Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 90 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?


Hans Kåre

Hans Kåre

Skrevet 18. mars 2019 av Hans Kåre på Fittelia skole

Boka var jævla shit. Veninna mi kunne skrevet en bedre bok og hun har 2 i snitt og stryker i norsk. så jævlig er boka. dere burde se å kjøpe en enveis billet til heøvete viss dere tror denne boka kommer til å vinne.

så fuck off people. ikke prøv for hardt. boka sin spennings kurv var flatere en hele danmark tilsammen. Denne boka er mye mer kjent enn norge er i verden. booooooooooooooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaa, dere ble fuckings roastaeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed.

fuck off people, nå må dere roe dere ned, jeg føler meg offended her. dere sletter min anmeldelse og da blir jeg jo nødt til å skrive en ny en da suckers. suc my fucking DICK OR SUCK ME HARD.


Johan

Johan

Skrevet 14. mars 2019 av Johan på Bjørnsletta ungdomsskole

Sabotør er en fin tegneserie om Osvlad gruppen som opererte i Norge under 2. verdenskrig. Boken følger den unge nazidrepende nordmannen Johan som blir tatt til fange av tyskerne og puttet inn i en leir. Der møter han Knut, som er en aksjonsleder men er tatt til fange. De bryter ut og møter trønderen Olav og går på mange oppdrag.

Jeg liker boken den er rask og innholdet er spennende, slutten er overraskende og handlingen er god. den er vanskelig og legge fra seg og helt klart verdt å lese. Terningkast 5


......

......

Skrevet 14. mars 2019 av ...... på Bjørnsletta skole

Jeg synes ikke denne boken var veldig bra. Selv synes jeg temaet og ideen til boka er bra men det var en veldig kjedelig og dårlig skrevet bok. Spenningskurven var helt flat etter min mening. Ikke bare var det kjedelig, men handlingen bevegde sev altfor kjapt og var litt forvirrende. Det jeg synes var bra var at på slutten var det et overraskende vendepunkt, men unntatt det likte jeg ikke boka. Terningkast 1.


William

William

Skrevet 17. desember 2018 av William på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør

Forfatter: John S. Jamtli
Sabotør er en tegneserie historie fra krigen (2. verdenskrig). Det er en fantastisk illustrert bok. Boken er veldig lettlest, og jeg ble ferdig med den bare på noen få timer. Sidene har ikke nummer, så jeg vet ikke hvor lang den er. Det er en halvveis ekte historie.

Sabotør handler om motstandsstyrken Osvaldsgruppen og deres katt- og mus lek med Naziene. Boken starter ved “kampen om Narvik.” Hvor de Britiske styrker rømmer vekk. Johan (hovedpersonen) blir sendt til en fangeleir, der møter han den mystiske personen Knut. Sammen med knut og noen andre folk rømmer de. De blir jaget inn i skauen, det er der de møter den siste hovedpersonen ved navn Olav. Resten av boken er de sabotører naziene sine planer. Det er virkelig en røverhistorie.

Boken var full av spenning og action. Jeg elsket virkelig denne boken. Den er lett å lese, lærerik og ufattelig bra illustreret. Det er noen grafiske scener. Alt i alt er det en må lese bok
terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Fredrik Bergesen

Fredrik Bergesen

Skrevet 14. november 2018 av Fredrik Bergesen på Ruseløkka skole, 10A

Sabotør- en lettlest spenningsbok

Sabotør er skrevet av John S. Jamtli og er en lettlest tegneserie. Den handler hovedsakelig om 3 nordmenn som saboterer for tyskerne under andre verdenskrig. Nordlendingen Johan og trønderen Olav blir rekruttert til motstandsbevegelsen etter de har rømt fra en tysk fangeleir i nord. De blir begge gode venner med sjefen i motstandsbevegelsen Asbjørn Sunde med kodenavnet Knut. Olav har lengtet etter å møte Asbjørn helt siden han ble med i motstandsbevegelsen og så fort som «Knut» avslører sin virkelige identitet melder Olav han til de tyske myndighetene får å få belønningen på 100 000 kr får å få han henrettet.

Jeg synes boken var bra alt i alt. Det er en mye mer lettlest bok en de jeg pleier å lese så det var litt digg å bare lese kjapt igjennom den. Det er som sagt en tegneserie og jeg føler at med dette faktum får vi sett mye mer av handlingen enn hvis det var en vanlig skjønnlitterær bok. Boken handler om folk fra ulike steder av Norge så du kan bli litt forvirret over alle de forskjellige dialektene. Den har et grovt språk som gjør den enda mer troverdig. Dette kunne godt ha vært en sann historie fra krigen og den er skrevet på en svært god måte og har veldig mye handling. Når du leser boken kan jeg garantere at du ikke kjeder deg spesielt mye siden det er ny handling hele tiden. Jeg leste denne boken hovedsakelig fordi jeg ville komme igjennom boken raskt. Men det overasket meg veldig positivt med et veldig bra og lærerikt innhold.

Som jeg har fortalt flere ganger tidligere er Sabotør en veldig lettlest bok. Jeg synes den passer får aldersgruppen 12-15 år, og til og med til 17 åringer hvis du liker lettleste bøker og vil vite hovedtrekkene om Norge under krigen og de harde forholdene nordmennene hadde.

Jeg gir denne boken terningkast 5.

Til toppen