Sidequest. Det midlertidige brorskap

David Skaufjord Illustratør: Jens K. Styve, Ronny Haugeland, Trine Lise Normann 2020 3 anmeldelser

For hver en helt i eventyrene, fantes det tusener av tapere ... beklager, vi mener drømmere, som ikke nødvendigvis nådde opp. Endelig får vi deres historier! Møt Vigdus, som ifølge foreldrene verken er ung eller jomfru lenger. Vigdus fantaserte om Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Safia

SideQuest- Det midlertidige brorskap

Skrevet av 16. desember 2020 av Safia på Hauketo skole

SideQuest er en tegneserie skrevet av David Skaufjord og tegnet av illustratørene Ronny Haugeland, Jensk Styve og Trine Lise Normann. I boken møter vi på Vigdus, som fantaserer om å bli en eventyrer, og er lei av kontorlivet. Sammen med tre andre helter kaster hun seg ut i et eventyr.
Boka begynte først med å introdusere de forskjellige karakterene, slik at leseren ble godt kjent med dem. Den startet med et rolig tempo, men gradvis dukket det opp flere små spenningskurver som ledet fram til det dramatiske vendepunktet mot slutten. Forfatteren klarte å fange meg som leser inn i handlingen, og fikk fram mange følelser som for eksempel frustrasjon, fortvilelse og glede. Språkbruket i boka er forståelig, og det blir ikke brukt noen vanskelige ord. I tillegg er boka enkel å følge, det er korte setninger og Illustrasjoner med ekspressive og morsomme ansiktsuttrykk.
Det førsteinntrykket jeg fikk av tegneserien var at den var ment for barn, og at handlingen skulle være barnslig. Raskt endret jeg mening fordi boka tar for seg temaer som kvinnediskriminering, hatkriminalitet og rasismen mange opplever i dag. Det overrasker meg at forfatteren klarte å få frem budskapet, gjennom humor på en ganske diskre måte som ikke styrer tegneserien unna selve handlingen. Dette er det som skiller boka fra andre bøker jeg har lest, men den har likevel en klisje fantasi plot. Eventyrfigurene i boka og selve handlingen gjør at boka ikke er troverdig, men likevel er temaene den tar opp realistiske.
For å konkludere er dette en lettlest bok, som drar leseren inn i handlingen og vekker følelser. Den startet treigt, men bygget seg opp og holdt spenningen jevnt utover boka. Forfatteren tar opp viktige temaer som er relevant for samfunnet i dag, og formidler dette ved hjelp av humor. Svakhetene med boka er at introduksjonen var litt lang og at forfatteren hang seg for mye opp i uviktige detaljer i boka.
Jeg anbefaler denne boka til dem som er glad i humor og liker korte, lettleste bøker. Det er lite tekst og mange bilder og vil derfor passe godt for folk fra 10 år. Derfor gir jeg denne terningkast 5.


Sina Marie Dissen

Mulighet for forbedring

Skrevet av 15. desember 2020 av Sina Marie Dissen på Smestad ungdomsskole

Så jeg har nå lest boka Sidequest, Det Midlertidige Brorskap og jeg syntes at den var sånn ok.
Den handler i hovedsak om ei jente med navn Vigdis som vil bli en eventyrer og den tar plass i Midgard. For å kunne forlate byen må hun ha en gruppe. Derfor samler hun sammen tre andre eventyrere og drar ut i verden.
Personlig mener jeg at denne boka ikke var så ekstremt spennende, jeg syntes at det var litt for få opplevelser og spennende hendelser. I meste parten av boka er det en god del snakking. Men noe jeg liker med boka er stilen, dette er jo nemlig en tegneserie. Tegningene i boka er veldig godt laget og alle karakterene viser tydelig fram personlighetene sine. Noe jeg også har lagt merke til er at disse tegningene har veldig sterke farger, derfor kan noen kanskje synes at det nesten er litt for mye noe ganger. Personlig ville jeg gjort fargene litt mere pastell. Likevel gjør disse fargene at tegningene kvikner litt til.
Jeg anbefaler ikke denne boka så ekstremt mye. Jeg kunne finne den underholdene til tider, men det var dessverre ikke like mange ganger som jeg hadde forventet da jeg først begynte å lese boka. Dette kan gå en del ut på min personlige smak, og jeg mener at om du liker bøker som kan være litt overalt, ha litt humor og som er en tegneserie. Så anbefaler jeg den helt klart. Men om du er mer fan av romaner eller mere rolige bøker er det nok ikke helt din stil.

Jeg gir boka terningkast 2/3


Sander wannebo

Helt forferdelig

Skrevet av 10. desember 2020 av Sander wannebo på Hommelvik ungdomssskole

Jeg har lest boka side quest deg midlertidige brorskap. Det handlet om en jente som ville på eventyr men hun hadde ikke noen å dra med så hun gikk rundt og fant folk som kanskje ville være med. Hun klarte å få med seg tre andre folk og nå er de på vei mot et eventyr. Boka er en tegneserie bok og den er skrevet av David Skaufjord og tegnet av Ronny Haugeland, Jens K Styve og Trine Lise Normann. Boka har 127 sider men det er mange tegninger og litt mindre tekst så boka er veldig lett lest. Jeg syntes boka ikke var så bra siden du blir veldig fort ferdig med å lese den og så er den skrevet for de som er litt mindre. Det skjedde ingenting spesielt i boka. De gikk bare rundt og lurte på hva som ville skje. Det tok veldig lang tid før det først skjedde noe spennende så boka går veldig langsomt fram.

Jeg syntes boka var helt forferdelig å lese siden det skjedde ingenting og handligene som først skjedde helt mot slutten av boka var ikke noe særlig spennende. Det var et rot å lese boka siden den ga ikke mening. Men som jeg sa tidligere så passeren bedre for barn på ca. 9 år. Jeg vil ikke at denne boka skal bli nominert til u-prisen fordi, den var helt fryktelig å lese så hvis den blir nominert så er det en katastrofe. Det jeg syntes var litt dumt med boka var at den hadde potensialet til å bli bedre men så plutselig endte boka.

Jeg gir boka terningkast: 2

Til toppen