Skallen

Harald Nortun Samlaget 2021 10 anmeldelser

To kameratar er på fisketur på fjellet. Dei ligg i telt ved Reinsvatnet. Her er det ingen mobildekning, og ingen veit kor dei er. Trur dei. For midt på natta får dei nokre mystiske meldingar. Avsendaren er Skallen. Skallen veit Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ulrikke

Skallen

Skrevet av 29. november 2021 av Ulrikke på Husnes ungdomsskule

Grøss og Gru

Boka handlar om Eirik som skal på fisketur med kompisen Ben. Ingen veit at dei skal der, ingen veit at dei skal ut på tur til Reinsvatnet. Det blir mørkt og Eirik får ei melding, men ingen vanlig melding. Ei melding som du ikkje trudde skulle være din siste melding før noko forferdeleg skjer.

Denne boka er ei grøssarbok.

Boka er vel ikkje heilt min type. Den var bra, men ikkje noko eg kunne ha lest fleire gonger. Boka var spennande og holdt det sånn heile tida. Eg likte at boka var kort og ikkje varte så lenge.Boka er bra for dei som ikkje liker og lese så mykje. Dei kunne ha fortalt litt meir om desse forskjellige karakterane og korleis dei hadde det. Boka var ikkje så god på og fortelje ting som skjedde, og kva som skjedde. Eg likte at på slutten så sa dei at det var han som skreiv alt me hadde lest og det gjorde at eg likte boka betre.

Denne boka var ikkje min type p.g.a. den fortalte ikkje så godt alt som skjedde og kva som skjedde. Dei var ikkje så gode med å forklare karakterar og korleis dei var. Eg vil ikkje anbefale denne boka.

Terningkast 3.


Kristian

Denne boka anbefales

Skrevet av 26. november 2021 av Kristian på Husnes ungdomsskule

Denne boka er ein grøsser, eg syntes at det var ei og bok sidan den var spennande. Det som var spesielt var at eg likte den og ville lesa vidare, for eg likar eigentleg ikkje å lesa. Terningkast 5. Den kunne vore lengre, kunne vore meir tekst, og det kunne eigentleg bere vore meir å lesa


Amélie

fisketuren

Skrevet av 23. november 2021 av Amélie på Kjeller ungdomsskole

Skallen:
Skallen handlet om Erik og Ben som skulle på fisketur. De sa de skulle ligge ved fjorden, men dro opp til reinsvatnet istedenfor. Der kunne de være alene. Etter hvert fikk de meldinger fra ett ukjent nummer. Det var en hodeskalle, og bilder av Ben og Erik. Det var ikke dekning der og de klarte ikke å sende meldinger til hverandre. De gjemmer seg i hola, men skallen finner de. De klarer å komme seg tilbake. Plutselig forsvinner Ben.
Jeg likte veldig godt at det var spennende hele tiden. Det var ikke noen ganger det var kjedelig å lese. Det er bra at den ikke var lengre enn den trengte. Slutten var veldig bra, når han sier at det er han som skriver det, men ikke kommer tilbake. Det er veldig lett å leve seg inn i boka, og man får bilder i hodet veldig fort. Det er god introduksjon av karakterene og ikke mange unødvendige karakterer

Målgruppen er gutter og jenter fra 12-16

Terninkast: 4,5


Linéa Adner

Uforventet melding

Skrevet av 16. november 2021 av Linéa Adner på Kjeller ungdomsskole

I denne boken handler om hovedpersonen Eirik og bestevennen Ben som skal på skogstur helt alene. Ingen, og da mener jeg absolutt ingen vet hvor de skal, tror dem. De skulle til Reinsvannet. Det vannet har ikke et spesielt godt rykte på seg … De få en melding av en som utgir seg for å være Skallen …
Denne boken var helt grei. Det er ikke min type smak i bøker, men det som holdt leselysten oppe og var spennende hele tiden. Forfatteren var veldig flink til å beskrive hvordan det var i omgivelsene, og hva som skjedde med følelser inni personene i boka. Jeg likte hvordan teksten var i boka. Hvordan teksten var på sidene og oppsettet. Det som var bra var at det ikke var så mye tekst på sidene og spesielt når det er nynorsk. Det som kunne vært bedre til neste gang var at det kunne vært fortalt litt mer om karakterene. Gjerne også litt mer om bak historien til Reinsvannet. Utenat det så var boken het grei. Boken passer bra for de som liker lettleste bøker. Aldersgruppa for boken mener jeg at er ca 10-15/16 år. Jeg gir boka en terningkast 4.


Arthi Sanjeevan

Pling

Skrevet av 5. november 2021 av Arthi Sanjeevan på Kjeller ungdomsskole

Denne boka er en grøsser roman skrevet av Harald Nortun, og den er på nynorsk.
I denne boka møter vi hovedpersonen Eirik, og hans bestevenn Ben. De skal på telttur. Det ingen vet er hvor, utenat dem. De hadde nemlig sagt at de skulle til fjorden, men de dro til Reinsvatnet. Reinsvatnet har et dårlig rykte, i den lille dalen Eirik bor i. Fjellene er bratte, det går snøras om vinteren og steinras om sommeren. I tillegg til dette går det rykter om en røver som går rundt der, og kaller seg selv for Skallen. Han døde for flere år siden. Eirik tror ikke på sånt tull, men ombestemmer seg raskt når han plutselig for en melding midt på natta. En melding som ikke går ann å sende og motta. Det er nemlig ikke dekning der. Meldingen inneholder en skalle.
Denne boka har jeg ganske blandede følelser for. Først og fremst likte jeg spenningskurven veldig godt. Det var ikke et kjedelig sekund, og det var mange høydepunkter. Jeg likte også lengden på kapitlene. Noe jeg ikke likte var hvor lite karakterene var beskrevet. Man visste ikke så mye om dem. Boka handler mer om deres tur til Reinsvatnet, og det er greit, men det hadde vært fint og få en liten beskrivelse på dem uansett. Da kan du leve deg mer inn i det.
Jeg anbefaler denne boka til de som liker spenning og grøss. Denne er som sagt på nynorsk, og hadde vært en super bok å lese hvis man har lyst å lære seg litt nynorsk. Anbefales for 10 år og oppover.
Alt i alt gir jeg denne boka 3 ! Ikke helt min type bok.

Til toppen