Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 88 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Namo

Namo

Skrevet av 14. desember 2018 av Namo på Bytårnet skole

SABOTØR
Den handler om to menn som blir tatt av Tyskerne i fengsel og en natt så kommer de seg ut av fengselet og treffer en mann i skogen, og sammen skulle de få Norge tilbake fra Tyskerne. Dem ble trent litt så etter det fikk dem noen oppdrager, de bombet flere steder, og drepte mange.
Jeg likte boka godt. Det jeg likte var at det var veldig spennende og lese den.
Jeg anbefaler andre som liker spennende bøker.
Jeg gir boka terningkast 5.


David Wang

David Wang

Skrevet av 14. desember 2018 av David Wang på Harestua skole

Sabotøren

Sabotøren handler om en motstandsgruppe i Norge under andre verdenskrig. Alle i gruppen har et felles mål, altså å kverke nazistene som hadde ødelagt landet deres. Boken er basert på ekte hendelser og Osvald- gruppen som ble kjent for å utføre sabotasjeaksjoner mot nazistene.

Boken er spennende og inneholder mange fine tegninger. Bildene viste omgivelsene og følelser til ulike personer. Sammen med gode snakkebobler skapte det en troverdig fortelling. Handlingen går veldig fort og dette kan være forvirrende. Samtidig var endringen mellom sted og tid ganske brått.

Jeg gir boken terningkast 5 og vil anbefale boken til folk som er interessert i krig.


Rune

Rune

Skrevet av 14. desember 2018 av Rune på Fløysbonn skole

“Sabotør” av: John S. Jamtli

Boka handler om 2. Verdenskrig. Det handler om en liten gruppe som prøve å få slutt på 2. verdenskrig og få rettferdighet. Det var vanskelig for dem å kjempe imot siden de var så få og Naziene var så mange, og fordi de hadde ikke så mye mat. Det var noen Nazi spioner som kunne oppdage dem. Boka er basert i en virkelig hendelse.

Boka begynner med at det det kom et fly over byen så kom alarmen, Og etter det møter man hovedpersonene i konsentrasjonsleir, og de hadde planer for å komme seg ut av konsentrasjonsleiren.

Jeg likte boka fordi det var spennende og har mye action i seg. Boka er lett å lese og har mye bilder, det er lettere å forstå boka med bildene. Jeg kom meg skikkelig in i boka da jeg leste den. De forklarer bra i boka om hva som skjer. Det er vanskelig å legge fra seg boka når man leser den. Jeg synes boka er spennende hele veien. Og boka har en overaskende slutt. I boka møter man flere forskjellige dialekter. Det er også korte setninger i boka.

Tegningene er tegne ganske bre med bra grafikk, og viser følelsene til hovedpersonene bra på tegningen, for eksempel når de er sure eller lei seg. Det er veldig detaljerte bilder på boka. Det er mye banning i boka og jeg tenker at det passer til innholdet. Jeg tenker at det passer til innholdet fordi når det skjer noe dårlig eller når de blir sure så passer banningene. Det er en realistisk reaksjon når de banner.

Jeg gir boka terningkast 5.


Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Skrevet av 13. desember 2018 av Olav Georg Jaksholt-Nokevje på Lillesand ungdomsskole

Sabotør er en tegneseriebok som viser tre personer som jobber i lag for å ødelegge for nazistene. Denne boken er en godt forklarende bok med gode tegninger og morsom språk.
Jeg liker godt historien men man må være klar over at det kan være en god del banning i boka. Jeg anbefaler denne boken for de som liker tegneserier og første verdenskrig.

Terningkast 5.


Robin

Robin

Skrevet av 13. desember 2018 av Robin på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør

Sabotør er skrevet av John S. Jamtli, og er en lettlest tegneserie. Den handler om 3 nordmenn som skal sabotere tyskerne under 2. verdenskrig

Jeg likte boka ganske godt, siden den handler om krig og har noen historiske hendelser som skjedde under 2. verdenskrig.Jeg likte også at boken hadde flere personer med i stedet for bare 1 eller 2.
Boken var veldig lett å lese fordi den hadde masse bilder og lite tekst.
Det jeg også likte av boka er at mens du leser og har det gøy, kan du lære ting som skjedde i den tida.

Jeg synes boka var ganske bra men kunne hadde vært litt mer humoristisk. Og kanskje litt mindre banning. Men ut av det var boka bra. Jeg anbefaler bok for de som liker historie og tegneserier. Jeg gir den terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen