Ser du dette?

Sigrid Agnethe Hansen Samlaget 2020 8 anmeldelser

Anna har flytta til ein ny stad. Men eit rykte kan reise fortare enn ein bil kan køyre. Eit rykte bryr seg verken om kilometer, fart eller reiserute. Eit rykte vil berre fort fram. Og det vil nå så mange Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Selma Steinnes

Jeg synes ikke denne boka skal vinne

Skrevet av 30. oktober 2020 av Selma Steinnes på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Ser du dette?
Forfatter: Sigrid Agnethe Hansen
Lengde: 140 sider
Sjanger: Roman, drama og ungdomsforelskelse
Boken er skrevet på nynorsk

Boken Ser du dette? handler om en 15 år gammel jente som heter Anna. Anna har nettop flyttet fra sin gamle skole, hun starter i 10. på en ny skole. Hun vet ikke om hun vil klare å stole på noen igjen etter hva som skjedde på hennes gamle skole, som er grunnen til at hun flyttet. Vi får hvite hvilket rykte som har knust hjertet hennes, og hun lurer på om ryktet kommer til å komme på den nye skolen også?

Denne boken synes jeg hopper mye frem og tilbake i tid, noen ganger er det vanskelig og følge med på hvilken tid vi er i. Noen ganger kommer det plasser der boka handler om noe helt annent, vet ikke om det er en drøm, noe hun tenker på eller noe annent, og det synes jeg var litt rart. Ellers er boka en ganske god bok. Det er flere gode beskrivelser, du kan virkelig kjenne på hva hovedpersonen føler på. Jeg synes at boka bruker ganske lang tid på at handling skjer, når du har lest halve boka har det liksom ikke skjedd så mye…jeg synes at boken kunna ha hatt litt mere spenning selv om det ikke er en spenningsbok. Jeg synes heller ikke at boken hadde noe spesielt budskap, og et godt budskap synes jeg er viktig for en bok, derfor trekker det ned litt. Et pluss er at dette er en hendelse som kan skje i dagens samfunn, så det er basert på realiteten, som vil si at flere kanskje kan kjenne seg igjen.

Jeg anbefaler å ikke lese denne boken, men jeg synes boken var helt passe bra. Synes ikke det er en bok som burde vinne siden jeg tror det finnes mange flere bøker som fortjener denne prisen mere, som har et bra budskap, bra handling og er skrevet veldig godt. Jeg sier ikke at boken ikke er skrevet bra, men jeg tror det er andre bøker som er bedre.
Jeg mener denne boken egner seg for alle med alder 13-16 år. Selv om jeg i hovedsak leser bokmål var det ikke vanskelig å lese boken som er på nynorsk.
Jeg gir denne boken terningkast: 3-


Wilma

Ser du dette?

Skrevet av 28. oktober 2020 av Wilma på Seljestad ungdomsskole

Forfatter: Sigrid Agnethe Hansen

Utgitt av: Det Norske samlaget

Antall sider: 140

Boka er skrevet på nynorsk

Boka handler om Anna på 15 år som må flytte fra et rykte. I den nye klassen bli hun venn med ei som heter Tina. Anna er redd for at rykte skal komme til den nye skolen. Hun er litt redd første skoledagen. Før hun begynte på den nye skolen var bestemoren hennes bestevenn.

Når man leser boken er det som at man ikke kan stoppe fordi man vil bare vite hva rykte er. Jeg syntes boka er bra, og den tar for seg et veldig viktig tema. Boka hopper frem og tilbake i tid, så man må lese for å finne ut av hva ryktet er. Det er veldig lettlest nynorsk, man glemmer litt at den er på nynorsk. Jeg anbefaler den på det sterkeste.

