Rottereir

Widar Aspeli mangschou 2014 64 anmeldelser

  Svein kalles rottekongen. Han kan rotter. Men når Kenneth lokker ham inn i Rottereiret  – ei riveklar rønne med likstank i kjelleren – blir det i meste laget. Det som plager Svein mest, er at Karo er med på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Håvard

Håvard

Skrevet av 9. november 2017 av Håvard på Sigdal ungdomsskole

Jeg synes boka var grei!

Boka handler om Svein.
Svein hadde en venn som het Karoline og hun hadde en kjæreste som het Kenneth.
Svein havner i problemer når han blir lurt inn i rottereiret av Kenneth.

Boka var grei mener jeg:
Boka er en type spennings bok.
Jeg synes boka var litt kjedelig her og der, men innimellom var det spennende.

Jeg gir boka terning kast: 3.


Martin

Martin

Skrevet av 19. oktober 2017 av Martin på Sigdal ungdomsskole

Denne boka er bra

Jeg syns boka var livlig og kunne skjed på ekte.
Boka er en spennings og grøss på en måte.
Den handler om en jeg persjon som blir låst inne i et gammelt hus.
Nå vil han ha hevn.

Det er bra at den ikke har noe skrivefeil men den er litt vanskelig å forstå i starten.

Jeg anbefaler boka til de som er 13 og eldre.

Jeg gir den en 4er.


Jonas

Jonas

Skrevet av 19. oktober 2017 av Jonas på Sigdal ungdomsskole

Rottereir
Jeg syntes ikke boka var noe særlig morsom, det var mange skrivefeil og jeg så også et ord som begynte som et vanlig ord men ble et ganske langt og rart ord siden det så ut som det bare var skrevet masse forskjellige bokstaver og ente i et ord som ikke betyr noe. Det var en type fantasybok. Det handler mye om at de bare filmer forskjellige ting

Jeg syntes boka var ganske dårlig siden det var mye som ikke hadde mening og mange skrivefeil og boka er ikke særlig lett å lese.

Jeg vil ikke anbefale denne boka.

Jeg gir den terningkast 2.


Oscar Nergård

Oscar Nergård

Skrevet av 15. desember 2014 av Oscar Nergård på Finnsnes ungdomsskole

Planen

Rottereir er en interessant spenningsbok som handler om Svein som blir lurt ut i huset til en død mann, huset er kjent for rotter og Svein skal ta hevn …

Boka handler om Svein blir lurt ut i «rottereiret» av Kenneth og skriver ned alt som skjer mens han er der på en pc, når pc-en går tom for strøm lar han den ligge i huset hvor Karo (Karoline) finner den etter at Svein har dratt. Etterpå finner han en ny pc og skriver om planen han har for å ta hevn på Kenneth og han setter i gang en stor hevn på sju dager, hva skjer da?

Jeg synes boka var spennende og god å lese for boka ga en god opplevelse for hovedpersonen forteller veldig direkte til leseren og dette likte jeg, dessverre er boka for kort og forfatteren driver å veksler mellom nåtid og fortid som godt kan bli litt forvirrende og jeg ble forvirret for hva som var hovedhandlinga i boka, var det Rottereiret eller hevnen, for boka deles på ca. side 70 og det tok litt tid før jeg skjønte hvorfor kapitlene var prosent.

Men boka var spennende og direkte med gode beskrivelser, boka var god men er «ikke helt der» men jeg anbefaler denne boka til gutter som liker å lese lettlest men denne boka er likevel ikke god nok til å bli nominert til uprisen

Terningkast: 4


Andrine

Andrine

Skrevet av 15. desember 2014 av Andrine på Spydeberg ungdomsskole

Boktittel: Rottereir
Forfatter: Widar Aspeli
Karakterer: Svein, Karoline og Kenneth
Boka handler om at Karoline ble truet av Kenneth til å bli med på å stenge Svein inni rottereiret, han sa at hvis hun ikke gjorde det skulle han legge ut noen videoer av Svein. Kenneth og Karoline lagde noen skumle videoer i rottereiret å sendte de til Svein for å få han til å dra ned dit. Han kom fordi han trodde det skjedde noe med Karoline. Han gikk inn i huset og døra ble stengt bak han. Han visste om et vindu i et stinkende likrom i kjelleren. Han gikk ned og noen stengte døra, vinduet i likrommet var spikret igjen og telefonen holdte på å gå tom for strøm. Han fant en øks å prøvde å få seg ut. Da han gikk ut av rommet fikk han noe rett i ansiktet og falt bakover. Da han våknet hadde han rotter over hele seg.
Hva tror du kommer til å skje med Svein?
Kommer han seg ut?
Miljøkildring: Jeg hører subbing fra første. Knirking i trappen. Pusting utafor døra. Kloring mot treverket.
Jeg liker boka fordi den er så spennende og detaljert. Man kommer fort inn i handlingen. De siste sidene er ikke så spennende som resten fordi det ikke skjer så mye.
Boka virket veldig spennende ved å se foran på boka og lese hva som står bak.
Boka er på bokmål.
Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste, det er en av de beste jeg har lest.
Jeg gi boka en sterk 5.
Alder 12-18 år.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
jakob

