Skallen

Harald Nortun Samlaget 2021 10 anmeldelser

To kameratar er på fisketur på fjellet. Dei ligg i telt ved Reinsvatnet. Her er det ingen mobildekning, og ingen veit kor dei er. Trur dei. For midt på natta får dei nokre mystiske meldingar. Avsendaren er Skallen. Skallen veit Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aurora Stensland

Skallen

Skrevet av 14. desember 2021 av Aurora Stensland på Øresvik skole

Skallen er en nynorsk grøsser som er skrevet av Harald Nortun. Denne boka handler om to kompiser som skal på fisketur oppe på fjellet. Ingen vet at de er der. Det er hvert fall det de tror. De løy til foreldrene sine om hvor de skulle og det er heller ikke dekning der så de får ikke kontakt med noen. Men på kvelden får de noen merkelige meldinger av noen som heter Skallen.

Dette var en ganske bra bok selv. Skallen passer kanskje mest til de som er 13 år og de som liker å lese grøssere. jeg gir denne boka terningkast 4.


Martin

Skallen

Skrevet av 14. desember 2021 av Martin på Mæla ungdomsskole

Denne boken handler om to gutter som skal fiske og overnatte ved et vann som ikke har et så godt rykte. Guttene har egentlig ikke lov til å dra der men de lyver å sier de skal et annet sted som de senere kommer til å angre på. Dette er en perfekt bok for deg som liker spenning og grøsser. Jeg anbefaler denne boken til personer 13-15 år.


Karl

Fiske turen

Skrevet av 9. desember 2021 av Karl på Løten ungdomsskole

Skallen handler om to kamerater som heter ben og Erik. De skal på fisketur på fjorden men de drar uten at foreldrene vet det drar de til et sted som heter reinsvatenet istedenfor. På reinsvatenet var det allerede noen andre der som ikke vil at dem skal være der

Jeg liker denne boka fordi det er grøsser og den er veldig spennende. Forfatteren heter Harald Nortun. Boka er skrevet på nynorsk. Jeg vil anbefale denne boka til folk som liker grøsser. Den er også veldig spennende. Jeg gir den i terning kast 6 fordi jeg liker grøsser veldig godt. Jeg vil også anbefale den for ungdom fordi det kan være noen ekle scener


Mina DM

Reinsvatnet

Skrevet av 8. desember 2021 av Mina DM på Husnes ungdomsskule

Forfatteren til boka er Harald Nortun.

Skallen er ein roman som er ein slags grøss og gru bok. Det er to guter med namna Erik og Ben som skal overnatte på eit fjell som heiter Reinsvatnet der det går mytar om ein kannibal med namnet skallen. I løpet av natta får begge to mange meldingar av Skallen. Dei lager ein plan og skal gjøma seg i ei hole som er hans. Ben blir tatt av skallen og Erik tar det som hans skuld. Når Skallen kommer igjen for Erik tar Erik sjangsen for å knivstikke Skallen med ein fiske kniv.

Denne boka er ein ganske lettlest bok så om du ikkje er så glad i og lesa er detta ein fin bok for deg. Eg er ikkje så fan av sånne her bøker, men han var heilt grei og lesa. Eg kunne godt annbefale den videre. Du får ikkje vite så mykje om personane som gjer da litt vanskelig og skjønna meir om dei.

Alt di alt trur eg eg vil gje boka ein 4 for han kunne vert betre men han var ein spennande bok.


Lars

Typisk og Skuffande

Skrevet av 6. desember 2021 av Lars på Husnes ungdomsskule

Typisk og skuffande

Skallen:

Skallen er ei bok om to karakterar som havnar i ein skrekkfilmsituasjon. Eirik og Ben er to bestevenner som skal på fisketur, men ikkje på den vanlege plassen deira. Dei vil gå ein plass der dei ikkje har lov til og vera. Foreldrene seier det er farleg, det er ein myte om ein som levde der, ein kannibal, eit gjenferd. Ben og Eirik lyger til foreldrene med og sei at dei stikker til fjorden, men i staden stikker dei til Reinsvatnet. Når gutane først kommer så høyrer dei rare lyder, ser skjelettdeler, men veit ikkje av kva og lukten av bål. Ben og Eirik får plutseleg melding av ukjent nummer, gutane får panikk-.

Eg mislikar denne boka meir enn eg liker den, fordi den klarer og gjer den spennande fordi, den klarer og holde eit tema for noko som kunne ha hendt i verkelegheita men boka bruker eit stereotypisk manus for grøsser bøker. For og sei det lattere, imens du les boka tenkjer du bare kor typisk alt er og kvifor dei gutane er så dumme. Det startar med at dei går ein plass dei ikkje har lov til for veldig gode grunner, så finner dei mordaren og rømmer, etter det blir den andre kidnappet og den andre kommer etter.

Pluss den er veldig treig, dei bruker alt for lang tid på det som er overbevisande at dei må gjere. Dei begynner regelmessig kjapt, men så blei det bare saktare og saktare til lengre du kjem i boka. Eg vil heller ikkje seie at den boka er hovudsakleg for dei eldre, dette skulle vist ha vert ei ungdomsbok men høyrest ut som han skrevet for 7-12 åringar. Ben og Erik som blir spillet i boken føles ut som dei er 8 åringer. Og i boka får forfattaren ungane til og ver enda dummare en nokon anna. Det er eit tilfelle i boka der gutane kan lukta bål og sjå skjelett men, dei fortsette og vere der sjølv om dei ser alle faresignala. Det er også ein grunn for at eg ser på dei som dum som om dei ikkje kan bli tatt på som om dei tåler alt.

Ein ting eg likte veldig med boka var slutten. Det er jo Eirik/hovudpersonen som liksom har skreve boka som forfattaren har skreve boka han skreiv dette som liksom skjedde med han dagen etter, men så må han ut og redde kompisen Ben. Skal ikkje sei alt men han seier grunner for at boken fortsette eller at den er ferdig.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen