Så lenge himmelen er over jorden

Levi Henriksen Cappelen Damm 2016 71 anmeldelser

«Jeg heter Ruben, jeg er 16 år, og jeg skal snart dø ...» Slik begynner Levi Henriksens første ungdomsroman, en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sebastian Hippe

Sebastian Hippe

Skrevet av 3. desember 2018 av Sebastian Hippe på Hovedgården ungdomsskole

Boka skildrer en del appelsiner med mye bra innhold. Ble meget skuffet av appelsinen. Den kunne vært litt mer moden. Lite spenning


Madelene Drange Spernes

Madelene Drange Spernes

Skrevet av 1. februar 2018 av Madelene Drange Spernes på Borge Ungdomsskole

Ruben er en 16 år gammel gutt, som går første året på videregående. Alt han ønsker, er å bli behandlet som en vanlig gutt. Dessverre, er det litt vanskelig. Han har en uhelbredelig sykdom, som gjør at han snart skal dø.
Før han dør, har Ruben satt seg et mål. Han skal kjøre til Danmark, med Alona og kjøpe lovlig øl, for hans egne penger. Alona er nemlig forelskelsen til Ruben, den fineste jenta i klassen.
Bokas handling er kronologisk. Den starter på begynnelsen, der vi får bli kjent med Ruben. Vi får et godt innblikk i hva han tenker om døden, og livet. Levi Henriksen, forfatteren av boka, skildrer veldig godt hva hovedpersonen tenker.
Gjennom boka får vi også et godt innblikk i forholdet mellom Ruben og Alona. Vi får se hvordan det utvikler seg, og hvor sterkt båndet deres etter hvert blir.
Min mening om boka er at den er fantastisk. Den er horribel trist, men den er skrevet på en så bra måte. Dette er desidert min nye favorittbok. Den er lettlest, og den gjør deg oppmerksom på små detaljer du tidligere kanskje ikke fokuserte så mye på. Jeg gir boka terningkast 5, det eneste som kunne vært bedre er beskrivelser av utseende.
Anbefales!


Mads Lillelien

Mads Lillelien

Skrevet av 14. oktober 2017 av Mads Lillelien på Ringstabekk ungdomsskole

Bokanmeldelse av Så lenge himmelen er over Jorda.

Boken handler om Ruben en døende gutt som er forelska i Alona, men han har liten tid. Han vil bli sammen med henne uten å si at han kommer snart til å dø. Han vil bli elsket for den han er, ikke fordi noen syntes synd på han.
Han vil reise men henne. Han vil til København med henne, det er drømmen hans. Han skal dra med bilen til foreldrene og kjøre dit selvom han bare er 16 år. Han vil så vidt få lappen før han dør. De klarer å reise men på veien kommer litt problemer.

Levi Henriksen er flink til å dra frem følelsene til Ruben og han er flink fil å illustrere tankene til Ruben. Levi bruker ett lett språk som alle kan forstå.
Han har utdypet veldig hva Ruben brenner for.
Boken handler mest om bli elsket for den du er. Ruben vil ikke dø, men han er ikke redd for døden. Han vet han kommer til å då og han har kommet overens med det. Boken har med mange følelser som ungdom kan kjemme seg igjen i, det liker jeg veldig godt. Død og kjærlighet er de to viktigste temaene i boka. Jeg likte boka veldig godt, terningkast: 5


Øverbye

Øverbye

Skrevet av 15. januar 2017 av Øverbye på Hovedgården ungdomsskole

Så lenge himmelen er over jorda

I denne boken har forfatteren Levi Henriksen skrevet en roman om den 16 år gamle Ruben som har en alvorlig sykdom. En sykdom som gjør at han har kort tid igjen å leve. Det viktigste for Ruben er å få med seg den peneste jenta i klassen ute på en reise.
Boken innledes med en grundig beskrivelse av Ruben sine tanker rundt livet, døden og ikke minst om kjærligheten. Vi får gjennom boken et godt innblikk i forholdet mellom Ruben og Alona og hvordan de sammen etter hvert planlegger en reise. Dette viser seg å by på en del utfordringer, da Ruben er alvorlig syk og faktisk ikke gammel nok til å kjøre bil. Ruben og Alona klarer etter hvert å komme seg ut på reise, men de møter mange problemer underveis som de må løse.
Jeg opplever at forfatteren er god til å få frem Ruben sine tanker og følelser. Han bruker et klart språk og har en formidlingsevne som gjør at boken er leservennlig og lett for ungdommer å kjenne seg igjen i. Det kan til tider bli lite spennende, da mye av boken er viet beskrivelser av Ruben sine følelser ovenfor Alona og miljøet rundt han.
Liker du bøker som skildrer følelser på et dypt nivå er dette kanskje en bok for deg. Dette er en bok som ikke er helt min type, men jeg sitter igjen med en del gode tanker om å leve og gjøre ting når du har muligheten til det.
Jeg vil gi boken terningkast 4


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 19. desember 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

Tittel: Så lenge himmelen er over jorda

Så lenge himmelen er over jorda handler om 16 år gamle Ruben som snart skal dø. Han vet at han neppe kommer til å bli 18 år. Det er en ting han har lyst til før han dør; å bli sammen med Alona Cohen. Hans livs største kjærlighet.

Boka starter spennende og rørende. Jeg ble godt kjent med hovedpersonen. Romanen er full av følelser og tanker rundt liv, død og kjærlighet. Det er veldig mange gode beskrivelser av stemninger og hvordan hovedpersonen hadde det. Jeg fikk følelsen av at jeg skjønte hvordan Ruben hadde det noen ganger. Boka setter spørsmål på mye om liv og død som fikk meg til å tenke og undre over ting. Da jeg ikke leste i boka tenkte jeg mye på hovedpersonen Ruben og hvordan det ville gå med han videre. Det var mange små spenningstopper. Fortellingen var uforutsigbar og det var aldri godt å vite hva som skjedde videre. Det gjorde det mer interessant å lese videre. Slutten endte godt, trist og lykkelig. Det var åpen slutt så jeg kunne selv bestemme hvordan jeg tenkte det gikk videre.

Jeg synes denne boka var veldig troverdig. Jeg fikk følelsen av at dette kunne skjedd med hvem som helst idag. Det at fortellingen tar sted i Norden gjør det handlingen fremstår mer troverdig. Romanen var også original. Forfatteren har klart å formidle tanker om døden og kjærlighet gjennom to ungdommer på en meget god måte.

Den romanen handler om det å elske noen og hvordan det kan påvirke en persons tanker og følelser. Den handler også om døden, et tema som er ukjent, skummelt og trist. Jeg tror forfatteren har skrevet denne boka for å formidle at man må nyte livet når man kan og at ingen ting kan måle seg med følelsen av å elske noen. Det beste med boka er alle skildringene av hvordan Ruben har det og hvordan han tenker. Tankene og følelsene er rørende og har sterke budskap. Jeg vil virkelig anbefale denne boka. Den fortjener å anmeldes til Uprisen og jeg gir den derfor terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen