Skare

Aleksander Kirkwood Brown Strand forlag Illustratør: Thomas Falla Eriksen 2021 7 anmeldelser

Tolv år etter at en massiv asteroide traff jorda, har verden blitt et kaldt og ugjestmildt sted. Tenåringsjenta Skare flakker omkring i isødet sammen med Leo, en mann med en mørk fortid. Sammen forsøker de å overleve og bevare menneskeligheten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Birk Mathias Samset

Den nye verden?

Skrevet av 14. desember 2021 av Birk Mathias Samset på Flåtestad ungdomsskule

''Skare'' er en tegneserie skrevet av Aleksander Kirkwood Brown, og tegnet av Thomas Falla Eriksen. Boka kunne minne litt om Amuletten, på grunn av de rare skapningene og tegnestilen.

Skare handler om en jente, som heter Skare. Hun mista foreldrene sine da hun var liten, og verden er helt annerledes. Gjennom hele boka er alt man kan se dekket av snø. Alle man møter i boka har hatt en tøff fortid. Etter at Skare mista foreldrene sine var det en mann som tok vare på henne og lærte henne å overleve ute i naturen. Utover i fortellingen kommer det noen konflikter og plottwist.

Jeg syns boka var ganske kort, men bra og litt spennende. Det var en bra handling og jeg klarte å leve meg inn i tegningene. Det var veldig lett å skjønne hva som skjedde til enhver tid. Tegningene var tydelig markert med en svart strek rundt alt, og fargene passet fint til handlingen.

Det eneste som kunne gjort boka bedre var om den var litt lengre.
Jeg vil anbefale Sakre til de om kanskje ikke er så glade i å lese, fordi den var veldig kort og ikke så mye å lese. Jeg vil gi Skare terningkast 4,5.


Anna

Barnselg på ein bra måte

Skrevet av 10. desember 2021 av Anna på Husnes ungdomsskule

Bokanmeldelse.

SKARE

Boka er skriven av Aleksander Kirkwood Brown og tegnet av Thomas Falla Eriksen.

Boka handlar mest om Skare og Leo som prøver og overleve etter ein asteroide treff jorda. På reisa møter dei mange skumle monster. Hovudpersonen Skare prøver og finne enden av snøen med hjelp av venene.

Eg likar ikkje bøker og tegneseriar generelt, men denne boka var heilt grei. Og om du likar teikneseriar og lite tekst, er denne boka perfekt for deg. Boka var litt vanskeleg å skjønna og eg fekk ikkje med meg heilt kva som skjedde. Den er litt barnsleg så eg anbefaler den til dei som er litt mindre.

Eg gir den terningkast 4


Ida Emilie

Ida Emilie

Skrevet av 3. desember 2021 av Ida Emilie på Løten ungdomsskole

Boken handler om at en asteroide traff jorden og dekket nesten alt i snø. Hovedpersonen Skare prøver og finne enden av snøen. Det er også skumle monstere overalt.

Jeg syntes boken var litt for kort og noen ganger litt vanskelig og forstå. Men den var spennende og bra illustrert. Boken passer nok for ungdom som liker spenning og tegneserier, den er like vel ikke helt passende for yngre barn siden det er banning og dreping. Jeg gir boken en firer siden den var passe bra men ikke helt For meg.


Silje b. Kjærnet

Skare

Skrevet av 2. desember 2021 av Silje b. Kjærnet på Løten ungdomsskole

Dette er en tegneserie og en veldig lettlest bok. Skare er hovedpersonen og hun er med Leo. De prøver og overleve snøen som jorden ble dekket av for 12 år siden da en asteroide traff jorden å det ble flere meter med snø. Skare og Leo prøver å finne enden av snøen. Det er også skumle skapninger som fulgte med snøen, som jorda aldri har sett før. Det handler om å overleve.


Marcus

Litt barnslig

Skrevet av 29. november 2021 av Marcus på Husnes ungdomsskule

SKARE

Eg har lese boka Skare, som handlar at ein meteoritt har treffe jorda. Den meteoritten gjorde slik at det blei iskaldt og fleire meter med snø, også kom det nye skapningar som folk aldri har sett før.

Det som gjer boka dårleg etter min meining er at det er ei litt barnsleg bok for ungdommar sidan det er med ‘tulle’ skapningar. Også er det litt lite tekst og meir bilde, som kan vere både positivt og negativt. Med så mange bilde så kan du leve deg inn i teksten meir, men når det er nesten ingen tekst så er det samtidig ikkje så lett.

Det er ikkje så mykje spesielt med denne boka, einaste at det handlar om noko som aldri har skjedd før eller noko sånt.

Eg vil gi boka ein toar fordi den passar ikkje heilt til ungdomar på grunn av at det er litt mykje sånn ‘tulle’ skapningar ,men samtidig så passar den ikkje til barn heller fordi det er dreping og sånt i den. Den er illustrert bra. Også er den litt kort kanskje.

Vis flere anmeldelser

Til toppen