Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 89 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Simon

Sabotør av John S. Jamtli

Skrevet av 23. oktober 2019 av Simon på DSO

I Boken handler om den unge nazidrepende nordmannen Johan som blir tatt til fange av tyskerne og puttet inn i en leir. Der møter han Knut, som er en leder men er tatt til fange. De bryter ut og møter Olav og går på mange oppdrag.

Boken var ok litt spenende


Johan

Johan

Skrevet av 14. mars 2019 av Johan på Bjørnsletta ungdomsskole

Sabotør er en fin tegneserie om Osvlad gruppen som opererte i Norge under 2. verdenskrig. Boken følger den unge nazidrepende nordmannen Johan som blir tatt til fange av tyskerne og puttet inn i en leir. Der møter han Knut, som er en aksjonsleder men er tatt til fange. De bryter ut og møter trønderen Olav og går på mange oppdrag.

Jeg liker boken den er rask og innholdet er spennende, slutten er overraskende og handlingen er god. den er vanskelig og legge fra seg og helt klart verdt å lese. Terningkast 5


......

......

Skrevet av 14. mars 2019 av ...... på Bjørnsletta skole

Jeg synes ikke denne boken var veldig bra. Selv synes jeg temaet og ideen til boka er bra men det var en veldig kjedelig og dårlig skrevet bok. Spenningskurven var helt flat etter min mening. Ikke bare var det kjedelig, men handlingen bevegde sev altfor kjapt og var litt forvirrende. Det jeg synes var bra var at på slutten var det et overraskende vendepunkt, men unntatt det likte jeg ikke boka. Terningkast 1.


William

William

Skrevet av 17. desember 2018 av William på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør

Forfatter: John S. Jamtli
Sabotør er en tegneserie historie fra krigen (2. verdenskrig). Det er en fantastisk illustrert bok. Boken er veldig lettlest, og jeg ble ferdig med den bare på noen få timer. Sidene har ikke nummer, så jeg vet ikke hvor lang den er. Det er en halvveis ekte historie.

Sabotør handler om motstandsstyrken Osvaldsgruppen og deres katt- og mus lek med Naziene. Boken starter ved “kampen om Narvik.” Hvor de Britiske styrker rømmer vekk. Johan (hovedpersonen) blir sendt til en fangeleir, der møter han den mystiske personen Knut. Sammen med knut og noen andre folk rømmer de. De blir jaget inn i skauen, det er der de møter den siste hovedpersonen ved navn Olav. Resten av boken er de sabotører naziene sine planer. Det er virkelig en røverhistorie.

Boken var full av spenning og action. Jeg elsket virkelig denne boken. Den er lett å lese, lærerik og ufattelig bra illustreret. Det er noen grafiske scener. Alt i alt er det en må lese bok
terningkast: 6


Filip

Filip

Skrevet av 17. desember 2018 av Filip på Den norske skole i Costa Blanca

Sabotør
Forfatteren heter John S. Jamtli

Sabotør er en tegneserie som handler om andre verdenskrig. Boka inneholder mange bilder og grovt språkbruk, men lite tekst.
Boken har da mange illustrasjoner fordi det er en tegneserie. Dette gjør at jeg personlig synes boken blir bedre fordi uten illustrasjonene hadde det blitt vanskelig å følge med, på grunn av alle tidshoppene som skjer i denne boka.

Dette er en veldig lettlest bok også, så den passer egentlig for alle som er over 12 år og er ihvertfall litt interesserte i andre verdenskrig og hvordan forholdene i Norge var på den tiden. Jeg ville gitt denne boka en terningkast 4 fordi du må være interessert i andre verdenskrig for å like denne boka etter min mening.

Vis flere anmeldelser

Til toppen