Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 86 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

William

William

Skrevet 17. desember 2018 av William på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør

Forfatter: John S. Jamtli
Sabotør er en tegneserie historie fra krigen (2. verdenskrig). Det er en fantastisk illustrert bok. Boken er veldig lettlest, og jeg ble ferdig med den bare på noen få timer. Sidene har ikke nummer, så jeg vet ikke hvor lang den er. Det er en halvveis ekte historie.

Sabotør handler om motstandsstyrken Osvaldsgruppen og deres katt- og mus lek med Naziene. Boken starter ved “kampen om Narvik.” Hvor de Britiske styrker rømmer vekk. Johan (hovedpersonen) blir sendt til en fangeleir, der møter han den mystiske personen Knut. Sammen med knut og noen andre folk rømmer de. De blir jaget inn i skauen, det er der de møter den siste hovedpersonen ved navn Olav. Resten av boken er de sabotører naziene sine planer. Det er virkelig en røverhistorie.

Boken var full av spenning og action. Jeg elsket virkelig denne boken. Den er lett å lese, lærerik og ufattelig bra illustreret. Det er noen grafiske scener. Alt i alt er det en må lese bok
terningkast: 6


Filip

Filip

Skrevet 17. desember 2018 av Filip på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør
Forfatteren heter John S. Jamtli

Sabotør er en tegneserie som handler om andre verdenskrig. Boka inneholder mange bilder og grovt språkbruk, men lite tekst.
Boken har da mange illustrasjoner fordi det er en tegneserie. Dette gjør at jeg personlig synes boken blir bedre fordi uten illustrasjonene hadde det blitt vanskelig å følge med, på grunn av alle tidshoppene som skjer i denne boka.

Dette er en veldig lettlest bok også, så den passer egentlig for alle som er over 12 år og er ihvertfall litt interesserte i andre verdenskrig og hvordan forholdene i Norge var på den tiden. Jeg ville gitt denne boka en terningkast 4 fordi du må være interessert i andre verdenskrig for å like denne boka etter min mening.


Linus

Linus

Skrevet 16. desember 2018 av Linus på Ruseløkka skole, 10A

Sabotør

Boken Sabotør er skrevet av Jon S. Jamtli. Han er født 24 April 1982 i Nordland. Han er en norsk illustratør, tegneserieskaper og konseptdesigner. Han har gitt ut tegneseriene Anunnaki, Dass og Sabotør.

Boken sabotør handler om en motstandsgruppe under andre verdenskrig med navn Osvaldgruppen. Fortellingen starter i kampene i Narvik på 40 tallet, og fortsetter i fangeleiren. I fangeleiren møter Johan en av hetene i boken den mystiske Knut. Sammen bryter de seg ut og starter livene sine som sabotører. De møter tilfeldigvis en ekte gærning og sammen flytter de til Oslo, Trondheim og Skauen. Boken er fylt med action og spenning.

Boken er en tegneserie med like mye historie som påfunn. Det er en veldig lettlest barnebok med masse dramatiske hendelser. Bildene i boken er detaljerte og viser godt hva karakterene føler.

Jeg likte boken godt. Den var spennende og lett å lese. Boken gikk veldig rett på sak og kom til historien med en gang. Dette var fint siden boken ikke tok så lang tid å lese.

Jeg gir boken terningkast 5


Namo

Namo

Skrevet 14. desember 2018 av Namo på Bytårnet skole

SABOTØR
Den handler om to menn som blir tatt av Tyskerne i fengsel og en natt så kommer de seg ut av fengselet og treffer en mann i skogen, og sammen skulle de få Norge tilbake fra Tyskerne. Dem ble trent litt så etter det fikk dem noen oppdrager, de bombet flere steder, og drepte mange.
Jeg likte boka godt. Det jeg likte var at det var veldig spennende og lese den.
Jeg anbefaler andre som liker spennende bøker.
Jeg gir boka terningkast 5.


David Wang

David Wang

Skrevet 14. desember 2018 av David Wang på Harestua skole

Sabotøren

Sabotøren handler om en motstandsgruppe i Norge under andre verdenskrig. Alle i gruppen har et felles mål, altså å kverke nazistene som hadde ødelagt landet deres. Boken er basert på ekte hendelser og Osvald- gruppen som ble kjent for å utføre sabotasjeaksjoner mot nazistene.

Boken er spennende og inneholder mange fine tegninger. Bildene viste omgivelsene og følelser til ulike personer. Sammen med gode snakkebobler skapte det en troverdig fortelling. Handlingen går veldig fort og dette kan være forvirrende. Samtidig var endringen mellom sted og tid ganske brått.

Jeg gir boken terningkast 5 og vil anbefale boken til folk som er interessert i krig.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Fredrik Bergesen

Fredrik Bergesen

Skrevet 14. november 2018 av Fredrik Bergesen på Ruseløkka skole, 10A

Sabotør- en lettlest spenningsbok

Sabotør er skrevet av John S. Jamtli og er en lettlest tegneserie. Den handler hovedsakelig om 3 nordmenn som saboterer for tyskerne under andre verdenskrig. Nordlendingen Johan og trønderen Olav blir rekruttert til motstandsbevegelsen etter de har rømt fra en tysk fangeleir i nord. De blir begge gode venner med sjefen i motstandsbevegelsen Asbjørn Sunde med kodenavnet Knut. Olav har lengtet etter å møte Asbjørn helt siden han ble med i motstandsbevegelsen og så fort som «Knut» avslører sin virkelige identitet melder Olav han til de tyske myndighetene får å få belønningen på 100 000 kr får å få han henrettet.

Jeg synes boken var bra alt i alt. Det er en mye mer lettlest bok en de jeg pleier å lese så det var litt digg å bare lese kjapt igjennom den. Det er som sagt en tegneserie og jeg føler at med dette faktum får vi sett mye mer av handlingen enn hvis det var en vanlig skjønnlitterær bok. Boken handler om folk fra ulike steder av Norge så du kan bli litt forvirret over alle de forskjellige dialektene. Den har et grovt språk som gjør den enda mer troverdig. Dette kunne godt ha vært en sann historie fra krigen og den er skrevet på en svært god måte og har veldig mye handling. Når du leser boken kan jeg garantere at du ikke kjeder deg spesielt mye siden det er ny handling hele tiden. Jeg leste denne boken hovedsakelig fordi jeg ville komme igjennom boken raskt. Men det overasket meg veldig positivt med et veldig bra og lærerikt innhold.

Som jeg har fortalt flere ganger tidligere er Sabotør en veldig lettlest bok. Jeg synes den passer får aldersgruppen 12-15 år, og til og med til 17 åringer hvis du liker lettleste bøker og vil vite hovedtrekkene om Norge under krigen og de harde forholdene nordmennene hadde.

Jeg gir denne boken terningkast 5.

Til toppen