Ring hvis det er noe

Åse Ombustvedt Ena Illustratør: Inga Sætre 2021 20 anmeldelser

I Ring hvis det er noe møter vi Emma, en ung jente, som sliter med å komme seg gjennom hverdagen, både hjemme og på skolen. Hun har en svært nervøs og oppfarende mor, som lemper all sin angst og uro Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sanna Opsahl

Ring hvis det er noe

Skrevet av 25. november 2021 av Sanna Opsahl på Løten ungdomsskole

I denne boka møter vin Emma og foreldrene hennes. Boka handler om at Emma har det vanskelig hjemme og på skolen. Jeg synes det var litt vanskelig å forstå boka den forsterke gangen jeg leste den, men den andre gangen var det litt lettere. Boka er ganske tynn og ikke så mye tekst så man leser den veldig fort ut. Boka passer for ungdommer fra 12 år og opp. Jeg gir boka terningkast 3.


Hanna

Trist bok med budskap

Skrevet av 25. november 2021 av Hanna på Dokka ungdomsskole

Dette «diktet» synes jeg var utrolig bra. Den handler om ei jente som har en mor. Faren jobber mye. Man merker ganske fort i boka at det er noe som skurrer litt.

Dette er en bok jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, men kanskje i litt forskjellig grad. Terningkast 4/6


August

Veldig bra bok

Skrevet av 18. november 2021 av August på Mæla ungdomsskole

Jeg synes at denne boka var bra. Siden historien til boka var trist. Den var trist siden hun hadde ikke venner og familien ikke brydde seg om henne. Jeg tenker at denne boka kan vekke følsene til andre som leser den. Jeg vil anbefale denne boka for alle som liker triste bøker
Terningkast 5


Lars Martin

Dette var interessant

Skrevet av 16. november 2021 av Lars Martin på Flåtestad ungdomsskule

Boken “Ring hvis det er noe” handler om en ung jente som heter Emma. Vi følger Emma og hennes liv både på skole, hjemme og hva hun gjør på fritiden. Jeg føler at forfatter Åse Ombustvedt har skrevet en veldig spesiell og interessant bok. For meg er denne boken ett dikt, tegneserie og en roman. Dette er absolutt ikke noe dumt, jeg elsker at forfatter Åse Ombustvedt og illustratør Inga Sætre har gjort noe annerledes og så spennende med en bok.

Boken handler som sagt om Emma og hennes liv. Emma har det veldig vanskelig både på og utenfor skolen. Mor til Emma er uenig i noen av skolereglene, hun liker for eksempel ikke at hun ikke kan få tak i datteren sin i skoletiden. Dette gjør det ikke akkurat lettere for Emma.

Denne boken er noe helt annet enn det jeg har sett og lest før. Den har ett veldig bra tema, ett tema som passer for meg og alle andre ungdommer. Vanligvis ville jeg ikke ha fortsatt på en sånn type bok. Når jeg hører om en dikt-bok er det vanligvis det siste jeg ville ha lest, men i boken “Ring hvis det er noe” ville jeg vite hva som skulle skje videre med Emma og hennes familie. Boken ender med at hun løper ut av rommet, dette føler jeg at hinter til at det kommer en bok nummer to, og det er også det jeg håper på fordi jeg vil vite hva som skjer med Emma videre.

Jeg velger å gi boken ”Ring hvis det er noe” terningkast 4. Grunnen til dette er fordi at dette er en veldig annerledes bok og det kan jo være bra selvfølgelig, men for meg var dette ikke så bra. Jeg føler at det er litt mye på en gang, dette gjør at det blir vanskelig å følge med til tider. Men noe som er bra er at boken tar opp ett veldig viktig tema for ungdom i disse dager, derfor velger jeg å gi boken en terningkast 4.


Andrea

Det er vanskelig å være ung

Skrevet av 16. november 2021 av Andrea på Dokka ungdomsskole

Forfatteren for boken er Åse Ombustvedt og Inga H Sætre, det er om boken ‘Ring hvis det er noe’. Denne boka handler om en jente som heter Emma, vi får ikke vite hvor gammel hun er, men jeg tror hun er sånn 14-15 år. Det er en type dikt bok på en måte. Det er en spoiler under så gå til siste avsnitt!

Emma hun har det vanskelig hjemme og det går ut over hvordan hun jobber på skolen, mammaen hennes sier at Emma skal ta telefonen når hun ringer, selv om det ikke er lov med telefon i timene. Emma sin mor mener at Emma er syk og må få behandling. Når de er på en samtale på skolen med lærer og rektor. De prater om hvordan det går hjemme og på skolen. Da begynner moren hennes å prate om at Emma må få behandling og finne diagnosen hennes, og når mamma sier det så klarer ikke Emma noe mer. Hun har så lyst til å bare gå ut av rommet hun kan ikke bare sitte og høre på mamma lenger.

Boken traff litt emosjonelt, det er kanskje mange ungdommer i 2021 som har det slik. Boken gikk fra en scene (kan vi kanskje si) til en annen, når det kanskje er noe som har skjedd i mellom det kan være litt irriterende i bland fordi da føler jeg at jeg har gått glipp av mye, men det kan hende at det er slik en dikt bok er, jeg har ikke lest så mye av dikt bøker! Jeg kan liksom føle med karakteren i forskjellige opplevelser. Du skjønner ganske fort at hun ikke har det bra hjemme på hvordan mammaen hennes prater til henne og at faren ikke er så mye hjemme. Jeg tror at Emma er sliten og lei av mammaen sin, hun forventer at Emma skal passe på alt selv og hjelper veldig sjeldent. Det er spennende, men det kan gå litt treigt. Det er ikke en bok for meg fordi det er veldig lite tekst og det blir hoppet over mye ta det som skjer for nesten vær nye side.
Terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen