Sammen skal vi holde himmelen

Ellen Fjestad Schibsted 2013 9 anmeldelser

En motorsykkelulykke. Gard treffer Luka. Den svartkledde gatekunstneren og miljøaktivisten Luka er oppvokst med kumøkk og ei mor som bryr seg minimalt. Trommisen Gard har gnistrende blå øyne og et krøllete brev på innerlomma. Dette brutale møtet blir begynnelsen på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

To små hjerter. To små mennesker. En stor kjærlighet

Sammen skal vi holde himmelen handler om Luka, en kunster som akkurat har flyttet fra landet og inn til byen. Der utsettes Luka for en motorsykkelulykke og treffer Gard. Han med de skinnende blå øynene.

Denne boken var en av de beste jeg har lest i år, og i år har det ikke vært så veldig bra bøker. Jeg leste denne boken på en time, fordi jeg ikke klarte å legge den ifra meg. Den var utrolig fengende og spennende, og var veldig lett å leve seg inn i.

Boka gikk rett inn i handling noe som gjorde at den ikke ble så kjedelig. Boka var også veldig overraskende, og litt inni boka ble jeg veldig overrasket og litt skremt. Dette er debutboka til forfatteren Ellen Fjestad. Denne boka handler om at uansett hva som hender så kan mennesker elske hverandre.

Denne boka bør nomineres til årets bok

Siri Marie, 15 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Den beste boka jeg har lest noensinne!

Luka og Gard møter hverandre med et smell. Begge bor alene på hvert sitt nedslitte og mørke sted, men sammen klarer de å skape et lys fullt av kjærlighet og varme.

Med en bra historie som er bygd opp på en enkel og forståelig måte, klarte forfatter Ellen Fjestad å skrive den beste boka jeg noen sinne har vært borti. Innholdet er bygd opp på en måte som gjør at boka blir lett å lese, og enkel å forstå. Selv om boka ser tykk og lang ut, så går det fort å lese den på grunn av at skriften er stor og sidene er tykke.

Det det er ingen jeg-person i boka, bare han og hun. Selv syntes jeg dette var veldig bra, man føler seg liksom som jeg-personen selv. Den eneste nedturen ved denne boka var da jeg innså at jeg var ferdig med den.

Skal jeg gi terningkast blir det seks uten tvil. Dette er en bok som jeg absolutt vil anbefale til ungdommer mellom 13 og 16 år. For dette det er ei bok som det virkelig er verdt å lese, og etter min mening fortjener den virkelig å vinne U-prisen.

Amalie, 13 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Utrolig bra bok!

Den er utrolig bra, den fortjener en 5!

Boken heter Himmelen skal vi holde sammen.

Boken handler om ei jente og en gutt som møtet hverandre.
Først når de møter hverandre var det ikke så romantisk. Han påkjørte henne, jenta havna på sykehuset. Gutten tok ansvar for henne og hjalp henne da de fikk vite at hun brakk handa.

Jeg syns at boken var spennende, jeg ble fort ferdig med boken fordi jeg ikke ville legge den i fra meg. Den hadde mange gode språkbilder. Jeg likte boken fordi det var humor og romanse i den. Men det jeg ikke har forventet meg var at slutten skulle være så trist. Jeg ville lese mer, men boken var ferdig. Den er utrolig bra, den fortjener å få en 5!

Boken passer for ungdom mellom 13 år og oppover. Boken er en romanse, komedie og drama.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Alt var perfekt, også traff det bunnen

Jeg likte begynnelsen og midten av boka, slutten følte jeg at ble litt «cliché». Den ble liksom ikke en like vakker kjærlighets historie som resten av boka og ble bare litt sånn at du viste hva som var rundt neste hjørne. Boka starter med at Gard kjører på Luka i en ulykke med motorsykkelen. Luka går på kunst skolen i byen og Gard er trommis i et band. Etter ulykken blir de sakte men sikkert bedre kjent, og de forelsker seg i hverandre. Gjennom en vakker og litt forskjellig kjærlighets historie blir vi mer kjent med begge hovedpersoner. De bestemmer seg for å dra til Sveits å bytte hjerte, for å vise kjærligheten for hverandre. De vet begge at de ikke kommer til å leve noe mye lengre enn 10 år til, en av dem får dessverre ikke de 10 åra engang. Jeg anbefaler denne for tenårings jenter sånn 14-16 år. Jeg syns at en så stor del av boka var bra, så jeg anbefaler den videre.

Til toppen