Selma & Louise

Camilla Otterlei mangschou 2014 25 anmeldelser

To tenåringsjenter - en stjålet bil - en roadtrip de sent vil glemme. Hildegard er femten år, venneløs og med et eneste håp om vanlig tenåringsliv: kusinens årlige feriebesøk. Den smellvakre, grenseløse Selma har nettopp begynt å prøvekjøre – når hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Oscar Nergård

Oscar Nergård

Skrevet av 15. desember 2014 av Oscar Nergård på Finnsnes ungdomsskole

Trøbbel

Selma og Louise handler om Hilde som ikke har venner og er ganske upopulær, derfor gleder hun seg til kusina Selma kommer på besøk og når hun kommer skjer det ting …

Boka handler om 15 år gamle Hilde (Hildegard) som ikke har noen venner (utenom kusina Selma) men hun gleder seg veldig til kusina Selma kommer i sommeren, når hun er der har de det veldig morsomt, men etter hvert begynner det å synes at Selma går imot regler, klarer Hilde å stå imot? De drar på Road Trip, og der går det galt …

Jeg synes boka var grei nok i spenning men ble fort gjentagende, boka mangler budskap og skifter for mye på handlinga boka blir fort kjedelig og forutsigbar selv om boka endrer mye men dette blir igjen unødvendig, boka passer kanskje bedre for jenter men selv der tror jeg ikke den er særlig god, boka er realistisk og kan handle om hvordan det er å være ei tenåringsjente

Men boka var ikke forferdelig, anbefaler ikke den videre for jeg vet ikke hel hvem denne boka passer for men vil ikke utelukke at den kanskje passer for noen andre, boka bør ikke nomineres til uprisen

Terningkast: 3-


Charlotte

Charlotte

Skrevet av 15. desember 2014 av Charlotte på Åkra ungdomsskole

Selma & Louise

Hilde er en jente uten venner, så hun gleder seg kjempe mye til søskenbarnet hennes kommer til sommeren. Selma lever et helt motsatt liv enn Hilde. De finner på å lyge om at de skal på telttur, men egentlig reiser de på roadtrip for å finne på mye tull og finne den utro faren.
Denne boka var bra og lett å lese. Det skjedde mye på veldig lite sider. Jeg synest boka fortjener å vinne u-prisen og gir terningkast 5.


Marthea

Marthea

Skrevet av 15. desember 2014 av Marthea på Åkra ungdomsskole

Boka Selma og Louise handlar om Hilde som har eit kjedeleg liv utan vener, men når Selma kommer på besøk i sommarferien skjer det endringar. Jentene er leie av innpåslitne mødrer og det heile endar med roadtrip til Voss. Hilde vil ikkje ha namnet sitt lengre og bestemmer seg for at ho vil heite Louise.
Boka er ei spennande bok som gjer at lesaren ikkje klarer å leggje frå seg boka. Forfattaren har klart å bruke mange og gode skildringar slik at vi kan sjå føre oss kvar jentene er. Det er fleire banneord i boka, men elles er språket bra. Boka var lett å lese, og lett å forstå. Eg syns at forfattaren av denne boka fortener å vinne u-prisen.


Sivert Grindhaug

Sivert Grindhaug

Skrevet av 15. desember 2014 av Sivert Grindhaug på Åkra ungdomsskole

Selma og Louise.
Hilde er ei jente uten venner og det eneste ho ser fram til i sommer er besøket fra kusina hennes Selma. Hilde er Selma er nesten helt stikk motsatt a hverandre. Hilde er venneløs mens Selma er ekstremt populær, hilde er frilufts elsker mens Selma hater få ting like mye som natur. I boka lærer Hilde at faren kanskje er utro mot moren hennes, så Selma får en genial ide om å stjele en bil og kjøre til Voss for å finne ut om hildes far er utro, som eg sa en genial ide.
Selma og Louise er en overaskende bra bok. Det ser ut som at boken kommer til og bare være en klisje heile veien, men den er bra. Boka virka som noe bare jenter ville like, men det var spennende. Ting blei litt gale på noen punkt men det var veldig spennende når det skjedde. Boka hadde bra språk bruk, er spennende meste parten av tida og boka er relativt kort bare 150 sider. Hvis du lurer på hvor Louise delen i tittelen kommer fra skifter Hilde navnet sitt til Louise.


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 14. desember 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«Selma og Louise» av Camilla Otterlei
Hva er vitsen..?
Terningkast: 4

Det er ikke lenge før sommerferien starter og Hilde gleder seg vilt. Kusinen, Selma, kommer, og da vet man ikke hva de kan finne på. Selma lever et helt motsatt liv enn Hilde. Selma er kjempe pen, hun er ikke redd for noe og har begynt å øvelseskjøre. Hilde vil gjøre alt for å bli som henne. Så da Selma foreslår en roadtrip, nøler de ikke. Turen går akkurat som planlagt, mer eller mindre.

Det første jeg merket meg var hvor lettlest denne boka var. Men på så få sider får man opplevd ganske mye. Derimot kom det aldri noe toppunkt. Det var nok det som manglet litt. Flere steder var boka greit spennende, men det klarte aldri å nå noen absolutt topp.

Karakterene i boka kjørte nesten like fort frem som handlinga. Noen steder gikk det litt ulogisk fort frem. For eksempel i kapitlet hvor de møter noen gutter. «Louise» møter fyren to ganger og plutselig hadde de tydeligvis et forhold til hverandre.

Selv om boka ikke var direkte dårlig, synes jeg ikke den bør nomineres til Uprisen. Den ble litt for meningsløs for min smak.

Vis flere anmeldelser

Til toppen