Selma & Louise

Camilla Otterlei mangschou 2014 25 anmeldelser

To tenåringsjenter - en stjålet bil - en roadtrip de sent vil glemme. Hildegard er femten år, venneløs og med et eneste håp om vanlig tenåringsliv: kusinens årlige feriebesøk. Den smellvakre, grenseløse Selma har nettopp begynt å prøvekjøre – når hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingebjørg Hammerdalen

Ingebjørg Hammerdalen

Skrevet av 24. november 2014 av Ingebjørg Hammerdalen på Lom ungdomsskole

Selma & Louise

Hildegard er en jente på 15 år, hun får snart sommerferie, og da blir alt perfekt! Hilde, som hun vil bli kallet, gleder seg veldig til hun får besøk av søskenbarnet Selma. Selma er ikke hennes ekte søskenbarn, men hun ble adoptert av søsteren til moren til Hilde. Selma er 16, og er helt annerledes enn hun kunne huske. Snart gjør de noe veldig dumt for å gjøre det de tror er rett.

Denne boka er veldig bra! Den er ikke så veldig lang, og den har ikke så veldig lange kapitler. Og hvis du tenker over det når du leser, så kommer overskriften til kapittelet igjen i det kapittelet. For eksempel: – D-DAG! Lengre i boka: – og i dag er det D-dag. Det synest jeg er veldig bra, for der kommer jo et virkemiddel!

Boka er veldig bra fordi slutten er så overraskende! Det er jo ikke som jeg trodde. Karakterene er ikke som jeg trodde. Alt er mye bedre enn jeg trodde. Før jeg leste selve boka, såg jeg for meg hva som kom til å skje, jeg såg på framtiden av boka, og leste det som stod bak, det er jo kjempebra historie! Selve boka er spennende og overraskende.

Jeg synest at denne boka passer til de som går i 8. klasse.
Terningkast: 6/6

Boka bør absolutt bli nominert til Årets Ungdomsbok!


Sandra

Sandra

Skrevet av 24. november 2014 av Sandra på Children's International School

Fjortiser på tur

Hilde er en tenåringsjente som føler seg litt utenfor. Hun hadde en venn som het Mia, men noen sa til Mia at Hilde hadde flørtet med gutten som Mia var forelsket i. Da ble de uvenner og Mia ble venn med de "populære" og Hilde har egentlig ingen venner. Bortsett fra Selma da. Selma er kusinen til Hilde. Selma er litt eldre og dødskul. En dag blir de bedt i en fest hjemme oss den mest populære jenta. Etter at Selma kyssa kjæresten til den populære jenta blir Hilde og hun kastet ut. De bestemmer seg for å stjele bilen til tante Eva (som er fostermammaen til selma). De drar ut på en tur for å "redde" faren til Hilde som er på forretningsreise. De tror nemlig at han er utro. De ender opp i Voss og møter en kjekk gutt som Hilde liker. En dag krangler Hilde og selma. Så de kommer i en bilulykke og selma må på sykehus.

Jeg mener at denne boken er veldig spennende og morsom. Selv om det er noen banneord og boken er ment for tenåringer, er boken veldig lettlest og kort,
Terningkast 5.


Charlotte

Charlotte

Skrevet av 20. november 2014 av Charlotte på Åkra ungdomsskole

Alt du kan ønske deg.
Det er ei jente med navn Siri på 17 år som bor på en kjedelig plass. Hun har en kjæreste som heter Jens og er forelsket i Andreas som sender henne meldinger som hun ikke kan la være å svare på. Siri kan ikke gjøre det slutt med Jens for hun vet at det vil gjøre det vanskelig for han.

Jeg synes ikke boka var så spennende og lese. Det var ofte den begynte og bli kjedelig, og det var bare noen ganger den var kjekk og lese. Denne boka er for de som liker og lese om drama med gutter og kjærester og sånn. Boka var egentlig helt ok men litt rotete, jeg kunne ikke helt forstå hva som skjedde heletiden. Jeg synes boka er for tolv til femten år og gir terningkast fire.


