Reklameskatten

Arne Garvang Gyldendal 2016 59 anmeldelser

Hva skjer når ungdommen plutselig har mer penger på konto enn de har kunnet drømme om? Og for ikke å snakke om, hva skjer med foreldrene deres? Putte, Jacka, Roland og Bille får ved en tilfeldighet anledning til å lage Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jakob

Jakob

Skrevet av 13. desember 2016 av Jakob på Finnsnes ungdomsskole

Reklameskatten er en humoristisk bok som handler om en vennegjeng som liker reklamer bedre enn vanlig tv. Det hele starter med et skoleprosjekt som fører til en liten reklame på lokal tv. Etter dette eksploderer det med reklamejobber. Boken er skrevet fra mange forskjellige personers synsvinkler, dette gjorde boken bedre fordi man får inntrykk av hva alle i «gjengen» tenker. Hver person i gjengen har forskjellige oppgaver og ferdigheter som får alt til å fungere til slutt. Språket som er brukt i boken er en blanding av bokmål og «ungdomspråk».

Personlig synes jeg at boken var kjedelig, det ble ikke ordentlig action før man kom nesten halvveis inn i boken. Det er sikkert noen andre som kan like boken, men for meg ble den litt for uinteressant. Jeg synes at forfatteren gjorde en god jobb med språket. Det var ikke overdrevet mye ungdomspråk, det resulterte i en god blanding av «slang» og bokmål.

Terningkast: 3


Adam Kristiansen

Adam Kristiansen

Skrevet av 12. desember 2016 av Adam Kristiansen på Verket skole

En artig bok

Boka "Reklameskatten" er en blanding mellom humor og drama.

I starten ble det lit mye tomsnakk og det var lit vanskelig å komme ordentlig inn i boka. Spenningskurvene begynner lit seint og blir litt forutsigbar på et par områder. De var også litt urealistisk til tider. Boka slutter ganske brått og overaskende. Kanskje litt for brått og overaskende.

Boka var veldig overaskende til tider og forutsigbar andre steder, men den var veldig morsom hele veien.

Boka handler om fire ungdommer som får en skoleoppgave som gir dem mer penger og oppmerksomhet enn de kunne tenke seg, men det er ikke bare bra oppmerksomhet de får. De roter seg opp i mange problemer som de ikke kunne forutse.

Slutten, starten og midtdelen henger godt sammen og teksten passer veldig godt med karakterene fordi det er de som forteller og det er et språk man ofte hører blant karakterenes aldersgruppe i dag.

Boka likner ingenting jeg har lest før og den er veldig fantasifylt. Det er ingenting i nærheten av en trend. Enkelte ting virker lit urealistiske.

Språket brukes for å vise alderen til fortellerne. Det gjør de ved å ha slang og forskjellige dialekter. Dette er et virkemiddel som gjør det mye lettere å leve seg inn i boka. Da blir det også lettere å lese den.

Så boka var veldig morsom men også litt urealistisk og brukte lit lang tid på å komme i gang. Dette er som jeg forstår det rein underholdning og ikke noe spesielt den vil fortelle.

Jeg mener at det er en bok hvert å lese, men den bør ikke nomineres.


Maria Dahlen Tinbod

Maria Dahlen Tinbod

Skrevet av 12. desember 2016 av Maria Dahlen Tinbod på Rørvik skole

I boka møter vi Putte, Jacka, Roland og Bille, som starter sitt eget reklamebyrå. De gjør det bra, og mange av reklamene vises på tv over hele landet. De finner ut at det går an å tjene gode penger på å lage reklame, men det fører til konflikter, både i vennegjengen og i familiene deres.
Jeg synes at denne boka var kjempe bra. Jeg ble helt revet med, og det var vanskelig for meg å legge bort boka, når jeg først hadde kommet meg inn i historien. Reklameskatten kommer helt klart opp på lista over de beste bøkene jeg har lest, sel om det er noen vendinger jeg ikke liker. Jeg vil helt klart anbefale denne boka for både jenter og gutter, i ungdomsalderen. Jeg gir denne boka en sterk 5.


Obsa Adem

Obsa Adem

Skrevet av 6. desember 2016 av Obsa Adem på Verket skole

Tittel: Reklameskatten
Forfatter: Arne Garvang

Boka reklameskatten handler om fire personer (Jacka, Putte, Granberg og Bille). Jacka, Putte og Bille får et skoleprosjekt, men disse tre personene vil lage noe originalt og overaske alle, og bli anerkjent. Så de lager en reklame og prøver å få den opp på tv-en. Først så skulle de lage en reklame for selveste Coca Cola men de finner ut etter hvert at det er for tidlig, å starte med Coca Cola, så de lager en reklame for brusen Spinal Flush. De går til et lokalt reklamefirma og lager en avtale med sjefen, om at en uke fra dette tidspunktet skal Jacka, Bille og Putte lage og presentere en reklame. Hvis den er god (kjempeutrolig god) så kan de kanskje, beste senario sende den på lokalt tv. Dette skjer og alle er overrasket. De tre tenåringene blir mer og mer anerkjent og de får mer oppmerksomhet. Men de får problemer, og presset fører til forskjellige ting i gjengen og familiene deres.
Klarer de å komme seg gjennom dette og gå til det neste nivået? Hvem vet, les Boka reklameskatten for å finne det ut.
Hint: Jacka og hacking.
Jeg syntes at denne boka burde bli nummerert til Uprisen og jeg gir denne boka terningkast: 6


Mathias Elvik

Mathias Elvik

Skrevet av 5. desember 2016 av Mathias Elvik på Midtstuen skole

Tittel: Reklameskatten
Forfatter: Arne Garvang.
Boka handler om Putte, Jacka, Roland, Granberg og Bille. De har fått et skoleprosjekt. Prosjektet deres blir å lage en reklamefilm. Men dette skoleprosjektet blir mye større enn de noen gang hadde forventet. De har lyst til å gjøre noe nytt, noe originalt. Reklamen deres setter spor og pengene begynner å strømme inn.
Boka var veldig lettlest og noen ganger i det letteste laget. Jeg liker er at man ser igjennom jeg-personen til alle hovedpersonen. Jeg liker bøker som gjør det ( eks: Gudene fra Olympos . Man får vite åssen hver enkelt person takler en situasjon.
Jeg synes boka var grei. Den startet veldig trått. Boka var også veldig lettlest. Jeg synes også spenningstoppene var for lave. Derfor gir jeg den 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen