Så lenge ingen ser oss

Anders Totland Gyldendal 2017 28 anmeldelser

Det er ingen som ser oss her, seier Ole, den nye stefaren til Jon. Jon har hatt ein del av dei. Men Ole er annleis. Han lagar pannekaker, legg frem gymtøy og passar på at det er nok mat i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Peter Nord-Varhaug

Så lenge ingen ser min

Skrevet av 7. desember 2020 av Peter Nord-Varhaug på Tryggheim skole

dette er ein bokmelding av boka så lenge ingen ser os

det hanler om ein gut som har det ringt
men så kommer ein veldig greie kar som snur live ans
til senere da man for vite hat an ikkje er så perfekt

eg syn boka er ein veldig god og grei bok noe geg likte got i boka er at alt kan faktis sje det hade vert forferdeli om det sjede mein fordeom det gjør boken let og grei og sete seg in i den er ikkje så serli lang så den paser got dei som liker lit mindre tekst men det betyr ikkje at det er dorli bok til og lese for folk som liker langebøker for og si det son vil eg muligens tro at di vil bjyne og lese mer korte bøker eter dene for og prøve og fine andre skater slik som dene boka

eg jir dene boka ein god terninkast vis det var fra 1 til 100 hade eg jit 98 for ingen book er perfekt


Sigvart

Så lenge ingen ser oss

Skrevet av 11. november 2020 av Sigvart på Tryggheim skole

Min anmeldelse til boka «Så lenge ingen ser oss».

Boka handler om at Jon får en ny stefar som heter Ole, og sammen reiser dem på campingtur. Vanligvis var Ole en helt fantastisk stefar, men det som skjedde på campingturen skal ingen få vite om. Jon forsøker å fortelle det, men ingen tror på det han sier at Ole har gjort.

Boka har et sterkt og alvorlig budskap, og fortsatt veldig spennende å lese. Forfatteren skriver veldig tydelig, og det er lett å lese. Boka er full av miljø skildringer, så det er lett å se for seg historien. Leseren lurer hele tida på hvordan det vil gå til slutt. Boka er også basert på en historie som kan skje i virkeligheten, noe etter min mening gjør at boka er interessant. Jeg vil påstå at boka kan være lærerik, både for ungdommer og voksne. For en person som har opplevd noe lignende som det gutten i boka gjorde, vil boka være veldig sterk å lese.

Jeg vil anbefale andre å lese denne boka om du liker en troverdig bok.

Terningkast: 5


samuel, frida og even

Den tunge hemmeligheten

Skrevet av 25. september 2020 av samuel, frida og even på Luster ungdomsskole

Romanen "Så lenge ingen ser oss" er ein dramabok. Den handlar om Jon som har ei alkoholisert

mor. Mora blir fort sur, men er stille og grei i helgen fordi då har ho besøk av venner. Alt dette endrar seg då ein mann med namn Ole blir den nye kjærasten til mora. Ole er snill omtenksam og ein grei person, godt likt av alle rundt han, og han gjer kvardagen til Jon mykje betre. Dette held fram til han blir 15 år gammal, då dei reiser på campingtur til ein skog utafor bygda. Det som skjer der er noko som kjem til å endre livet til Jon for alltid.

Boka starta in medias res og den beskriv veldig godt korleis Jon har det. Vendepunktet i boka var veldig overraskande, sidan det var ingen indikasjon eller frampeik som viste til dette. Boka enda brått, men som forventa. Den var vanskeleg å legge frå seg, ettersom den var kort og veldig gripande og lett å leve seg inn i på grunn av heilheita av boka.

Temaet som boka tek opp er tungt å snakke om, men kan hjelpe folk med å opne opp. Etter me las denne boka har den fått oss til å sjå på hendingar med nye auge. Boka var realistisk og fekk fram noko som mange meiner ikkje er sannsynleg, og ting som skjer meir enn det ein trur. Boka var lett å lese, fordi den inneholdt enkle ord, korte kapittel og då vendepunktet kom så var det veldig overraskande og ein original vri på historia.

Det er heller ikkje brukt mykje språklege verkemiddel, slik at det skal bli enkelt å skjønne temaet til boka. Språkbruken passar og veldig bra til innhaldet i boka, sidan den vart brukt heilt passe i forhald til teamet i boka.

Denne boka handlar om kor tungt det kan vere å opne opp om visse tema og at viss ein først spør om hjelp eller opnar seg opp til andre folk blir alt mykje enklare. Denne boka snakkar direkte til ungdommar og unge vaksne. Boka si styrke og det som er best med boka er det at alt går bra til slutt. Viss du har moglegheita til å lese denne boka burde du gjere det, sidan den har eit viktig bodskap å formidle.


Ida, Vegard og Kristina

Viktig tema, dårleg skrive

Skrevet av 25. september 2020 av Ida, Vegard og Kristina på Luster ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som heiter Jon som får seg ein ny stefar. I starten virkar han som den perfekte faren, han satte mora på plass og laga ein bra barndom får både Jon og Lukas. Men dette ser ut til å forandre seg etter Ola og Jon reiser på campingtur. Jon prøver å fortelje, men ingen trur på han eller vil tru på han.

Boka startar in medias res, ein får kjapt vite korleis livet til Jon er, han vil ikkje bli sett og mora likte ikkje når han pratar til henne. Eg vil sei at denne boka begynner veldig brått på handlinga. Det største vendepunktet i boka var når Ole og Jon reiste på campingtur for første gang. Me synest boka slutta sånn som me forventa, slutten var og veldig dratt ut og ein kunne skjønne kva som kom til å skje. Boka var vanskeleg å leva seg inni fordi kapitla var korte og hoppa i handlingar så det vart ikkje fin nok flyt i boka. Det kjem an på kven som kjenner seg igjen i boka, me tenkte at dei som har opplevd noko liknande eller som kanskje slit med å sei ifrå kan føle at denne boka kan vere litt til hjelp og gjere det enklare å sei ifrå. Språket, karakterane, miljøet og handlingane passa godt saman, og det gjorde så det kunne vere lettare å leve seg inn i boka og kjenne seg igjen.

Me meiner at denne boka er så enkelt skreve at den er meir i sjangeren for unge ungdommar enn for eldre ungdommar og vaksne, om denne boka skulle blitt skreve for eldre ungdommar skulle dei ha gått meir i djupna og skrive meir utfyllande i kvart kapittel.

Dette er ei veldig fagleg bok, den har ikkje så mange spenningstoppar og blir derfor ikkje ei bok som er aktuell for nokon å lese i dag, fordi fleire leser i dag bøker om fantasy og action. Det er mange som synest det er ubehageleg og vondt å lese om temaet i boka.
Me vil anbefale boka til ungdom/barn frå 12 til 15 år
Denne boka er 99,99% truverdig og me gjer ho terningkast 3.


kariim

kariim

Skrevet av 6. desember 2018 av kariim på Brandbu ungdomsskole

jeg gir den terning kast 2. den var ikke spennende. jeg kunne ikke klart å skrive en bedre bok selv, men det burde han eller hun som skrev den

Vis flere anmeldelser

Til toppen