Vestfold, der hun og arkeologteamet hennes har funnet en vikinggrav. Nyheten om et revolusjonerende funn sprer seg raskt - hvis den eldgamle Njåls saga snakker sant, kan denne graven romme store Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma anbefaler! - Foreningen lesForeningen les

Emma anbefaler! - Foreningen lesForeningen les

Skrevet av 16. oktober 2020 av Emma anbefaler! - Foreningen lesForeningen les

[…] Skatten fra Miklagard av Tom Egeland, Aschehoug […]


Maren Hansen

Maren Hansen

Skrevet av 2. november 2017 av Maren Hansen på Sigdal ungdomsskole

Boka heter Skatten fra Miklagard, det er en spennings og roman bok. Spenningen er litt skjult du må komme litt ut i boken for å forstå hva som egentlig skjer. Boka handler om en gutt som heter Robert og hver natt drømmer han om en gutt som heter Ulv. Robert har en mor som er arkeolog, han blir med moren der arkeologene har finnet en vikingrav.

Jeg vil anbefale den for den er veldig spennende jeg vil gi den en 4????


Hlin-Såga Kyrkjeøy

Hlin-Såga Kyrkjeøy

Skrevet av 27. oktober 2015 av Hlin-Såga Kyrkjeøy på Rothaugen skole

Skjult spenning!

Denne boken kalles Skatten fra Miklagard, den er skrevet av Tom Egeland, og er bok to i serien om Robert. I denne boken handler det om å løse vikinggåten og finne den skjulte skatten, som alle tror er en myte.

Boken starter at vi er i USA. Der sitter en general foran en skjerm og plutselig har terrorister kapret et skip fult av atombomber, det er nok atombomber i skipet til å starte 3. verdenskrig. Spenning fra første side.

Denne boken har flere høydepunkter og det er alltid noe spennende som skjer, som gjør at du nesten ikke kan legge fra deg boka. Ognår du tror det ikke kan bli mer spennende så snur hele handlingen og det blir enda mer spennende. Denne boken er ikke forutsigbar, men kanskje det motsatte, den er mystisk og du blir dratt inn I spenningen.

Bokens slutt begynner rolig, som en avslutning burde, alt er rolig, gåtene er løst. Skurkene har fått sin straff og så plutselig så snur handlingen og slutter med en brå slutt. Det var ikke forventet i det hele tatt.

Som jeg har sagt klarte jeg såvidt å legge denne boken fra meg og jeg lengter etter bok 3. Og grunnen til at denne boken gjorde det nesten umulig å legge fra seg var fordi det var så lett å leve seg inn i handlingen. Dette er en veldig troverdig, men også litt fantasy, noe som gjør det ekstra spennende.

Denne boken fungerer som helhet fordi at du får svar på alle spørsmål og måten den er skrevet på gjør den veldig bra.

Hvorfor DU burde lese denne boken; du får en utrolig leser opplevelse som du ikke vil glemme. Det er spennende, men det skjer også ting som man kan kjenne seg igjen i og det er fult av mysterium og gåter. Men jeg anbefaler å lese bok 1 først., den er like spennende som bok 2. Bok en heter Katakombenes hemmelighet


Kornelia Herstad

Kornelia Herstad

Skrevet av 15. desember 2014 av Kornelia Herstad på Lagård ungdomsskole

«Da-vinci koden» for barn?

Robert har blitt med moren til Vestfold denne sommerferien. Moren og arkeologteamet hennes har funnet en vikinggrav. Kan det være høvding Njåls grav? Er Njåls saga sann? Finnes skatten? Ved siden av alt dette har Robert begynt å drømme merkelige drømmer. Om en vikinggutt, som vokter en stor skatt. Robert bare må finne ut av dette, og sammen med Anita leter han etter svar.

«Skatten fra Miklagard» var ei veldig god bok. Måten forfatteren bruker og fletter inn fakta for å få fortellingen til å virke troverdig liker jeg svært godt. Selv om en del av det om skjer i boka virker fjernt fra virkeligheten, får faktaene meg til å tro at det er virkelig. At det er både faktabokser, ordforklaringer og bilder er heller ikke negativt. Jeg liker også måten forfatteren bruker parallell-handlinger til å bygge opp spenningen.

«Skatten fra Miklagard» ei glimrende bok med mye spenning. Boka kan definitivt vinne U-prisen. Det eneste som egentlig trekker litt ned var at jeg fikk inntrykk av at bokas målgruppe var 10-12 åringer. Likevel var «Skatten fra Miklagard» alt i alt ei kjempe kjekk bok, og den får derfor terningkast 5+.


Ingrid

Ingrid

Skrevet av 13. desember 2014 av Ingrid på Åretta ungdomsskole

Skatten fra Miklagard
Skatten fra Miklagard er en spenningsbok, og bok nummer to i Tom Egelands første ungdomsserie. Vi møter de samme hovedpersonene i bok nummer to som i bok nummer en («Katakombens Hemmelighet»); Robert og moren. Handlingen er for så vidt også den samme; Robert er med moren, som er arkeolog, med på en utgravning og finner fort noe som tar hans oppmerksomhet, og han synes er litt mistenksomt. I begge bøkene er det mye fakta og opplysninger underveis, noe som hjelper leseren og forstå det teoretiske. I bok en «Katakombens Hemmelighet» er vi i Roma og lærer om kristendommen, hellige tekster og forskjellige symboler. Mens i bok to «Skatten fra Miklagard» er tema vikingtokter, vikinger generelt pluss masse fakta om forskjellige skip, kjente vikinger og Snorre skriftene.
I Skatten fra Miklagard følger vi tre handlinger, men for det meste er det en parallellhandling mellom nåtid med Robert, og på 900-tallet med viking sønnen Ulv. Den siste handlingen er litt forvirrende. Den er korte utdrag fra en tredje verdenskrig handling i USA. Denne siste handlingen virker noen plasser tilfeldig plassert og gir lite til selve hovedhandlingen. Jeg ser at forfatteren prøver å bygge opp spenningen, men det blir ikke helt gjennomført og jeg mener boka hadde klart seg uten. Slutten er derimot overaskende og ga boka et løft.
Det er en bra og lettlest bok, men den er mer en bok beregnet for 12-13 åringer, enn ungdommer opp til 15 årsalderen. Tom skriver veldig bra, og bygger opp spenningen på en veldig fin måte som får leseren til å ville lese videre. Han kunne likevel tatt spenningen ett level opp. Jeg har lest blant annet Tom Egelands « Lucifers Evangelium» som er en «voksenbok», og personlig mener jeg at han burde holde spenningsnivået likt i ungdomsbøkene han gjør i bøkene beregnet for voksne. En annen ting er at det at handlingen er veldig lik i bok en og bok to, noe som gjør bøkene forutsigbare og ikke fullt så interessante. Dette er bare personlige meninger av en 15åring, så mest sannsynlig vil nok en 12-13åring synes noe annet om bøkene. For jeg tror en 12 år gammel gutt eller jente ville syntes dette var en veldig bra, interessant og spennende bok. Men hvis Tom fortsetter å skrive ungdomsbøker, vil jeg bare oppfordre til å skrive for oss 15åringer også, ta spenningsnivået et hakk opp og det er ikke nød for sensurering. Hvis han gjør dette vil jeg si at han vinner prisen for det årets ungdomsbok, uten tvil!
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen