Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 89 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Linus

Linus

Skrevet av 16. desember 2018 av Linus på Ruseløkka skole, 10A

Sabotør

Boken Sabotør er skrevet av Jon S. Jamtli. Han er født 24 April 1982 i Nordland. Han er en norsk illustratør, tegneserieskaper og konseptdesigner. Han har gitt ut tegneseriene Anunnaki, Dass og Sabotør.

Boken sabotør handler om en motstandsgruppe under andre verdenskrig med navn Osvaldgruppen. Fortellingen starter i kampene i Narvik på 40 tallet, og fortsetter i fangeleiren. I fangeleiren møter Johan en av hetene i boken den mystiske Knut. Sammen bryter de seg ut og starter livene sine som sabotører. De møter tilfeldigvis en ekte gærning og sammen flytter de til Oslo, Trondheim og Skauen. Boken er fylt med action og spenning.

Boken er en tegneserie med like mye historie som påfunn. Det er en veldig lettlest barnebok med masse dramatiske hendelser. Bildene i boken er detaljerte og viser godt hva karakterene føler.

Jeg likte boken godt. Den var spennende og lett å lese. Boken gikk veldig rett på sak og kom til historien med en gang. Dette var fint siden boken ikke tok så lang tid å lese.

Jeg gir boken terningkast 5


Namo

Namo

Skrevet av 14. desember 2018 av Namo på Bytårnet skole

SABOTØR
Den handler om to menn som blir tatt av Tyskerne i fengsel og en natt så kommer de seg ut av fengselet og treffer en mann i skogen, og sammen skulle de få Norge tilbake fra Tyskerne. Dem ble trent litt så etter det fikk dem noen oppdrager, de bombet flere steder, og drepte mange.
Jeg likte boka godt. Det jeg likte var at det var veldig spennende og lese den.
Jeg anbefaler andre som liker spennende bøker.
Jeg gir boka terningkast 5.


David Wang

David Wang

Skrevet av 14. desember 2018 av David Wang på Harestua skole

Sabotøren

Sabotøren handler om en motstandsgruppe i Norge under andre verdenskrig. Alle i gruppen har et felles mål, altså å kverke nazistene som hadde ødelagt landet deres. Boken er basert på ekte hendelser og Osvald- gruppen som ble kjent for å utføre sabotasjeaksjoner mot nazistene.

Boken er spennende og inneholder mange fine tegninger. Bildene viste omgivelsene og følelser til ulike personer. Sammen med gode snakkebobler skapte det en troverdig fortelling. Handlingen går veldig fort og dette kan være forvirrende. Samtidig var endringen mellom sted og tid ganske brått.

Jeg gir boken terningkast 5 og vil anbefale boken til folk som er interessert i krig.


Rune

Rune

Skrevet av 14. desember 2018 av Rune på Fløysbonn skole

“Sabotør” av: John S. Jamtli

Boka handler om 2. Verdenskrig. Det handler om en liten gruppe som prøve å få slutt på 2. verdenskrig og få rettferdighet. Det var vanskelig for dem å kjempe imot siden de var så få og Naziene var så mange, og fordi de hadde ikke så mye mat. Det var noen Nazi spioner som kunne oppdage dem. Boka er basert i en virkelig hendelse.

Boka begynner med at det det kom et fly over byen så kom alarmen, Og etter det møter man hovedpersonene i konsentrasjonsleir, og de hadde planer for å komme seg ut av konsentrasjonsleiren.

Jeg likte boka fordi det var spennende og har mye action i seg. Boka er lett å lese og har mye bilder, det er lettere å forstå boka med bildene. Jeg kom meg skikkelig in i boka da jeg leste den. De forklarer bra i boka om hva som skjer. Det er vanskelig å legge fra seg boka når man leser den. Jeg synes boka er spennende hele veien. Og boka har en overaskende slutt. I boka møter man flere forskjellige dialekter. Det er også korte setninger i boka.

Tegningene er tegne ganske bre med bra grafikk, og viser følelsene til hovedpersonene bra på tegningen, for eksempel når de er sure eller lei seg. Det er veldig detaljerte bilder på boka. Det er mye banning i boka og jeg tenker at det passer til innholdet. Jeg tenker at det passer til innholdet fordi når det skjer noe dårlig eller når de blir sure så passer banningene. Det er en realistisk reaksjon når de banner.

Jeg gir boka terningkast 5.


Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Olav Georg Jaksholt-Nokevje

Skrevet av 13. desember 2018 av Olav Georg Jaksholt-Nokevje på Lillesand ungdomsskole

Sabotør er en tegneseriebok som viser tre personer som jobber i lag for å ødelegge for nazistene. Denne boken er en godt forklarende bok med gode tegninger og morsom språk.
Jeg liker godt historien men man må være klar over at det kan være en god del banning i boka. Jeg anbefaler denne boken for de som liker tegneserier og første verdenskrig.

Terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen