Rottereir

Widar Aspeli mangschou 2014 64 anmeldelser

  Svein kalles rottekongen. Han kan rotter. Men når Kenneth lokker ham inn i Rottereiret  – ei riveklar rønne med likstank i kjelleren – blir det i meste laget. Det som plager Svein mest, er at Karo er med på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mathias Fjeld

Mathias Fjeld

Skrevet av 15. desember 2014 av Mathias Fjeld på Spydeberg ungdomsskole

Rottereiret
Rottereiret er en bok for alle som liker spenning og rotter. Forfatteren heter Widar Aspeli. Widar har skrevet boken på en kjedelig måte, fordi jeg syntes han etterlignet boken "Svein og Rotta". Hovedpersonene heter Svein Og Karo. Svein hadde kalt opp rotta si for Halvorsen. Teksten er skrevet på bokmål og den er litt vanskelig forstå. Setningene er fyldige. Jeg skjønte ikke så mye av hva boken handlet om.Spenningen forsvinner litt, fordi plutselig så er han ute av rottereiret.

Svein kan veldig mye om rotter, men han blir lokket med inn i "Rottereiret" av Kenneth. Han skulle inn i et gammelt hus der det er veldig mange aggressive rotter. Han tar med seg en sekk med mat og en øks. men når han går inn i huset skjer det noe veldig merkelig. Det som plager Svein mest er at Karo er med på det. Det som ingen vet er at det er mer i huset enn de tror.

På grunn av at jeg ikke skjønte så mye og at fortelleren gikk veldig fort fram i historien så vil jeg gi boka en sterk 2-er.


Johan Nes

Johan Nes

Skrevet av 15. desember 2014 av Johan Nes på Åkra ungdomsskole

Rottereir

Boka rottereir er skriven av Widar Aspeli. Ho handlar om Svein som blir kalla rottekongen. Svein blir lurt av Karo og Kenneth til å gå inn i eit hus dei kallar for «rottereiret». Guten blir stengt inne og svika av Karo. Boka går altså ut på korleis Svein klarar seg ei natt inne i rottereiret og kva som skjer etterpå.

Meininga mi om boka er at ho ikkje var så god. Ho er litt barnsleg som har rotter som tema og mykje i boka er ganske forvirrande. Det er også altfor mykje banning og nokre feil i grammatikken. Boka består også av halve setningar, men likevel er det brukt nokre kule skriveteknikkar av forfattaren. Eg vil anbefale boka til personar er flinke på å forstå avanserte bøker og som likar denne typen tema. Eg trur ikkje det er nokon moral i boka, sidan alt boka går ut på er Svein som vil ta att på Kenneth.

Karakter: 2


Catharina

Catharina

Skrevet av 12. desember 2014 av Catharina på Children's International School

Rottereir av Widar Aspeli handler om Svein, Karoline(karo) og Kenneth. Svein og Karoline er gode venner. Kenneth er den slemme gutten som ikke bryr seg og alltid prøver å få Svein i trøbbel. Svein blir kalt for rottekongen fordi han vet mye om rotter, men når Kenneth og Karoline stenger han inne i et falle ferdig hus fullt av rotter blir det litt for mye for svein. Det ingen av de som vet at det ikke bare er rotter i rønna.

Jeg synes boka var ganske forvirrende, men noen ganger ga det mening. Det tar lang tid å komme seg inn i historien. Boka er lett lest med store bokstaver og korte setninger. Jeg synes den passer for barn fra 8-11 år. Jeg gir boka terningkast 2.


Bård Røthing

Bård Røthing

Skrevet av 11. desember 2014 av Bård Røthing på Åkra ungdomsskole

Rottereir
Rottereir er ei bok om guten Svein. Han liker veldig godt rotter, og vennene hans kallar han rottekongen. I boka får du høre om når Svein, Kenneth og Karoline skulle utforske eit rottereir. Når svein går inn i huset stenger Kenneth og Karoline han inne og spring heim. Svein må overleve i dette huset aleine og utan strøm. Alt han har med seg er mobilen og datamaskinen sin. På denne datamaskinen skriv han kva som skjer mens han er der inne.
Denne boka var veldig vanskeleg å forstå. Eg likte den ikkje og eg anbefaler den ikkje. Eg forsto bare starten av boka. Resten var bare bokstaver for meg.
Eg gir boka terningkast 3 fordi eg ikkje forsto den.


Paulbendik

Paulbendik

Skrevet av 11. desember 2014 av Paulbendik på Åkra ungdomsskole

Rottereiret

Rottereiret handlar om ein gut som heiter svein og han kan mykje om rotter, han og dei to vennene hans, Karoline og Kenneth skulle gå til eit hus dei kalte rottereiret. Dei gjekk der for å lage ein Youtube video, den skulle vere ein Youtube hit. Så ble Svein stengt i rottereiret og han prøver å komme seg ut.
Boken var vanskelig å forstå, eg fekk med meg nesten ingenting av denne boken og eg synes hovudpersonen i denne boka eg kjedelig og irriterande. Og korleis kunne denne youtube videoen av rotter være ein youtube hit? Det også irreterte meg litt.
Slutten var forferdelig, eg gir den boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen