Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 86 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Rune

Rune

Skrevet 14. desember 2018 av Rune på Fløysbonn skole

“Sabotør” av: John S. Jamtli

Boka handler om 2. Verdenskrig. Det handler om en liten gruppe som prøve å få slutt på 2. verdenskrig og få rettferdighet. Det var vanskelig for dem å kjempe imot siden de var så få og Naziene var så mange, og fordi de hadde ikke så mye mat. Det var noen Nazi spioner som kunne oppdage dem. Boka er basert i en virkelig hendelse.

Boka begynner med at det det kom et fly over byen så kom alarmen, Og etter det møter man hovedpersonene i konsentrasjonsleir, og de hadde planer for å komme seg ut av konsentrasjonsleiren.

Jeg likte boka fordi det var spennende og har mye action i seg. Boka er lett å lese og har mye bilder, det er lettere å forstå boka med bildene. Jeg kom meg skikkelig in i boka da jeg leste den. De forklarer bra i boka om hva som skjer. Det er vanskelig å legge fra seg boka når man leser den. Jeg synes boka er spennende hele veien. Og boka har en overaskende slutt. I boka møter man flere forskjellige dialekter. Det er også korte setninger i boka.

Tegningene er tegne ganske bre med bra grafikk, og viser følelsene til hovedpersonene bra på tegningen, for eksempel når de er sure eller lei seg. Det er veldig detaljerte bilder på boka. Det er mye banning i boka og jeg tenker at det passer til innholdet. Jeg tenker at det passer til innholdet fordi når det skjer noe dårlig eller når de blir sure så passer banningene. Det er en realistisk reaksjon når de banner.

Jeg gir boka terningkast 5.


Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Skrevet 13. desember 2018 av Olav Georg Jaksholt-Nokevje på Lillesand ungdomsskole

Sabotør er en tegneseriebok som viser tre personer som jobber i lag for å ødelegge for nazistene. Denne boken er en godt forklarende bok med gode tegninger og morsom språk.
Jeg liker godt historien men man må være klar over at det kan være en god del banning i boka. Jeg anbefaler denne boken for de som liker tegneserier og første verdenskrig.

Terningkast 5.


Robin

Robin

Skrevet 13. desember 2018 av Robin på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør

Sabotør er skrevet av John S. Jamtli, og er en lettlest tegneserie. Den handler om 3 nordmenn som skal sabotere tyskerne under 2. verdenskrig

Jeg likte boka ganske godt, siden den handler om krig og har noen historiske hendelser som skjedde under 2. verdenskrig.Jeg likte også at boken hadde flere personer med i stedet for bare 1 eller 2.
Boken var veldig lett å lese fordi den hadde masse bilder og lite tekst.
Det jeg også likte av boka er at mens du leser og har det gøy, kan du lære ting som skjedde i den tida.

Jeg synes boka var ganske bra men kunne hadde vært litt mer humoristisk. Og kanskje litt mindre banning. Men ut av det var boka bra. Jeg anbefaler bok for de som liker historie og tegneserier. Jeg gir den terningkast: 5


Tobias

Tobias

Skrevet 13. desember 2018 av Tobias på Stuenes skole

Sabotøren
Fortellingen starter i 1940 i Norge i en by som heter narvik og der er det en fangeleir der de holder inne fanger. Og e dag rømmer det noen og da blir nasistene sinna.
Jeg syntes denne boka var veldig spennende å lese siden den handlet om krig og sånt og det liker jeg. Denne boka var lett å lese siden det var mye bilder og lite skrift. Jeg anbefaler denne boka til folk som ikke liker å lese men blir tvunget av fedrene sine. Den er gøy bok og jeg anbefaler deg å lese den. Jeg likte at det var så stor skrift for da ble den lett å lese. Skulle vert litt humor i boka, men ellers var det en god bok så derfor gir jeg denne boka terningkast 5.


Sebastian

Sebastian

Skrevet 12. desember 2018 av Sebastian på Stuenes skole

Anmeldelse Sabotør
Sabotør er en bok som handler om det som har kjed for ganske lenge siden. Jeg likte den boka ikke helt fordi jeg liker ikke sånne bøker men det var en bra bok da. Meste parten av boka handler om at de kjører rundt i landet og gjør ting på de stedene. Til slutt forlater han ene de andre og vil drepe de. De to som var mest i boka raner banker og dreper nazister.
Boka var ganske morsom og språk i boka er ikke for barn de sier ganske mange stygge ord. Det var ganske mange folk i boka det var det jeg likte mye egentlig.
Forfatter heter John S. Jamtli
Jeg gir den terningkast 3/6
Skrevet av Sebastian

Vis flere anmeldelser

Til toppen