Så hyggelig

Christian Lyder Marstrander Aschehoug 2016 15 anmeldelser

Lorentz er 15 år og fra Oslos beste vestkant. Han behersker skikk og bruk til fingerspissene, går på teater i blådress, og vet alt om hvor viktig det er å holde fasaden. Men når han forelsker seg, skjønner han at jenter Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tina Martinussen

Tina Martinussen

Skrevet av 7. desember 2016 av Tina Martinussen på Raufoss ungdomsskole

Så hyggelig

Så hyggelig er en realitybok skrevet av Christian Lyder Marstrander. Boka handler om Lorentz på 15 år. Handlingen forgår i Oslo Vest i vårtiden. Lorentz sjonglerer mange elementer i livet sitt for å holde fasaden på topp, men det er ikke alltid han klarer det like bra. Det hele ender med at han får to færre venner, en nesten-kjæreste, en skuffa familie og en real fyllekule i et kloster i Venezia.

Jeg syns starten på boka var veldig intetsigende fordi de første tjue sidene kun handlet om ishockey, og helt ærlig var det rett før jeg la fra meg hele boka, men så begynte selve handlingen med konfirmasjonsleir og kjærlighet, og jeg ble helt revet med. Jeg likte språkbruken svært godt, fordi den var veldig ungdomsk og det var tydelig at historien var fortalt fra en ungdoms synspunkt.

Alt i alt gir jeg denne boka terningkast 5. Jeg anbefaler boka til ungdommer som liker reality og drama bøker. Jeg ønsker å nominere denne boka til uprisen 2016/17


Emma Moen

Emma Moen

Skrevet av 1. desember 2016 av Emma Moen på Jevnaker skole

«Så hyggelig» vil jeg si er en helt gjennomsnittlig tenåringsbok. Den omfatter Lorentz, på 15 år, sitt daglige liv. Denne boka er skrevet med et godt språk som passer godt til hvor gamle de er. Men den starter alt for tregt etter min smak. Baksiden hadde omtrent ingenting å gjøre med handlingen før man var over halvveis i boka, og den var vanskelig å lese. Jeg er egentlig veldig glad i å lese, men denne boka ville jeg bare legge bort hver gang jeg begynte å lese i den. jeg gir den en 2`er.


Marte Sørflaten Bolstad

Marte Sørflaten Bolstad

Skrevet av 25. november 2016 av Marte Sørflaten Bolstad på Midtstuen skole

Bokanmeldelse

Tittel: Så hyggelig

Forfatter: Christian Lyder Marstrander

Hvordan opplevde jeg boken: Boken starter in medias res, men jeg kjenner ikke at jeg blir dratt inn i boken fra første side. Fortellingen er skrevet på en måte som gjør at jeg vil fortsette å lese, selv om jeg ikke ble dratt inn i utgangspunktet. Etter et par sider er jeg blitt kjent med de ulike karakterene, og begynt å danne meg et bilde av hvordan de er som personer. Det var lett å bli engasjert, fordi forfatteren hadde gode person og følelsesbeskrivelser. Gjennom boken er det en rekke spenningstopper, og jeg kunne aldri forutsi hva som kom til å skje. Innimellom bli handlingen litt utydelig, og det er vanskelig å få med seg alt.

Språk og originalitet: Boken er skrevet på bokmål, men det er også snev av engelsk og italiensk, siden hovedpersonen drar til Venezia, men jeg synes dette går bra og det ødelegger ikke for inntrykket av boken. Det er noe banning, men både det og språket passer til alderen på karakterene. Boken er veldig original.

Oppsummering: Boken starter in medias res, men jeg kjenner ikke at jeg blir dratt inn fra første side. Når jeg først ble kjent med karakterene, ble jeg mer engasjert i handling. Innimellom ble det litt utydelig, men dette hadde ikke noe med at de byttet mellom norsk, engelsk og italiensk å gjøre. Jeg synes dette var en ganske bra bok, og gir den terningkast 5.


Sigurd Støbakk

Sigurd Støbakk

Skrevet av 21. november 2016 av Sigurd Støbakk på Vikhammer ungdomsskole

Troverdig

«Så hyggelig» handler om en 15 år gammel gutt som heter Lorentz og hans liv som tenåring, som er alt annet enn enkelt. Slik som de fleste tenåringer sitt liv. På fritiden spiller Lorentz is-hockey, og laget hans er med i NM, i tillegg spiller han piano, og hjelper til mye hjemme. Alt i alt er Lorentz en veldig grei type, som er lett å like, men etter hvert som ting skjer og flere og flere ting dukker opp, blir ikke alt like greit for Lorentz.
Boka «Så hyggelig» er en veldig bra bok. Den viser veldig godt hvordan livet til en tenåring faktisk er, og hvordan noen kan ha det mye vanskeligere enn det kan virke som. Lorentz har det vanskelig fordi han må ta vanskelige valg og forholde seg til mange forskjellige ting på samme tid. Han vil være grei med familien og hans lite populære venn Fredrik, samtidig vil han være likt av Nicolay, den beste hockeyspilleren på laget, og han vil at den nye, søte jenta, Pia, skal like han.
Det dumme med «Så hyggelig» er at den startet ganske tregt, for min del, men det var bortimot det eneste problemet. Boka er skrevet på en god måte, og har greid å skape realistiske karakterer, og det gjør at det er lett å kjenne seg igjen i flere situasjoner, og man forstår seg virkelig på vanskelighetene til Lorentz. I tillegg har Christian Lyder Marstrander greid å skape Lorentz som en person man nesten automatisk begynner å like, og det er noe som er med på å gjøre boka så bra som den er. Lorentz forandrer seg fra den personen i desperasjonen på å bli likt, selv om han er god på bunnen, og viser det til syvende og sist.
«Så hyggelig» er altså i min mening en svært god bok som er verdt å lese, men det som er, er at hvis man kjenner seg igjen i boka, og kanskje er litt lik noen av karakterene, vil man virkelig nyte boka. Hvis man ikke gjør det kan jeg se at man kanskje ikke kommer til å like den. Derfor gir jeg boka terningkast 5.


Thomas

Thomas

Skrevet av 10. november 2016 av Thomas på Stor-Elvdal ungdomsskole

Så hyggelig er en bok om Lorentz som er 15 år. Han spiller bandy og vil snart finne ut hvilke type gutter, som jenter egentlig er interessert i.
Dette er en bok som ikke var noe spennende eller interessant. Den gikk veldig tregt fram og var av den typen som du ikke har lyst til og fortsette og lese etter et par sider. Sånn opplevde i hvert fall jeg boka.
Kort oppsummert så er det en bok om kjærlighet blant dagens ungdom.
Jeg gir boka terning kast 1 og synes den IKKE burde bli nominert til Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen