Så lenge himmelen er over jorden

Levi Henriksen Cappelen Damm 2016 71 anmeldelser

«Jeg heter Ruben, jeg er 16 år, og jeg skal snart dø ...» Slik begynner Levi Henriksens første ungdomsroman, en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mria Dahlen Tinbod

Mria Dahlen Tinbod

Skrevet av 14. desember 2016 av Mria Dahlen Tinbod på Rørvik skole

En minneverdig reise

Så lenge himmelen er over jorda, Levi Henriksen

Jeg synes boka først var ganske spennene å lese fordi jeg hadde så store forventninger til den, men så gikk det litt treigt i en periode , men med en gang jeg kom inn i historien igjen var det vanskelig å legge boka ned. Jo mer jeg leste i boka, jo mer likte jeg den. Jeg greide nesten ikke å vente på å få vite slutten. Jeg vil anbefale denne boka for de som liker en bok som inneholder både kjærlighet, drama, og som får deg til å gråte. Denne boka passer for ungdommer, både jenter og gutter. Jeg gir denne boka en sterk 5.


Madelen valø

Madelen valø

Skrevet av 14. desember 2016 av Madelen valø på Rørvik skole

En spennende reise

Denne boken handler om en gutt på 16 år med navn Ruben har fått vite at han skal dø, og har bare noen uker igjen. Han er kjempeforelsket i en jente i klassen som heter Alona Cohen. Han har bestemt seg for og ta henne med på en siste reise før han blir borte for godt. Denne boken er en romanse. Jeg synes boka ble mest spennende når de begynte å dra på reisen. Boken var ganske spennende, men jeg synes det tok litt tid før de dro på turen. Jeg synes de første sidene sier egentlig ikke mye bortsett fra hva han heter, hvor gammel han er og at han skal dø. Slutten var heller ikke så bra fordi slutten er åpen og da sier det meg veldig lite om hva som skjedde. Jeg liker best at slutten sier noe om hva som skjer. Det beste av boka var midten og begynnelsen på slutten. Jeg vil gi denne boken terningkast 4. Fordi du ikke blir helt med i begynnelsen, men når de først drar blir det spennende og du må bare lese videre for og finne ut hva som skjer.


Sunniva Cecilie

Sunniva Cecilie

Skrevet av 13. desember 2016 av Sunniva Cecilie på Søndre Land ungdomsskole, 9A

"Så lenge himmelen er over jorden" er en bok om 16- åringen Ruben som snart skal dø. Før det skjer, vil han oppleve så mye som mulig, inkludert ekte kjærlighet.

Dette var en veldig godt skrevet bok som man virkelig kunne leve seg inn i. Den var søt, romantisk og gripende, og den hadde et dypt budskap. Karakterene var godt beskrevet, ikke alltid at jeg skjønte tankegangen deres så godt, det hendte at de gjorde litt overraskende ting. Det skaper jo et overraskelsesmoment at karakterene ikke er så forutsigbare, og det er jo en positiv ting. Det at to 16- åringer reiste til Danmark for å kjøpe seg øl lovlig var kanskje ikke så veldig sannsynlig, men det tenkte jeg ikke så mye over før etterpå. Noe av det jeg likte veldig godt, var beskrivelsene av forholdet mellom hovedpersonen Ruben og lillebroren Elias. Man kan jo forestille seg hvordan det ville vært å få vite at søsteren eller broren din skal dø, og det følte jeg ble veldig rørende og fint beskrevet her. Jeg må innrømme at jeg gråt under de scenene.
Dette er en av de bøkene man sitter igjen med noe fra, og som setter i gang tankene. Hva hadde du gjort hvis du fant ut av at du ikke hadde igjen lang tid å leve? Hva hadde vært viktigst for deg?
Jeg følte at boka var i grenseland mellom en 5’er og en 6’er, men det var så mye fint med denne boka som veier opp for at det var noe litt ulogisk, så jeg vipper opp til terningkast 6.


Lotte Fossem

Lotte Fossem

Skrevet av 13. desember 2016 av Lotte Fossem på Ankenes skole

SÅ LENGE HIMMELEN ER OVER JORDA

Ruben – eller Rube som han kaller seg – er 16 år og er dødssyk, han kommer til å dø. Derfor vil han sette spor etter seg, for han har bare noen få uker igjen. Men mest av alt har han lyst til å være med Alona, den fineste jenta i klassen.

Ruben liker seg best på loftet, alene. Her kan han føle at han flyr, for hans store drøm er å bli pilot. Forbildet hans er Ogwyn George, som var en radiooperatør og skytter under andre verdenskrig. Han overlevde et fall fra et fly på over 1000 meter, og dette gir Ruben et håp om å overleve døden.

Starten på boken var treg og litt uinteressant. Det var vanskelig å få en god rytme når jeg leste, og jeg klarte ikke helt å komme inn i boken. Stillestående og langtekkelig, gjorde at det var lett å legge fra seg boken i starten. Men dette ble bedre etterhvert.

Forfatteren var flink til å spille på sykdommen til Ruben. Nesten hele tiden var jeg nysgjerrig på hva som feilet han, kom han til å klare å oppnå drømmen sin, eller vil han dø. Dette gjorde boken mer interessant, og det var lettere å få med seg hva forfatteren ville bringe frem. Boken var rett og slett enklere å lese.

Budskapet kom tydelig frem i boken. Lev livet mens du enda har et liv å leve. Du vet aldri når livet tar slutt. Om du er ung eller gammel, kan du aldri være sikker på når du skal dø.

Selv om starten var lite spennende, ble den bedre etterhvert. Jeg er ikke akkurat stor fan av bøker som denne. Så om jeg kommer til å anbefale denne boken, er jeg usikker på. Men alt i alt en helt grei bok.

Terningkast: 4


David

David

Skrevet av 13. desember 2016 av David på Håvåsen skole

PÅ VEI TIL DANMARK!

tittel: Så lenge himmelen er over jorda.

Jeg heter Ruben og er 16år og skal snart dø. Dette gjør at boka starter litt trist. Ruben har en sykdom så gjør at han kan dø. Han bestemmer å leve livet sitt fullt ut på best mulig måte. Ruben har stor interesse for fly, og Ogwyn George som overlevde over 1000 meters fall, Ruben er forelsket i Alona i klassen og Ruben er redd for at hun ikke skal like ham etter at hun ikke møtte opp i parken. Rubens drøm er at Alona og han skal bli sammen og reise til Danmark alene.

Dette er en kjærlighets-roman, boka er relativt god syns jeg, men kan bli litt lang. Jeg anbefaler gjerne den boka til andre, men mener selv at vis du skal velge denne boka må man være tålmodig. Terningkast: 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen