Selma & Louise

Camilla Otterlei mangschou 2014 25 anmeldelser

To tenåringsjenter - en stjålet bil - en roadtrip de sent vil glemme. Hildegard er femten år, venneløs og med et eneste håp om vanlig tenåringsliv: kusinens årlige feriebesøk. Den smellvakre, grenseløse Selma har nettopp begynt å prøvekjøre – når hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amalie Sandve

Amalie Sandve

Skrevet av 12. desember 2014 av Amalie Sandve på Lundehaugen ungdomsskole

To jenter på roadtrip. Hva kan gå galt?

Vel, ganske masse egentlig. Som for eksempel å bli ferska av purken, mens de ikke er gamle nok til å kjøre. Eller at Selma blir slått ut, og 15 år gamle ‘’Louise’’ må kjøre til Gol.

Jeg likte i grunnen denne boka ganske godt, da jeg kan leve meg inn i en av hovedpersonene, nemlig Louise. men hvordan de kan klare å komme opp i så masse bråk, er helt utrolig, og det er det jeg liker med denne boka. Den er så uforutsigbar, men så snart det har skjedd, tenker man: -Hvorfor tenkte ikke jeg på det?

Jeg leste ut Selma og Louise på en halvtime, så den er veldig lettlest. Den har korte kapitler og gode forklaringer. Jeg synes forfatteren, Camilla Otterlei, har gjort en veldig god jobb, selv om jeg er litt usikker på hva budskapet var. Men jeg fikk en følelse av at det var hva som skjer om man legger ut på en ulovlig roadtrip, og hvilke konsekvenser som følger.

Alt i alt likte jeg denne boka veldig godt, selv om den var litt mer lettlest enn jeg liker. Den hadde alle tingene jeg ser etter hos en god ungdomsbok. Noen av disse er gode forklaringer, morsom historie, litt romantikk innimellom, og en fin slutt. Derfor gir jeg den en femmer, og synes den bør nomineres til Uprisens vinner.


Lise Viken

Lise Viken

Skrevet av 9. desember 2014 av Lise Viken på Finnsnes ungdomsskole

Boka Selma & Louise handler om to jenter , Selma og Hilde (Hildegard) som skal gjøre sommeren til noe som ikke er kjedelig. De bestemmer seg for å dra til Voss for å lete etter den "utro" faren til Hilde som er på jobb. På veien blir de stoppet av politiet, de er jo ikke gamle nok til å kjøre egentlig, men de kommer seg unna. De overnatter på Gol, i hytta til en av kompisene til Isak, Isak og Hilde, som "bytter" navn til Louise har noe på gang. De fisker sammen og hun sovner ved bålet i armene hans. Selma og Louise drar neste dag og det er da det dumme skjer. Selma dunker hodet i rattet og Louise som bare er femten år må ta over kjøringa. Selma må på sykehus, og Louise blir hentet av moren og faren mens hun sover og blir kjørt hele veien hjem igjen uten at hun merker det. Slutten av boka fikk jeg lyst å lese mer av, fordi da begynte hun å snakke med Isak. Han skal besøke henne i sommerferien.
Boka er ok, ikke så veldig spennende, men helt grei. Gir terningkast 4


Lene Oliversen

Lene Oliversen

Skrevet av 27. november 2014 av Lene Oliversen på Lagård ungdomsskole

Boka handler om Hilde (Hildegard) som er 15 år gammel,
Hun får besøk av kusinen sin Selma i sommerferien og hun får Hilde med på mange sprø ting. En dag stjeler de moren til Hilde sin bil og reiser på roadtrip.
De tror at faren til Hilde er utro så de reiser til Voss for å finne ut sandheten.
På turen møter de nye mennesker og mye skjer.

Jeg likte boka godt fordi den var lett å lese og det skjedde noe hele tiden i boka.
Boka får godt fram hvordan det er å være ungdom i dag og mange kan kjenne seg igjen i denne boka. Jeg likte godt slutten på boka fordi da skjedde det så mye og det var ikke noe som jeg hadde trodd skulle skje.

Terningskast: 6


Hansine

Hansine

Skrevet av 25. november 2014 av Hansine på Lundenes skole

Lett å påvirke?

Denne boken gir jeg terning kast 4, jeg likte ikke handlingen fordi det er et klisjetema. Jeg tror forfatteren har skrevet det sånn fordi at hun skal få frem at ungdom i dagens samfunn er veldig lett å påvirke. Boken var lett å lese og forstå, litt fordi den er på bokmål og fordi den hadde små kapitler. Boken var troverdig, et typisk tema både når det gjelder filmer, serier og skjønnlitteratur. Jeg tror at forfatteren har skrevet en bok om dette temaet for å advare ungdommer og andre lesere om at de lett blir påvirket, og for at de som har en erfaring om dette skal kunne kjenne seg igjen.
Men den kusinen i boken kunne jeg godt tenke meg å bite litt, fordi hun påvirket hovedpersonen på en negativ måte, og det hater jeg!


Elisabeth

Elisabeth

Skrevet av 25. november 2014 av Elisabeth på Dokka ungdomsskole

Selma & Louise
Sjenerte, venneløse Hilde får besøk av Kusinen sin Selma i sommerferien som er det stikk motsatte av Hilde. Etter de har blitt kastet ut av en fest bestemmer de seg for å finne faren til Hilde og stjeler bilen til moren. Ettersom Hilde hater navnet sitt bestemmer hun seg for å hete Louise under bilturen. Dette kommer til og bli en biltur de seint vil glemme, vil de finne faren til Hilde?
Jeg synes boken var veldig lett å lese og det tok ikke lang tid før jeg fant ut hva handlingen i boken var. Boken ble litt kjedelig i lengden fordi jeg synes forfatteren brukte lang tid på det som skjedde før bilturen. Jeg synes ikke det hadde gjort noe om det hadde vært mere spenning i boken og at forfatteren hadde skrevet boken sånn at vi ikke fikk alle svarene med engang. Etter å ha lest boken så hadde den ikke satt så mye inntrykk fordi den var så rett fram med at alt ble forklart med engang. Men alt i alt var det en helt grei bok fordi den var lettlest.
Boken er en norsk versjon av filmen ''Telma og Louise''. Jeg har ikke sett filmen men etter og ha lest boken så sitter jeg ikke med det inntrykket at jeg vil se filmen.
Boken er skrevet av Camilla Otterlei. Hun debuterte med barneboken ''klara og verdens fineste Pekal'' i 2009, i 2010 ga hun ut boka ''klara og gangsterklubben''.
Denne boken passer for de som ikke liker å lese lange og vanskeligleste bøker fordi boken er lettlest. Boka passer for begge kjønn i aldersgruppen 11 til 16 år, men faller kanskje best i smak hos jenter. De som liker lettleste bøker så er dette en bok du burde prøve å lese. Jeg anbefaler denne boken til dem. Jeg gir boken 3 til fire i terningkast.

Vis flere anmeldelser

Til toppen