Rottereir

Widar Aspeli mangschou 2014 64 anmeldelser

  Svein kalles rottekongen. Han kan rotter. Men når Kenneth lokker ham inn i Rottereiret  – ei riveklar rønne med likstank i kjelleren – blir det i meste laget. Det som plager Svein mest, er at Karo er med på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

lal

lal

Skrevet av 28. november 2014 av lal på Finnsnes ungdomsskole

Boka handler om Svein, Kenneth og Karoline. Svein blir kalt Rottekongen for han kan mye om rotter. En dag får Svein melding fra karoline i de meldingene sender hun videoer av henne og Kenneth ved rottehuset..karoline roper etter hjelp og Svein drar dit, når han kommer går han inn og undersøker men så blir han stengt i likkjelleren og det foregår noe rart det føles som om det er noe/noen der…Boka var forvirrende liksom, var han i en drøm var det i virkeligheten? Alt gikk i spinn når jeg leste den. Jeg gir den 3.


Caroline

Caroline

Skrevet av 27. november 2014 av Caroline på Åkra ungdomsskole

Det keisame rottereiret
Rottereir handlar om Svein som blir lurt inn i Rottereiret, som er eit gammalt hus fullt av rotter, av Kenneth og Karoline. Kenneth har alltid prøvd å fått Svein i trøbbel, men han forstår ikkje heilt kvifor Karoline er med på dette. Dei har jo tross alt hatt eit løfte saman, i tillegg til at ho plutselig byrjar å vere med Kenneth og ikkje han. Svein legg merke til at det ikkje berre er rotter i Rottereiret, men han greier ikkje å finne ut kva det er. Han veit berre at «noko» er der.

Eg synes personleg at boka var kjekk og spennandes i nokre få delar av boka, men elles var den uforståeleg og keisam. Dette er fordi ei bok om rotter faller ikkje akkurat i smak hos meg, og vanskelege måten forfattaren fortel i boka gjer berre boka meir uforståeleg. Det var ikkje så mange sider i boka, men for meg så virka det som om boka aldri tok slutt. Dei mørke fargane utpå boka gir eit inntrykk av at innhaldet er skummelt, sjølv om det eigentleg ikkje var det. Boka hadde nokre få skumle detaljar, men det var berre det.

Eg anbefaler denne boka til dei som er gode på å komme seg inn i teksten i boka, og dei som likar å lese bøker. Eg anbefaler boka til 10-14 åringar, både til jenter og gutar, og helst til dei som kanskje likar rottar. Eg er ganske sikker på at det ikkje er så mange ungdommar som interesserer seg i rotter.
Terningkast: 3


Kristoffer

Kristoffer

Skrevet av 27. november 2014 av Kristoffer på Åkra ungdomsskole

Rottereir
Rottereir handlar om at Svein som blir kalla Rottekongen blir lokka inn i Rottereiret av Kenneth. Rottereiret er eit utdødt hus med mange rotter. Det Svein grublar på, er ikkje at han er der inne, det er at Karoline, bestevennen hans er med Kenneth og er med på dette. Men ingen av dei veit at det finnes noko anna enn rotter i Rottereiret.

Eg opplevde boka som keisam, fordi det skjedde nesten ingenting og det var veldig vanskeleg og forstå boka fordi den hoppa frå fortid til nåtid heile tida. Det som gjer boka dårleg er at ingenting gir meining og boka er veldig vanskelig og forstå fordi forfattaren har ikkje vist poenget godt nok. Boka starta bra, men blei bare dårlegare og dårlegare lenger inn du kom i boka. Boka var ikkje vanskeleg og legge frå seg fordi eg skjønna ingenting og det var ingen spenning, humor, eller andre ting som gjer at du ikkje vil legge boka frå deg. Eg levde meg heller ikkje inn i boka, fordi ingenting var realistisk eller originalt. Eg synes også at forfattaren skulle ha brukt betre ord og lagt betre setningar. For det var mykje av det same som gjekk igjen. Det var lite banning, men det var ganske dødt og keisamt språk. Svakheten med boka var mykje. Alt frå språk til handling til at den ikkje var lett og skjønne. Bokas styrke var at den var lettlest og at den starta greitt. Eg anbefaler ikkje og lese denne boka. Eg gir den terningkast 2.


Kasia

Kasia

Skrevet av 25. november 2014 av Kasia på Lundehaugen ungdomsskole

Karoline og Kenneth skulle gå inn i et gammelt hus , de kalte den rottereir fordi de var fult av rotter inni , svein er hovedperson i denne boken , fordi at han kan veldig mye om rotter. Denne boken var ganske kjedelig og litt spenende men jeg følge at det var litt blaning av nå og fortid , den hadde ganske dårlig slutt så min terininkast er 3 .
Denne boka passer for 10-14 år


sofie

sofie

Skrevet av 25. november 2014 av sofie på Lundehaugen ungdomsskole

de gikk inn i et hus som folk kalte rottereiret. de kalte det for rottereiret fordi det var mange rotter der. svein er hovedpersonen i denne boka han ble kalt rottekongen pga han kunne mye om rotter.
jeg Synnes boken var gøy fordi den handlet om mye og jeg kunne leve meg inn i boken. jeg gir boken en sterk 5`er.

Vis flere anmeldelser

Til toppen