Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Så lenge ingen ser oss

Anders Totland Gyldendal 2017 24 anmeldelser

Det er ingen som ser oss her, seier Ole, den nye stefaren til Jon. Jon har hatt ein del av dei. Men Ole er annleis. Han lagar pannekaker, legg frem gymtøy og passar på at det er nok mat i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

kariim

kariim

Skrevet 6. desember 2018 av kariim på Brandbu ungdomsskole

jeg gir den terning kast 2. den var ikke spennende. jeg kunne ikke klart å skrive en bedre bok selv, men det burde han eller hun som skrev den


Amijet

Amijet

Skrevet 10. oktober 2018 av Amijet på Brandbu ungdomsskole

Boka så lenge ingen ser oss

Temaet til denne boka var bra, men innholdet var ikke like bra synes jeg. Denne boka handler om hovedpersonen Jon som har en stefar Ole. Ole var glad i å dra på camping, så de dro ofte ut, men det var da noe uventet skjedde. Videre i boka ble Jon sendt til et internat, men hvorfor får du lese i boka.

Boka er kort på litt over 100 sider, med ikke så mye skrift på sidene. Litt på starten og midt i boka var det til tider spennende. Fra du var midt i boka kunne du egentlig se for deg slutten, for at den ikke var så spennende. Men forfatteren tar opp et viktig tema, men kanskje ikke skrev det på en så bra måte, for at en ungdom ville ha lest den. Boka passer for: 11-15 år synes jeg. Terningkast: 3.


Andreas Sløgedal

Andreas Sløgedal

Skrevet 14. desember 2017 av Andreas Sløgedal på Grim skole

Viktig tema, dårlig fortalt

15 år gamle Jon har fått en ny stefar. Stefaren heter Ole, og virker som en fantastisk stefar. Han lager frokost, pakker tøy og blir fotballtrener på det lokale laget. Ole blir sett på som en god person av alle i nabolaget, og det står respekt av ham. Dessverre forsvinner denne gleden når Ole tar Jon med ut på camping. Under campingen opplever Jon noe helt forferdelig, og han forstår hvilken fare han og lillebroren er i.

“Så lenge ingen ser oss” er en kort og lettlest bok med et viktig tema. Mishandling av unge er et tema noen kan kjenne seg igjen i, og det er viktig å se alvorligheten i det. Dessverre syntes jeg innholdet var tynt. Til tross for at boka er på litt over hundre sider tok det et par uker å lese boka ferdig, fordi jeg kjedet meg da jeg leste. En del av innholdet i boka gjentas, og mellom et par kapitler er det også store hopp i tid, dette ga et litt rotete inntrykk. Etter min mening var handlingene og karakterene dårlig beskrevet. Noe som ga en positiv påvirkning på boka, var slutten. Boka inneholder en åpen slutt. Jeg er en stor fan av bøker og filmer med åpen slutt, ettersom man lurer på hva som kan skje videre.

Til syvende og sist må jeg innrømme at boka ikke passer meg. Boka er lettlest og kort, men inneholder samtidig et par positive faktorer som slutten og temaet. Hvis jeg skal anbefale boka til noen, vil jeg anbefale den for begge kjønn. Jeg tenker den passer best for dem mellom 10-15 år, ettersom den er lettlest. Terningkastet jeg gir boka er en 3. Enkelt og greit passer den ikke meg, på grunn av dårlige beskrivelser, for mye hopp i tid og et dårlig innhold.


Ruth Marie Omarhus

Ruth Marie Omarhus

Skrevet 14. desember 2017 av Ruth Marie Omarhus på Ringstabekk ungdomsskole

Ole er den nye stefaren til Jon. Ole er perfekt. Når Jon finnar ut at mora hans er gravid med ungen til Ole, gjør det ikke Ole noe mindre perfekt. Når Ole spør om Jon vil være med på camping, seier han ikkje nei. Men når Jon og Ole kjem tilbake, kan Jon aldri se på Ole på den samme måten igjen…

Eg meiner at boka er ganske så merkeleg. Boka er ikkje veldig bra. Den er ikkje heilt borte vekk hellar. Boka tar for seg eit seriøst tema, men den er ikkje veldig klar i bodskapet sitt. Den har ikkje en klar slutt, som gjer at lesaren ikkje for noko ut av boka. Den brukar eit viktig tema, og skapar forhåpningar som den ikkje greiar å tilfredstille. Den har ein skummel stemning, som er ganske ekkel. Eg vil ikkje anbefale boka til nokon.


Benedicte Hansen

Benedicte Hansen

Skrevet 13. desember 2017 av Benedicte Hansen på Rothaugen skole

Både lærerik og bra

Av Benedicte Hansen

Jeg synes tittelen «så lenge ingen ser oss» er veldig bra, for den får meg til å ville lese boken. Det var litt forvirrende at plutselig var Jon blitt mye eldre, men det gikk helt fint. Boken var veldig spennende, for den beskriver godt hvordan han hadde det , og det kan jo skje i virkeligheten, så det var lett å leve seg inn i fortellingen. Jeg synes den var veldig lett å lese og det tok ikke så lang tid å lese den. Jeg likte boken veldig godt og vil anbefale den på det sterkeste. Det var litt upassende til tider, så den passer best for barn i alderen 12+. Jeg gir den terningkast 5+.

Vis flere anmeldelser

Til toppen