Skare

Aleksander Kirkwood Brown Strand forlag Illustratør: Thomas Falla Eriksen 2021 5 anmeldelser

Tolv år etter at en massiv asteroide traff jorda, har verden blitt et kaldt og ugjestmildt sted. Tenåringsjenta Skare flakker omkring i isødet sammen med Leo, en mann med en mørk fortid. Sammen forsøker de å overleve og bevare menneskeligheten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ida Emilie

Ida Emilie

Skrevet av 3. desember 2021 av Ida Emilie på Løten ungdomsskole

Boken handler om at en asteroide traff jorden og dekket nesten alt i snø. Hovedpersonen Skare prøver og finne enden av snøen. Det er også skumle monstere overalt.

Jeg syntes boken var litt for kort og noen ganger litt vanskelig og forstå. Men den var spennende og bra illustrert. Boken passer nok for ungdom som liker spenning og tegneserier, den er like vel ikke helt passende for yngre barn siden det er banning og dreping. Jeg gir boken en firer siden den var passe bra men ikke helt For meg.


Silje b. Kjærnet

Skare

Skrevet av 2. desember 2021 av Silje b. Kjærnet på Løten ungdomsskole

Dette er en tegneserie og en veldig lettlest bok. Skare er hovedpersonen og hun er med Leo. De prøver og overleve snøen som jorden ble dekket av for 12 år siden da en asteroide traff jorden å det ble flere meter med snø. Skare og Leo prøver å finne enden av snøen. Det er også skumle skapninger som fulgte med snøen, som jorda aldri har sett før. Det handler om å overleve.


Marcus

Litt barnslig

Skrevet av 29. november 2021 av Marcus på Husnes ungdomsskule

SKARE

Eg har lese boka Skare, som handlar at ein meteoritt har treffe jorda. Den meteoritten gjorde slik at det blei iskaldt og fleire meter med snø, også kom det nye skapningar som folk aldri har sett før.

Det som gjer boka dårleg etter min meining er at det er ei litt barnsleg bok for ungdommar sidan det er med ‘tulle’ skapningar. Også er det litt lite tekst og meir bilde, som kan vere både positivt og negativt. Med så mange bilde så kan du leve deg inn i teksten meir, men når det er nesten ingen tekst så er det samtidig ikkje så lett.

Det er ikkje så mykje spesielt med denne boka, einaste at det handlar om noko som aldri har skjedd før eller noko sånt.

Eg vil gi boka ein toar fordi den passar ikkje heilt til ungdomar på grunn av at det er litt mykje sånn ‘tulle’ skapningar ,men samtidig så passar den ikkje til barn heller fordi det er dreping og sånt i den. Den er illustrert bra. Også er den litt kort kanskje.


Elin Græsli

Angrer på at jeg leste den

Skrevet av 22. november 2021 av Elin Græsli på Tydal barne- og ungdomsskole

Boken Skare er en tegneserie som er laget av Aleksander Kirkwood og Thomas Falla Eriksen. Denne boken handler om tenåringsjenta Skare som lever i en verden som for 12 år siden plutselig ble dekket av is da en stor asteroide traff jorden. Jenta Skare lever sammen med Leo, som er en mann med en dyster fortid. Skare og Leo gjør alt de kan for å overleve i en mørk og kald verden. Men de er ikke for seg selv. Noen er harmløse mens andre er livsfarlige. Kommer de til å overleve?

Jeg synes boken hadde fine tegninger, men det var nesten umulig å følge med. Det var så mye hopping fram og tilbake at jeg ikke forsto noe før boken var ferdig. Det var heller ikke mye tekst så å skjønne hva det handlet om, var vanskelig. Når jeg leser denne boken sitter jeg og myser fordi jeg ikke skjønner noe som helst. Dette trekker ned boken masse. Fordi man må bruke hodet masse bare for å forstå hva som skjer. Nesten alle karakterene var like, så det var ikke så lett å skjønne når det var fortid og nåtid. Jeg synes dette var ei dårlig bok, og den tar bare 15 minutter å lese. Den var så dårlig at jeg angrer på at jeg leste den

Terningkast 2


Simon

I isen

Skrevet av 22. november 2021 av Simon på Dokka ungdomsskole

Det er en familie som er på hytta, så kommer det en gruppe mennesker som kjører snøskuter. Ut av ingenting prøver faren å skyte dem. Boka starter rett i en hendelse og er spennende. Den er lett å leve seg inn i. Karakterene er agressive og brutale, og boka var overraskende og slutter litt uventet. . Historien er ikke troverdig i det helle tatt .

Boka var lett å lese fordi det var ikke så mange vanskelige ord, og den var ikke vanskelig å legge fra seg. Det var ganske korte setninger, og boka var ganske treg. Det er nesten ikke noe banning i denne boka, bokas ordbruk passer perfekt til boka. Boka er ikke skrevet på en spesiell måte i det hele tatt. Bokas svakhet er at det er litt lite skrift. Boka anbefales for lesere som liker fantasy ogspenning.

Til toppen