Sagaen om Ragnarok

Line Møllerop Publica Bok 2017 5 anmeldelser

Midgard er i uro. Det siste slaget, Ragnarok, nærmer seg. Femten vintre gamle Sigrid må flykte fra alt hun har kjært når hjemstedet hennes angripes. Flukten blir en skremmende reise hvor hun må ta vanskelige valg for å redde seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Inger Tatjana

Inger Tatjana

Skrevet av 15. desember 2017 av Inger Tatjana på Granmoen oppvekstsenter

Ikke for meg
Sagaen om ragnarok – forræderen fra Åsgard
Boka handler om at Midgard er i uro, og ragnarok er nær. Boka følger 15 gamle Sigrid som må flykte fra hjemmet sitt og dra på flukt, flukten blir en reise for hun må ta valg for å redde seg og sine nærmeste.

Jeg synes denne boka hadde en veldig treig start. Gjennom boka var det ikke veldig tydelig hvem som snakket. Jeg elsker mytologi, men denne boka var helt ærlig ikke for meg, men det var en bra skrevet bok og jeg fortsatt likte fortellingen gjennom historien.
Boka kunne ha hat en bedre hovedkarakter og den kunne ha hat mer spenning i starten så jeg ville blitt mer interessert i å lese boka rett fra starten av.

Jeg gir denne boka en 4


Aron Sporstøl Rønning

Aron Sporstøl Rønning

Skrevet av 14. desember 2017 av Aron Sporstøl Rønning på Åsly skole

Sagaen om ragnarok er en morsom og fantastisk tilbake blikk på forfedrene trodde på det er action til vert eneste sekund, som handler om at Sigrid en ung jente på 15 år blir tatt i en storm når vikinger angriper lands byen hennes. hun må møtte nøkker og jotner og tilogmed Fenrisulven.

Super innledning i form av at mann vet ikke om hun overlever eller ikke,
Bra materiale de tar med alt fra nøkk til jotner til gudene,
Elskelige karakterer Sigrid og jengen passer virkelig inn i historien,
Kunne ha vert noen bilder,
Kunne vert morsommere navn på kapitlene,
Dette kunne ikke blitt gjort på bokmål.

Alt i Alt gir jeg Sagaen om ragnarok et terningkast 5.


Lea Maria

Lea Maria

Skrevet av 14. desember 2017 av Lea Maria på Stryn ungdomsskole

Sagaen om Ragnarrok- Forræderen fra Åsgård

Denne hoka handlar om at det blir uro i Åsgard da det store slager Ragnarok nærmer seg og det er femten vintre gammle Sigrid som skal avgjøre kven som vinner Ragnarok. Sigrid må flytte får heimstaden sin når den blir angript. Da må ho legge ut på ein spennande reise der ho møter mange spesielle personer.
Denne boka passer veldig godt får dei som liker norrøn mytologi og voksent språk. Denne boka kan vere litt tung å lese får nokon viss dei ikkje har interesse får norrøn mytologi. Denne boka virker veldig troverdig til mytologien og er spennande. Denne boka passar godt til ungdom/barn som liker å lære om den gammle mytologien. eg gir denne boka 5-


Storm

Storm

Skrevet av 14. desember 2017 av Storm på Sigdal ungdomsskole

Midgard er i uro. Det siste slaget, Ragnarok, nærmer seg. Femten vintre gamle Sigrid må flykte fra alt hun har kjært når hjemstedet hennes angripes. Flukten blir en skremmende reise hvor hun må ta vanskelige valg for å redde seg selv og sine nærmeste.
Jeg syntes boka startet litt tregt på starten men spenningen økte fort etter en stund.
Jeg likte at boka hadde mange forskjellige personer i den og det var lett å like personene.
Det jeg nesten likte mest var at boka var lett å forstå ikke så vanskelig tekst og lett å lese, boka hadde ganske voksent språk men det likte jeg.
Jeg likte at boka handler om fantasy og sånt fordi det er det jeg liker mest.
Det jeg ikke likte med boka var at når den var treg så var det veldig tregt og ingen ting skjedde.
Jeg likte ikke slutten fordi jeg ikke skjønte den.

jeg anbefaler denne boka til aldersgruppen 10-16
jeg gir denne boka en sterk 4


Isak

Isak

Skrevet av 21. november 2017 av Isak på Sagene skole

Sagaen om Ragnarok

Da jeg leste "Sagaen om Ragnarok" tok det ikke lang tid før jeg ble interessert i de forskjellige karakterene boken kom med. Hvis du er interessert i norrøn mytologi så tror jeg at du kommer til å like den. Jeg anbefaler boken sterkt og gir den terningkast 5.

Sagaen om Ragnarok er en fantasybok som handler om norrøn mytologi. Boka handler om jenteungen fra Dragvoll, Sigrid som har fått vite at hun er den som skal avgjøre hvem som vinner Ragnarok.

Boka starter litt treigt, men det tar ikke lang tid før spenningen øker. Spenningskurven var høy ganske ofte, men jeg ble aldri lei av det og det var ganske vanskelig å legge fra seg boka, og jeg ville hele tiden lese ett kapittel til. Historien var ganske gripende. Boka fungerer ganske bra som en helhet, jeg skulle ønske at man fikk vite litt mer om hva som skjer etter slutten.

Innenfor fantasysjangeren og norrøn mytologi så er boka ganske troverdig. Språket er veldig voksent, og det passer handlingen godt. Bokas styrke er vel at den bruker den norrøne mytologien til det ytterste.

Jeg mener at alle som liker fantasy og generelt liker spennende bøker bør lese denne boka. jeg mener også at denne boka bør bli nominert til Uprisen.

Til toppen