Så vakker du er

Brynjulf Jung Tjønn Cappelen Damm 2013 14 anmeldelser

Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bashar Mohamad Alhiwi

Bashar Mohamad Alhiwi

Skrevet av 13. mai 2020 av Bashar Mohamad Alhiwi på Sogndal vidaregåande skule

Max


Edgar Bergquist

Edgar Bergquist

Skrevet av 24. oktober 2017 av Edgar Bergquist på Fagerborg skole

"Så vakker du er" er en bok skrevet av Brynjulf Jung Tjønn. Boken handler om Henrik, en gutt i ungdomskolealder, hans onkel Simon, som er dødssyk. Boka har både kjærlighet og sorg.
Simon har en på trinnet som han liker og er i Italia i sommerferien, og Simon har måttet dra til sykehuset.

Jeg likte boka veldig godt, den hadde bra men enkel setningsoppbyggelse. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si om boka untatt at jeg likte den.
Jeg gir den en 14 av 18


Ida Caroline

Ida Caroline

Skrevet av 10. desember 2013 av Ida Caroline på Kråkerøy ungdomsskole

Så vakker du er

«Det er sommar, og alt er annleis. Onkel simon flyttar inn gjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men nå er Simon sjuk, veldig sjuk. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, men det har han ikkje. Han torde ikkje. Nå har Kjersti vore på ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.
Så vakker du er fortel historia om ein gut som er i ferd med å bli ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansene livet gir ein – og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe.»

«Så vakker du er» er en nynorsk ungdomsroman skrevet av Brynjulf Jung Tjønn. Han er skriver bøker for både voksne, ungdommer og barn. Tidligere i høst fikk «så vakker du er» terningkast 5 i VG blant annet. Boken har fått veldig god kritikk.
Denne romanen er veldig rørende. Og forfatteren bruker virkemidler slik at du lever deg inn i boken. Setningene kan bli litt korte, han utvider øyeblikkene veldig, noe som gjør at spenningen øker enda mer. Jeg savnet mer skildring av omgivelsene. Hadde det vært mer skildringer, ville jeg levd meg enda mer inn i boken. Det er mye direkte tale, noe som gjør at du ikke blir så godt kjent med hovedpersonene, dette er også noe jeg savner. Tjønn har skrevet denne romanen på en måte jeg tror mange ungdommer vil like. Den har en sjanger som gjør det ekstra spennende i tillegg. Boken er ikke tykk, så om du ikke er glad i å lese tykke bøker, er denne perfekt. Jeg er selv ikke så glad i å lese nynorsk, men følte det gikk veldig bra, pga forfatteren har skrevet den på en veldig lettlest måte. Mottoet «Grip dagen» trenger seg frem mellom linjene. Og boken har noen budskap som er veldig rørende, dramatisk og realistisk. En fantastisk, rørende bok som jeg absolutt anbefaler!

Terningkast: 4.


Kathinka

Kathinka

Skrevet av 9. desember 2013 av Kathinka på Mølladammen

Det er bra at du forteller om det du selv synes om boka. dette gjør det enkelt å skjønne hva du mener. Du er også veldig flink til å skrive enkle, men gode setninger.


Hege Caroline Pettersen

Hege Caroline Pettersen

Skrevet av 9. desember 2013 av Hege Caroline Pettersen på Mølladammen skole

Bokanmeldelse: så vakker du er
Forfatter: Brynjulf Jung Tjønn
Tittel: Så vakker du er
Sidetall: 115
Utgivelsesår: 2013
En ung gutts tanker og følelser
Boken handler om en ung gutt som heter Henrik og som bor med moren sin. En sommer flytter den syke onkel Simon inn, og alt blir annerledes. I starten var boka spennende, men etter 10 til 20 sider falt jeg av. Boken ble vanskeligere å lese etter det. Handlingen ble utydelig og ingen ting ga mening. Jeg synes det sto lite om hva Henrik føler og tenker. Boken er skrevet i førsteperson entall, likevel synes jeg det var dårlig uttrykkelse av følelsene. Boken hadde for små og for få spenningstopper for min smak. Boken var ikke lett lest, den hadde mye «nesten-filosofi». Jeg opplever boken som litt trist og kjedelig. Jeg leste ikke ut boken fordi den var vanskelig å forstå og handlingen var ikke lett å komme inn i. Jeg fikk ikke en god leseropplevelse fordi den ikke var veldig spennende og var vanskelig å lese. Jeg synes sidene var skrevet på en rar måte fordi skriften ikke stod på hele siden på alle sidene, noen ganger stoppet skriften midt på siden. Forfatteren er ikke kjent for noen andre bøker, men hvis han skal skrive flere, er det mye han må gjøre annerledes. F.eks. spenningstopper, tydeligere handling og skrive mer leser vennlig. Det var også veldig dårlig beskrivelser av personer. Jeg anbefaler ikke boken i det hele tatt.
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Bashar Mohamad Alhiwi

Bashar Mohamad Alhiwi

Skrevet av 13. mai 2020 av Bashar Mohamad Alhiwi på Sogndal vidaregåande skule

Max

Til toppen