jakob

Skrevet av 4. desember 2014 av jakob på Oppegård bibliotek

Rottereir

Forfatteren som har skrevet boken heter Widar Aspeli. Aspeli ga ut boken Rottereir i 2014. Boken Rottereir vil jeg si er en spenningsbok.

Boken handler om en gutt som heter Svein. Han har blitt lurt av fostersøsteren hans og vennen hennes ned i et hus, som er omtalt som et rottereir. Og når Svein blir lurt ned i rottereiret, ble han der. Han visste ikke veien ut, og stedet var fult av rotter. Det var rotter over alt. Og til slutt måtte Svein isolere seg inn fra rottene. Det eneste han hadde nå var en pc, halvdød mobil og to colaflasker. Og han finner raskt ut at han ikke var alene nede i skjelleren i rottereiret, fordi han hørte stadig vekk lyder. Og han stengte seg inne i et rom, og der sov han på en madras over natten. Og han begynte å lage en film. Han gikk rundt i huset for å filme rottene. Og der fant han en utgang. Ham kom seg ut. Og nå skulle han finne Kenneth og Caro (fostersøsteren). Og Svein kunne forsatt ikke forstå hvorfor Caro hadde sviktet han. De var som søsken for hverandre. Og dette skulle han få orden oppi. Så han gikk rett til huset der hvor de bodde sammen. Der kunne han se Caro ligge på sengen hennes. Hun lå helt stille. Hva hadde Kenneth gjort? Og Svein raser inn på rommet til Caro, og der ligger hun helt stille….

NB: Det var ikke noe ytre utseende som ble beskrevet av noen av de tre

Svein: Svein er en veldig modig gutt. Han er snill og varmhjertet. Svein er en som aldri gir opp, og han kjemper til siste stund hvis han må. Svein er en type som ikke finner seg i noe tull, og derfor er han en veldig ordentlig gutt, med unntak av de gangene han blir utsatt for noe sprell. Da tar han ofte igjen.

Caro: Caro er en vakker og snill jente. Hun har et hjerte av gull, og hun gjør alt hun for at vennene hennes skal ha det bra. Så Caro var en omtenksom person.

Kenneth: Kenneth er en liten bølle. Han er stor og sterk, og han får det som han vil. Han går i klassen over Caro og Svein, så det er ingen av dem som tørr å gjøre noe hvis han sier det motsatte. Kenneth røyker, drikker og gjør masse ting som han ikke burde gjøre.
Det foregår flere handlinger parallelt med handlingen. Det er at Svein sitter fast i rottereiret, mens han prøver å komme seg ut. Og at rottene sakte gager seg inn i rommet der hvor Svein er. Og samtidig begynner Svein å lage en film om hvordan det er i rottereiret. Og at Kenneth driver og tuller med Caro.

Starten på handlingen starter veldig bra, at Svein blir lurt ned i rottereiret, og der må han kjempe mot rottene. Men så begynner det dårlige. Det gjentas om og om igjen at det er så mye rotter i huset. Og han går inn og ut, og inn og ut av rommet. Og det samme gjentas hele tiden. Så det gir veldig lite mening. Og det blir veldig klisjefult..

Jeg synes språket er veldig dårlig, fordi hver eneste setning som er skrevet, blir det alltid ny linje. Så på en side er det kanskje bare 10-12 setninger. Og de få setningene gir veldig lite mening når det står alene. Så det blir veldig kjedelig etter hvert.

Det eneste jeg tror man kan lære i denne boken er at man ikke burde ha ny linje for hver setning, for da blir leseren veldig lei etter hvert.
Boka sier ikke så veldig mye om hvordan det er å være ung, men et unntak er at Caro blir presset til å gjøre ting hun ikke vil. Og at andre gjør ting for å sabotere andre. Bokas viktigste styrker er at Svein aldri gir opp, og at Caro aldri viker unna når Kenneth truer henne og Svein. Og at den bygger seg opp spenning underveis. Bokas svakheter er at han som har skrevet boka har veldig dårlige setninger, og når de står for seg selv gir de veldig lite mening. Og det at ting blir gjentatt veldig ofte. Så jeg likte ikke boken noe særlig, så jeg vil derfor fraråde andre i å lese den.

Til toppen