Odinsbarn (Ravneringene 1)

Siri Pettersen Gyldendal 2013 11 anmeldelser

Femten vintre gammel får Hirka vite at hun er et odinsbarn - en halelaus råttenskap fra en annen verden. Foraktet. Fryktet. Og jaget. Hun aner ikke lenger hvem hun er, og noen vil drepe henne for at det skal forbli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie

Emilie

Skrevet av 3. desember 2013 av Emilie på Kjøllefjord Skole

ANBEFALES

Tittel: Odinsbarn
Forfatter: Siri Pettersen
Sjanger: Fantasy
Forlag: Gyldendal

Hirka får vite at hun er ett odinsbarn, noe som er foraktet, fryktet og jaget. Hun mangler noe alle andre har, noe så viktig at uten det er du ingenting. Boka tar oss inn i en verden der det er mennesket som er myten.

Boka var utrolig bra, den var spennende, nesten helt fra start til slutt. Den hadde romantikk i seg, men heldigvis var det ikke en av disse teite kjærlighetshistoriene. Det var også norrøn mytologi, jeg elsker all slags mytologi så det passer jo bra. Man ble knyttet til hovedpersonene, forfatteren skriver på en måte som gjør at jeg får de samme følelsene som hovedpersonen. Forfatteren har også skrevet sånn at jeg klarte å lage en egen lille film i hodet mitt. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka.

Terningkast: 6


Martine Berg

Martine Berg

Skrevet av 20. november 2013 av Martine Berg på Kjøllefjord Skole

Venter på fortsettelsen!
Odinsbarn av Siri Pettersen

Boka er den første av tre i serien Ravneringene.

Boka foregår i en annen tid, og en annen verden. Det er romanse mellom Hirka (hovedperson) og Rime. Boka er skrevet på norrøn grunn.

Jeg likte boka, den var spennende, men noen ganger litt umotiverende å lese siden den har så mange sider. Boka har god handling, den handler bla. Om å være annerledes. Jeg har veldig lyst å lese de andre bøkene for å se hva som skjer.

Ville anbefalt boka til noen som liker å lese, for noen som ikke liker å lese er boka litt for lang. Ville også anbefalt boka til personer som liker fantasy. Boka passer til gutter og jenter.


Tara Gundersen Heimen

Tara Gundersen Heimen

Skrevet av 19. november 2013 av Tara Gundersen Heimen på Fræna ungdomsskole

Den halelause
Tara Gundersen Heimen(Fræna ungdomsskole)
Sjanger: Fantasy
Forfatter: Siri Pettersen
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 614

Odinsbarn hører til i verden der vanlige «menskr » er blindverk og hvor alle har hale. Ætlingen kan ikke fordra å tenke på «menskr «som ligner eller er et Odinsbarn.

En kald vinterkveld ble Hirka funnet i kald snø av ætlingen Thorrald. Hirka var spesiell og hun var ikke lik noen andre. Hun var ikke en ætling. Den lille jenta hadde ikke hale.

Hirka vokser opp med Thorrald. Den femten vintre gamle jenta vokser opp med Thorrald som far. Hirka blir ertet og kalt den halelause. Ingen andre en Thorrald visste sannheten om Hirka. Oppgaven hennes var å holde det hemmelig for enhver sjel, men det kunne bli en utfordring. Vi følger Hirka og vennen hennes Rime, en sønn av et rådsmedlem. De kommer bort i mange utfordringer gjennom boken. Rime er desperat etter å hjelpe Hirka. Men hvorfor? Ligger det noe bak?

Forfatteren har tatt på seg ei stor utfordring med å skrive ei så lang bok.
Boken ble litt langdryg til tider, men det kom seg mot slutten.
Siri Pettersen har greid og beskrevet hendelsene veldig godt.
Jeg likte boken og anbefaler den til de som liker litt eventyr og spenning.
Terningkast: 4-5


Ronja Tammisto

Ronja Tammisto

Skrevet av 6. november 2013 av Ronja Tammisto på Hop

Odinsbarn
Forfatter: Siri Pettersen

Sjanger: Fantasy

Terningkast: 5+ (Ikke seks fordi det er et kapitel som er dårlig skrevet og veldig vanskelig og følge med i)

Anbefales: JA helt klart.

