Rør ikke de som sover

N.K. Lillebo Aschehoug 2019 59 anmeldelser

Emmi våkner opp og skjønner at hun er død. Hun oppdager at hun kan gå ut av kisten sin, og finner en verden under jorda der de døde lever videre. Men Emmi må finne ut hvordan hun døde og hvorfor. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Mia Sveen

Rør ikke de som sover

Skrevet av 16. desember 2019 av Mia Sveen på Vågå ungdomsskole

«Rør ikke de som sover» handlar om Emmi som vaknar av at ho ligg inne i ei kiste. Ho finn ut at ho har døydd og att dt finnes ein verden under jorda.

Eg likte ikkje boka så godt. Boka var forvirrande med to forskjellige verdener. Boka hadde lette avsnitt og var lett å forstå, men likevel var det vanskeleg å henge med. Boka var ikkje heilt for meg, men boka passer noko betre for dei som liker å tenke og må vente med å få svar.

2/6


Juliane

Bokanmeldelse "Rør ikke de som sover"

Skrevet av 16. desember 2019 av Juliane på Vågå ungdomsskole

Rør ikke de som sover følger hovedkarakteren Emmi, som våkner opp i sin kiste. Emmi husker ikke hvordan hun døde og har angst og depresjon fra da hun var i live. Emmi prøver også å finn ut hva som hadde skjedd med bestevenninna Liv.
Rør ikke de som sover er en roman og krim bok. Boka var ganske spennende, og fikk meg til å ville lese videre. Men den var litt forvirende og vanskelig å holde følge med på grunn av all hoppingen fra når Emmi er i live og når hun er død. Slutten var veldig bra, og vi fikk svar på mesteparten av de forskjellige spørsmåla som kom fra starten og midten av boka. Boka hadde en litt sen start og de tok veldig lang tid før det ble spennende og interessant
Terning kast: 4


Edvard

Rør ikkje dei som dreper seg selv

Skrevet av 16. desember 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Denne boke handler om Emmi som er depressed. Og hun er død. Hun prøver å finne vennen sin. Som også drepte seg sjølv.

Denne boken er veldig forvirrande men den er også veldig spennende.
Terning kast 5


Muna

Ikke noe for meg

Skrevet av 16. desember 2019 av Muna på Vågå ungdomsskole

Ikke noe for meg

Rør ikke de som sover er en sterk, medrivende og original roman for unge voksen.

Booka er forvirende og det er lit vanskelig å kjenne når hun er under jorde og over jorda. Og det var også noe feil med den, men jeg vei egentlig ikke hav det var.

Terningkast: 3


hanne elise myhrer

rør ikke de som sover

Skrevet av 16. desember 2019 av hanne elise myhrer på Vågå ungdomsskole

Emmi våkner opp og skjønner at hun er død. Hun oppdager at hun kan gå ut av kisten sin, og finner en verden under jorda der de døde lever videre. Men Emmi må finne ut hvordan hun døde og hvorfor.
eg ville gjedd boka terning kast 2 fårdi den var vanskelig og forstå.
– den hadde under jorden og over jorden greie.
– vanskleig og forstå siden den hadde 2 forskjeliige tittel.

– det som var bra med boka var att den var morosam.
– og den hadde go struktur.
terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
victoria ellingsen

en venninne du vil ofre alt får

Skrevet av 1. november 2019 av victoria ellingsen på Kråkerøy ungdomsskole

Rør ikke de som sover av: N.K Lillebo

Boken som tar for seg det som er vanskelig og åpne seg får, voldtekt.

Emmi og Liv det var liksom alltid de to, på skolen, hjemme, og det var bare de to. Emmi så aldri at liv ikke hadde det så bra men likevel hver gang Emmi spurte hvordan liv hadde det fikk hun alltid svaret<jeg har det helt fint jeg Emmi, ikke tenk på det> til den siste dagen de så hverandre.

Emmi og Liv slutter på skolen begge to, de drar alltid på brygga får å røyke på sommeren, de sitter alltid å snakker og ser utover vannet i den røyk fylte lufta. De ler og smiler men en dag ble det liksom bare helt stille, ingen snakka og alt var bare mørkt. Midt på høsten finner Emmi Liv sittende på brygga, hun var kald og våt og Emmi holdt et teppe rundt henne. De snakket rolig, Emmi lurte på hva som hadde skjedd. Liv snakket om vanskelige ting denne gangen, men denne gangen var fokus et mer på at liv skulle ha det bra og at Emmi måtte passe på liv og ikke omvendt. Begge gråter, vi går hjem alt er stille Emmi orker ikke spørre om hva som har skjedd får da vet hun at stemningen bare blir tyngre.

Det går noen uker Emmi får vite at Liv er borte. Emmi leter desperat, Emmi ser politibiler i utkanten av skogen, hun løper bort og spør en av politimennene om hva som skjer. Politimannen spør hvorfor stresser du sånn? Emmi svarer at hun leter etter liv og at hun må finne henne. Politimannen spør hvordan liv ser ut. Emmi svarer, politimannen blir sjokkert over hva hun har sagt og viser henne vei til et sted litt lenger inn i skogen, der ligger henne, Liv. Er hun død spør Emmi politimannen? Han svarer ja dessverre. Emmi faller med på kne og bryter ut i gråt med en gang. Politiet kjører Emmi hjem og Liv blir tatt med til observasjon og foreldrene til Liv blir kontaktet. Uten Liv har ingenting vert det samme. Alt har vært mørkt og tungt og bare kjedelig.

Emmi går til psykolog og det eneste den psykologen maser om er om jeg kan åpne meg og fortelle hun om Liv. Emmi våkner en dag av at hun ligger i en kiste. Hun prøver å slå seg ut funka drit dårlig. Emmi spør seg selv et par ganger er jeg død nå er jeg faktisk død. Hun legger seg til å sove igjen. Hun våkner av en ekstremt høy dunke lyd på lokket utenfor kista. Hun tør ikke svare. Da hører hun, hei Emmi næmmen er det deg. Er du her så tidlig da. Det hørtes ut som bestefar Oliver, men det er sikkert ikke det. Men Emmi spør likevel. Hun får beskjed om å lokke opp kista med et lite håndtak på siden. Hun ser hvem det er, det er faktisk bestefar Oliver. Oliver og Emmi drar ut på eventyr i den store byen i himmelen. Men nå må Emmi finne ut hvorfor hun døde og det fort. Det er visst sånn at de døde kan stå opp igjen og Emmi vil fortsatt finne Liv. Emmi har en liten hemmelighet som ingen vet om, det er at etter en fest ble hun voldtatt av en gutt og denne gutten skal visst ikke være veldig hyggelig. Lillesøsteren til Emmi, Sofia finner ut av dette og er på vei til å drepe han men bestefar Oliver står opp og finner han før Sofia gjør det. Emmi leter fortsatt etter liv og nå vet hun det Liv sto opp igjen så hun og Emmi kunne ha det de hadde før, nå sitter Liv på graven til Emmi og gråter og forteller Emmi hva som skjedde. Emmi lå på graven til Liv på bursdagen til Liv, Emmi tok en hel boks med sovetabletter å la seg ned til og sove midt på vinteren og døde da på graven til Liv. Det er får sent får Emmi å stå opp nå men likevel sa kan Emmi og liv fortsatt snakke sammen gjennom en grav og et vennskap av kjærlighet.

Jeg syntes boka var veldig bra og den anbefales å lese. Aldersgruppe burde være 11 år fordi det er mye sterke hendelser i boka som kan være upassende får små barn.

TERNINGKAST: 5

Til toppen