Terningkast: 5


Julie Innvær

Ei realistisk bok med eit nokså alvorlig tema

Skrevet av 28. oktober 2020 av Julie Innvær på Bremnes ungdomsskole, 9E

«Ser du dette?» handlar om ei jente som vil starte livet sitt på nytt. Det handlar om ei jente som vil reise frå rykte sitt. Om å gi hjerta sitt til ein som trokkar det i tusen knas. Ho reiser vekk frå ryktet sitt å får ein ny start. Ny skule, nye folk og ny plass.
På den gamle skulen vart ho forelska i ein gut. Ho stolte på han, noko som viste seg å ikkje vera så lurt. Det vart spreidd eit stygt rykte om ho rundt på heile skulen. På jentedoen på den gamle skulen stod det «ANNA ER EI HORE!» med sprittusj.
Handlinga i boka er ganske realistisk. Dette kunne dessverre godt ha vore ei ekta historie, spør du meg. Handlinga tar opp eit alvorlig tema om ei jenta som får spreidd eit stygt rykte.
Eg synest boka vart heil ok. Det var ingenting som gjorde at eg fekk lyst til å lese vidare på boka, fram til slutten. Eg synest det var lite som skjedde, difor var det ikkje særleg spennande. Boka var ikkje interessant og keisamt inni blant. Boka vart betre mot slutten, då var det meir spenning og meir som skjedde. Det var lite spenning heilt fram til ho fortalte om kva som eigentleg skjedde på den gamle skulen og kvifor ho bytta skule og flytta.
Boka passer for barn frå 12- 15 år. Alt i alt gir eg boka terningkast 4.


sofie

SER DU DETTE

Skrevet av 23. oktober 2020 av sofie på Seljestad ungdomsskole

Forfatter: Sigrid Agnethe Hansen
Utgitt av Det Norske Samlaget 2020
140 sider
Boka er på nynorsk
Når du leser boka er det som du ikke kan stoppe å lese den før du får vite hva som har skjedd. Boka handler om Anna som er 15 år og har flytter fra et rykte. Hun er redd for at ryktet har kommet til den nye skolen. Når hun begynner på ny skole er hun litt redd, men vil prøve å få seg flere venner, så hun ikke bare har bestemora. Hun møter på Tina og de blir venner. Jeg syntes boka var spennende, og jeg likte å lese den. Boka hopper fram å tilbake i tid, så du må lese for å få vite hva som skjedde og hva som skjer videre. Boken er på nynorsk, men den er lettlest. Etter et par sider glemte jeg at jeg leste på nynorsk. Jeg anbefaler folk å lese den.
Terningkast: 5


Julie

Ryktet

Skrevet av 21. oktober 2020 av Julie på Bremnes ungdomsskole, 9A

Boka handlar om Anna som nettopp har flytta frå Trondhjem til eit liten plass, dei har tatt over huset til bestemora. Ho vil starte heilt på nytt utan at nokon kjenner henne frå før av. Bestemora til Anna får den einaste vennen hennar. Ho blir forelska i ein gut, ho blir litt blind og gjorde noko dumt. Anna er redd får at rykte har komme seg til den nye plassen. Boka begynner rett handlinga men samtidig litt treigt. I begynnelsen så flytter Anna. Man blir litt oppslukt av boka men det tar kanskje litt tid. Det er mykje av det ho tenkjer i boka.
Eg synes var godt skriven men eg syns det ikkje skjedde så mykje. Boka var god fordi mange ungdommar havnar i ei liknande situasjon. Så mange kjenner seg kanskje igjen. Eg syns boka var ganske realistisk og det skjedde litt ting i boka.
Det som gjør boka god var at eg trur mange kjenner seg igjen, og me fekk vite mykje av det Anna tenkte. Boka var lett å lese fordi setningane var ikkje så lange, og det var ganske lett språk.
Derfor synest og andre bør lese boka fordi det er realistisk og den var ganske lett og lese. Å viss nokon ikkje klarer å lese ei lang og vanskeleg bok så er denne midt i blinken.
Denne boka er ein roman. Passer veldig godt for ungdommar, så eg anbefaler denne boka får ungdommar.
Denne boka bør bli nominert til u-prisen fordi eg trur mange ungdommar kjenner seg igjen i boka, og det er ei grei bok.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lina Johanne Haugland

Det var veldig uforventet.

Skrevet av 15. oktober 2020 av Lina Johanne Haugland på Åmot skole

Denne boka var spennende. Forfatteren greide å skrive boka bra, sånn at man hadde lyst til å lese helt til slutten for å finne ut av hva som skjedde.
Boka handler om Anna som måtte flytte fra det gamle stedet hun bodde på, til et nytt sted fordi det hadde blitt spredt et stygt ryktet om henne. På det nye stedet hun flyttet til møtte hun ei jente som senere blir bestevenn med Anna. Midt i boka forteller hun om episoder på den gamle skolen. Hun var forelsket i en gutt som ikke var helt som hun trodde. Begge gjør noe dumt som de senere kommer til å angre på.
Jeg gir denne boka terningkast 4,5-5.

Til toppen