Som nyfødt blir Hirka funnet alene i snøen av en ætling. Han tar henne med hjem hvor han finer ut at hun er et odinsbarn. Et fryktet vesen fra den andre siden av porten. Han klarer ikke å få seg til å drepe henne og bestemmer seg for å beholde henne som sitt eget barn. 15 vintre gammel får Hirka hvite at far ikke er far allikevel og at hun er et monster som ikke burde eksistere. Et vesen som må fjernes.

Hvordan ville du taklet det om du fik vite at hele dit liv var en stor løgn?
At du var et monster som alle frykter og hater?

Odinsbarn er en veldig spennende bok som drar deg med fra første side og ikke sliper selv etter slutten. Det er en av de aller beste bøkene jeg har lest og jeg kan nesten ikke vente på den neste boken. Den anbefales til alle som liker Fantasy fra 13 år og oppover.


Vemund Breen Haugen

Vemund Breen Haugen

Skrevet av 21. oktober 2013 av Vemund Breen Haugen på Sagene Skole

Odinsbarn – et sammensveiset stykke fantasy

Odinsbarn, første del av "Ravenringene"
Fantasy, forfatter er Siri Pettersen
Anmelder; Vemund Breen Haugen

Odinsbarn foregår i en verden hvor "menskr" blir sett på som blindverk, og normale folk har haler. Når da Hirka vokser uten en hale – den er angivelig bitt av av en ulv – blir hun mobbet og kalt halelaus gjennom oppveksten.
Hun er så mye mer enn det.
Vi følger Hirka og vennen hennes Rime, en sønn av et rådsmedlem. Rådet styrer alt, og Rime kan bli arving til en ubefattelig mektig posisjon, men forkaster i stedet arven til fordel for Rådets personlige snikmorderhær – Kolkagga. Hirka blir tvunget på flukt, til Ravnhov, Rådets torn i siden, mens Rime trenes opp av Kolkagga. Imens splittes Rådet innenifra, på grunn av Urd, det nye rådsmedlemmet.

Vi blir med Rime og Hirkas kamp mot en urettferdig virkelighet, styrt av tolv æregjerrige og makthungrige, personer, mens verdenen rundt rives i fillebiter.

Boken har et enkelt og forståelig språk, hvor forfatteren til tider prøver å høres gammeldags ut, noe hun lykkes tidvis med. Den holder driven ganske godt, og som sagt er språket ganske autentisk. Greie vekslinger angående dialog, men dog litt korte. Et ganske mildt språk, det er ingen som burde ha noen problemer med det. Man får gode skildringer underveis i boken, men virkemidler som besjeling og metaforer blir tatt lite i bruk.

Temaet er utrolig originalt, jeg har aldri lest noe som er i nærheten av å ligne. Hele konseptet med at mennesker er det ukjente er ikke akkurat ubrukt, men langt fra utbrukt, og i dette tilfellet fungerer det kjempebra. Forfatteren har tydeligvis gjort seg flid med å ha sin egen stil, og det skinner gjennom veldig godt.

Boka har en helt grei begynnelse, men etter hvert som det tar seg opp, blir du dratt mer og mer inn i Hirka sin verden, og det er både enkelt og spennende og være inn i hodet hennes, sette seg inn i hennes tankegang. Spenningskurven kan til tider synke litt, men den holder en fin kurs, spesielt mot slutten. Slutten på boka er som forventet *prøver å ikke røpe noe *, men det er allikevel høyt tempo på grunn av de mange scenarioene som kunne oppstått, alle utfall som kunne hendt.

Forfatteren, Siri Pettersen, har erfaring med tegneserier, og dette ser ut til å være hennes første ordentlige bok, noe jeg må si hun har lykkes svært godt med. Hun har gjennomtenkte karakterer og en solid story, kombinert med heftig kreativitet som gjør Odinsbarn til en god bok. Odinsbarn er en bok som passer best til ungdommer, jeg tror ihvertfall ikke denne boka trer inn i de voksnes rekker, men man kan jo aldri vite. Den passer akkurat like godt til gutter som til jenter, mye på grunn av at det er en mannlige og en kvinnelig hovedperson.

Alt i alt likte jeg boka ganske godt, og jeg anbefaler boka videre, både for drevne fantasylesere som et nytt, friskt tilskudd på CVen, og til nykommere innen sjangeren som vil måle dypet.

Vis flere anmeldelser

Til toppen