Rør ikke de som sover

N.K. Lillebo Aschehoug 2019 59 anmeldelser

Emmi våkner opp og skjønner at hun er død. Hun oppdager at hun kan gå ut av kisten sin, og finner en verden under jorda der de døde lever videre. Men Emmi må finne ut hvordan hun døde og hvorfor. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mia Sveen

Rør ikke de som sover

Skrevet av 16. desember 2019 av Mia Sveen på Vågå ungdomsskole

«Rør ikke de som sover» handlar om Emmi som vaknar av at ho ligg inne i ei kiste. Ho finn ut at ho har døydd og att dt finnes ein verden under jorda.

Eg likte ikkje boka så godt. Boka var forvirrande med to forskjellige verdener. Boka hadde lette avsnitt og var lett å forstå, men likevel var det vanskeleg å henge med. Boka var ikkje heilt for meg, men boka passer noko betre for dei som liker å tenke og må vente med å få svar.

2/6


Juliane

Bokanmeldelse "Rør ikke de som sover"

Skrevet av 16. desember 2019 av Juliane på Vågå ungdomsskole

Rør ikke de som sover følger hovedkarakteren Emmi, som våkner opp i sin kiste. Emmi husker ikke hvordan hun døde og har angst og depresjon fra da hun var i live. Emmi prøver også å finn ut hva som hadde skjedd med bestevenninna Liv.
Rør ikke de som sover er en roman og krim bok. Boka var ganske spennende, og fikk meg til å ville lese videre. Men den var litt forvirende og vanskelig å holde følge med på grunn av all hoppingen fra når Emmi er i live og når hun er død. Slutten var veldig bra, og vi fikk svar på mesteparten av de forskjellige spørsmåla som kom fra starten og midten av boka. Boka hadde en litt sen start og de tok veldig lang tid før det ble spennende og interessant
Terning kast: 4


Edvard

Rør ikkje dei som dreper seg selv

Skrevet av 16. desember 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Denne boke handler om Emmi som er depressed. Og hun er død. Hun prøver å finne vennen sin. Som også drepte seg sjølv.

Denne boken er veldig forvirrande men den er også veldig spennende.
Terning kast 5


Muna

Ikke noe for meg

Skrevet av 16. desember 2019 av Muna på Vågå ungdomsskole

Ikke noe for meg

Rør ikke de som sover er en sterk, medrivende og original roman for unge voksen.

Booka er forvirende og det er lit vanskelig å kjenne når hun er under jorde og over jorda. Og det var også noe feil med den, men jeg vei egentlig ikke hav det var.

Terningkast: 3


hanne elise myhrer

rør ikke de som sover

Skrevet av 16. desember 2019 av hanne elise myhrer på Vågå ungdomsskole

Emmi våkner opp og skjønner at hun er død. Hun oppdager at hun kan gå ut av kisten sin, og finner en verden under jorda der de døde lever videre. Men Emmi må finne ut hvordan hun døde og hvorfor.
eg ville gjedd boka terning kast 2 fårdi den var vanskelig og forstå.
– den hadde under jorden og over jorden greie.
– vanskleig og forstå siden den hadde 2 forskjeliige tittel.

– det som var bra med boka var att den var morosam.
– og den hadde go struktur.
terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andreas

Dødens Mysterium

Skrevet av 7. november 2019 av Andreas på Kråkerøy ungdomsskole

Dødens Mysterium
En anmeldelse laget av Andreas Flodin.

Dette er stedet der de døde bor fylt av mennesker fra alle tider. Alle er snille, men ovenpå er stedet hvor de fredløse bor.

Ikke rør de som sover er en ungdomsroman skrevet av Nina .K Lillebo og dette er hennes første roman. Boken handler om at 18 år gamle Emmi våkner opp i en kiste og hun skjønner fort at hun er død. Når hun går ut møter hun bestefar Oliver som døde når hun var liten. Han viser hun verdenen under bakken. Hun prøver å finne ut hvordan hun døde for hun må finne fred og det er den eneste måten.

Jeg syntes boka var veldig bra men det var litt vanskelig å holde styr på hva som skjedde siden det hoppet mellom før hun døde og da hun var død. Den var litt for lite spenning. Det jeg syntes er bra med boka er at forfatteren har fått med mange forskjellige sjangere i boka som drama og spenning. Forfatteren har mange levende skildringer og vi dras inn i boka. Forfatteren hadde mange gode frampek. Spenninga i boka ble utvidet bra.

Boka hadde en god ide, derfor syntes jeg at andre burde lese den. Det er fordi jeg tror de fleste liker en god blanding av spenning og drama. Jeg syntes også boka bør nomineres til Uprisen fordi forfatteren har utvidet øyeblikket godt på toppen av spenningskurven og forfatteren brukte gode ord ikke for vanskelige.
Mitt terningkast: 4

Til toppen