Så lenge himmelen er over jorden

Levi Henriksen Cappelen Damm 2016 71 anmeldelser

«Jeg heter Ruben, jeg er 16 år, og jeg skal snart dø ...» Slik begynner Levi Henriksens første ungdomsroman, en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thomas Nyheim

Thomas Nyheim

Skrevet av 19. desember 2016 av Thomas Nyheim på Åndalsnes ungdomsskole

Så lenge himmelen er over jorda.
"Jeg er 16 år og skal dø, men først vil jeg ut på min livs reise. Alle skal dø, du også, men jeg skal dø snart". Spenningsromanen så lenge himmelen er over jorda handler om16 år gamle Ruben har fått en uhelbredelig sykdom. Han prøver å få oppfylt sin største drøm før han dør, og kjøre til Danmark med bil og kjøpe øl på butikken med den jenta hun elsker aller mest. Hun heter Alona. Jeg synes boka får fram følelsene veldig godt. Boka var ikke vanskelig og legge fra seg for meg, men den var helt grei. Den får terningkast 3-4 fra meg.


Kristina Sørengen

Kristina Sørengen

Skrevet av 15. desember 2016 av Kristina Sørengen på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel, Så lenge himmelen er over jorden.
Forfatter, Levi Henriksen.

Spennings romanen "Så lenge himmelen er over jorden" handler om 16 år gamle Ruben som vet at han har kort tid igjen å leve. Boken legger stor vekt på skildring om personene og tankegang, selv om det til tider kan være litt forutsigbar. Noe som jeg opplever passer bra til bokens innhold og mening. Ruben går gjennom mye med tanke på den uhelbredelige sykdommen og kjærligheten han har for Alona.
Boken er skrevet på en ryddig måte og det er heller ingen hopping frem og tilbake som gjør at man ikke klarer å følge med. Starten av boken er veldig rett frem og forteller mest om personligheten til Ruben og hvordan han opplever det faktum at han skal dø. Alle utfordringene Ruben møter på gjør at det blir en bok man ikke klarer å legge fra seg, den får en også til å sitte igjen med mange tanker etter man har lest ferdig. HVordan hadde man selv reagert hvis man var i situasjonen til Ruben og skulle dø?
Denne boken er absolutt en av de beste jeg har lest så langt og den klarer virkelig å få frem sterke følelser.
Terningkast, 6


Markus

Markus

Skrevet av 15. desember 2016 av Markus på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Så lenge himmelen er over jorda
Forfatter: Levi Henriksen
Terningkast: 5

16 år gamle Ruben har fått en uhelbredelig sykdom. Han prøver å få oppfylt sitt største ønske før han dør, å kjøre bil til Danmark med hans livs største kjærlighet, Alona Cohen. På turen møter de på mange utfordringer, dette gjør at boka får mange bra spenningstopper.
En ting jeg likte spesielt godt, er at det ikke er noe hopping frem og tilbake. Akkurat det har vært irriterende i andre bøker jeg har lest. Alt i alt en veldig fin bok som passer bra for ungdommer, både gutter og jenter. Forfatteren har brukt et godt språk, med veldig bra skildring. Det er også morsomt at han har brukt en del "slang-ord", som vi ungdommer bruker mye. Boka får en sterk femmer sv meg. Det eneste jeg trekker ned for er at slutten var litt forutsigbar. Til slutt vil jeg legge til at dette er første gang jeg har blitt litt rørt av en bok.


Iman Tobi

Iman Tobi

Skrevet av 14. desember 2016 av Iman Tobi på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

SÅ LENGE HIMMELEN ER OVER JORDEN
Forfatter: Levi Henriksen
Sjanger: Romanse, drama
-Som ungdom er det vanlig å få en del problemer og vanskeligheter. Ruben på seksten år, skal møte det verste: Ruben skal møte døden.
Handling:
I uker har Ruben visst at han skal dø. Naturligvis er hverdagen hans endret av nyheten. Og den har fått ham til å tenke – mye. Han tenker på at han aldri vil få ta lappen, og på hvordan familien vil fortsette å være uten ham. Men Ruben er et modig menneske, og han har ingen planer om å sitte og vente på dagen han dør. Livet er en gave, og han skal få så mye som mulig ut av det!

«Så lenge himmelen er over jorden, vil jeg alltid elske henne», er en av Rubens mange vakre tanker som rørte meg sterkt mens jeg leste. Det er utrolig å lese om hvordan er ungdomsgutt reagerer til informasjon som dette, og om trangen han får til å utforske og oppleve før sin egen død. Fortellingen er fortalt gjennom hans egen munn, og jeg får stadig høre om hans tanker og følelser gjennom boka. Dette gjør at jeg forstår ham, og det blir fantastisk å lese! I starten sitter han på rommet sitt, og forteller om seg selv, og sin situasjon – jeg ble hekta med en gang. Hvordan ville det gå med Ruben? Ville det skje et mirakel? Kan legen ha tatt feil? Dør han i stor sorg?

Jeg opplever boken som svært engasjerende. Den er godt skrevet, og dessuten er karakterene veldig originale. Ikke minst er fortellingen ekstremt rørende, og spenningsfylt. Forfatteren har skrevet på bokmål, med en anelse engelsk, (noe som ikke var et problem i det hele tatt).
Når Ruben får vite om hva som vil skje, begynner han å tenke på livet! Hvor heldig han har vært, og at han må sette pris på, og nyte det! Jeg tror at forfatteren, med denne fortellingen, prøver å få frem at vi må gjøre det samme! Selv om vi ikke opplever det Ruben gjør.
Jeg gir terningkast fem til «Så lenge himmelen er over jorden».


kmk

kmk

Skrevet av 14. desember 2016 av kmk på Vikhammer ungdomsskole

Så lenge himmelen er over jorda
Bok anmeldelse
Jeg synes at denne boken er en god bok, lettlest og det er lett og få med seg innholde. Hovedpersonene er Ruben, Alona og lillebroren til Ruben. Boken handler om at Ruben er dødssyk og kommer til og dø, og at Ruben og Alone kjører til Danmark og kjøper øl lovlig på butikken. Jeg synes at det skjer noe hele tiden og at dette er en spennende bok som jeg tror alle kunne ha likt og lese. Derfor får denne boken terningkast 5, dette er en romantisk, aktion bok.

Vis flere anmeldelser

Til toppen