Sangen om en brukket nese

Arne Svingen Gyldendal 2013 8 anmeldelser

Ja, jeg heter Bart. Ikke sånn engelsk Bart med lang a. Nei, jeg heter Bart som i det håret som sitter midt i ansiktet på trailersjåfører. I hvertfall er det sånn folk her uttaler det, selv om jeg er oppkalt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Alt blir mye enklere hvis man bare er positiv…

Bart er 12 år og bor i en sosialbolig sammen med sin overvektige og alkoholavhengige mor. Han lever for å synge opera, i hvertfall inne på do der stemmen ikke sprekker. Han møter Ada som ikke klarer å holde på hemmeligheter, og ting blir enda verre for Bart når hele skolen får vite at han synger opera. Men Bart synes at alt blir enklere hvis man bare er positiv.

Boken er lettlest og morsom. Handlingene i boken ble litt for barnslig for meg, men siden forfatteren har skrevet boken på et veldig ungdommelig og morsomt språk så ble den barnslig og morsom på samme tid. Boken handler jo om hverdagen til Bart. Det er mye som skjer, og det er vanskelig å vite hvordan boken skal ende.

Boken vil jeg anbefale til alle aldre. Det er viktig at du ikke dømmer boken etter framsiden, for den skjønner du bare når du er ferdig med boken. Jeg synes ikke boken virket spennende i det hele tatt. Jeg syntes bare den virket kjedelig og barnslig da jeg så den. Men grunnen til at jeg begynte å lese den, var fordi alle bøkene på uprisen var «opptatt» og jeg måtte ha en bok å lese. Jeg ble totalt overasket! Passer bra hvis du vil ha en bok å lese, eller bare vil ha litt latter i hverdagen.

Amanda, 13 år.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Sangen om en brukket nese

Denne boken handler om å slå- og ikke slå. Og den handler om å synge uten at noen hører det. Mest av alt handler det om Bart som ikke synes livet blir bedre hvis man er negativ. Dessuten møter vi Ada som ikke kan holde på en hemmelighet, og Geir med en rar bøy i knærne. Det er historien om sånne dager da alt skjer på én gang og ingenting blir som før. Sånt man blir litt trist og glad av samtidig
«Noen morgner er altfor stille. Som om en av verdens viktigste lyder mangler. Jeg ser bort på sofaen. Den som mamma skal ligge og sove i. Sofaen er tom. Klokken er halv åtte. Det har hendt et par ganger før at mamma har kommet hjem på morgenkvisten. Hver gang har hun lovet at det aldri skal skje igjen. (…)
Jeg vet jeg burde ligge her og tenkt «Yes, i dag har jeg bursdag. Nå er jeg offisielt tenåring.» Men alt som surrer rundt i hodet mitt er en rar miks av mamma, Ada, Geir, smerte og folk på skolen med harde knyttnever. Jippi…»
Jeg syntes denne boken var bra og den hadde en fin handling. Jeg gir boka en 4 fordi boken var underholdene og morsom. Denne boken passer best for ungdom 13-15 år.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Sangen om en brukket nese

Den ser veldig teit å barnslig ut på ut siden, så var den var jo egentlig litt bra da, men ikke heilt. Jeg tror ikke det er så mange ungdommer som liker den, kanskje dette heller burde være en barnebok.
Den skal ihvertfall ikke vinne uprisen, syns jeg, og anbefaler ikke boka videre.

Hansine, 13 år

Til toppen