Gine

Gine

Skrevet av 19. november 2014 av Gine på Bytårnet skole

To tenåringsjenter-en stjålet bil-en roadtrip de seint vil glemme
Hilde er venneløs, upopulær og med en navn som hun hater mer enn pesten. I sommerferien får hun besøk av kusinen hennes, Selma, som er det stikk motsatte av Hilde. Hun er populær, med masse venner og har den perfekte kjæresten. Selvfølgelig får Selma med Hilde på masse tull og etter at de ble kastet ut av en fest, bestemmer de seg for å finne faren til Hilde og stjeler bilen til moren. Det er en biltur de seint vil glemme, men vil de noen gang finne faren til Hilde?

Jeg syntes boka var veldig lett å lese og det var ikke vanskelig å forstå handlingen. Det jeg syntes var litt dumt, var at forfatteren brukte mye tid på å skrive om det som skjedde før bilturen og det skjedde egentlig ikke så mye før bilturen, noe som var veldig kjedelig å lese om. Jeg skulle virkelig ønske at det var litt mer spenning og drama enn det det var, for jeg kjente ingen følelser da jeg leste boka…
Jeg ville heller ønske at slutten fikk deg til å tenke litt mer over hva som skjedde videre, men jeg føler at alt ble forklart, noe jeg ikke ønsket. Når jeg var ferdig med boka, hadde jeg egentlig ingen tanker om den, det var bare en bok jeg hadde lest. Ingen favoritt bok for å si det sånn.
Det jeg likte med boka var at den ikke var så veldig tung å lese og det var et lett språk, selvom ungdomsrådet ble litt overdrevet noen ganger. Jeg vil faktisk si at dette er en typisk jentebok, som passer til de som ikke liker å lese så veldig lange og tunge bøker.
Terningkast: 4


Peter

Peter

Skrevet av 18. november 2014 av Peter på Velg skole

Kjør på og les
Selma & Louise special edition av Camilla Otterlei
Boka er en norsk versjon av den amerikanske filmen ”Telma & Louise”. Hilde er en sky jente rundt 16 år. Så er det Selma, søskenbarnet til Hilde som er litt rebelsk. De stjeler moren til Hilde sin bil. Hilde har nesten ingen venner på hjem plassen sin, så hun gleder seg til å treffe Selma. Hildegard er så lei navnet sitt så hun finner ut når de er ute og kjører at hun vil hete Louise.

Språket i boka er veldig lett å forstå. Det er altså en lettlest bok. Det er litt dumt at kapitlene er korte så man hopper over litt av det som skjer, det blir litt for filmaktig. Det er litt banning i boka, men det er på en måte som passer boka.

Boken er en norsk versjon av filmen ”Telma & Louise”. Jeg har ikke sett filmen, men tror det er lik historie. Historien i boka er kreativ. Boken er så eventyrlig, personene i boken flytter seg bare og treffer nye mennesker.

Boka starter med pangstart. Det var en morsom bok å lese. Boka var vanskelig å legge i fra seg. Den var lett å leve seg inn i. Boken var eventyraktig og ting skjer ofte i boken. Men spenningstoppen er ikke før litt over halvveis i boken, men det gjør ikke noe.

Boken er skrevet av Camilla Dahle Otterlei (34). Hun debuterte med barneboka ”Klara og verdens fineste Pekal” i 2009, i 2010 ga hun ut boka ”Klara og gangsterklubben”. Jeg synes forfatteren klarer å fange interessen, men hun kunne brukt lengre kapittel.

Denne boka passer for den som ikke liker å lese så lange bøker. Den passer for begge kjønn og ungdommer fra 12 til 15 år. De vil like den og jeg anbefaler boka. Derfor får boka 5/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen