Raud volvo

Trude Tjensvold Samlaget 2022 2 anmeldelser

Jenny bur saman med mora og halvbroren Odd. Bestevenninna Ann-Sofi har byrja å røyke og treffe eldre gutar. Jenny trivst best i skogen, der ho kikar på fuglar. Når Ann-Sofi byrjar å avvise ho, tar Jenny ei rekke dumdristige val. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Laura

Interessant bok

Skrevet av 30. november 2022 av Laura på Bråtejordet skole

«Raud volvo» handler om en jente som heter Jenny, hun merker at bestevenninna hennes har blitt annerledes. Hun har blitt mer voksen, Jenny tenker at hun er for barnslig og prøver å bli som venninna hennes enda mer. Hun møter en eldre gutt, men noe uforventet skjer.
Jeg synes dette var en helt greit bok. Den var spennende å lese den fra begynnelsen til slutten. Den hadde en spenningstopp, men etter det så skjønte jeg egentlig ikke hva hovedkarakteren følte, fordi hun var lei seg etter at noe forferdelig skjedde og plutselig rett etter så er hun glad igjen. Illustrasjonene var kjedelige, men ansiktsuttrykkene på karakterene var fine og det var lett å skjønne hvordan de har det. Personlig så liker jeg ikke å lese bøker på nynorsk og jeg synes det er vanskelig, men den her var helt grei. Selvfølgelig var det noen ord jeg ikke skjønte og var litt vanskelige, men denne teksten var lett å lese og tok kort tid til å bli ferdig med den. Det er mange bilder og lite tekst. Jeg synes denne boka er grei å lese for de som ikke er så glad i å lese bøker med mye tekst. ¨
Personlig likte jeg boka ganske mye. Jeg hadde anbefalt den videre til ungdommer. Denne boka er verdt å lese, den er kort og har en viktig og interessant handling og tema.
Jeg gir den terningkast 5.


Alex

Bra bok

Skrevet av 15. november 2022 av Alex på Bråtejordet skole

Raud Volvo handler om en jente som har en venninne, Ann-sofi, som har begynt å bli voksen. Hun ser at Ann-sofi er annerledes både innen og uten for, så føler hun at hun også må forandre seg.

«Raud Volvo» er en bra bok, synes jeg. Den er ikke beste boka i hele verden, men det er vert å lese den.
Det er interresant gjennom hele boken, både fra starten og til slutten, det er ikke mange bøker som greier det. F.eks. Temaet som boken er basert på, er et veldig interresant, og måten forfatteren framstiller temaet på er veldig fint.
Bildene gjør også sånn at boken blir bra. Bildene er kanskje ikke de fineste i verden, men sånne bilder gir mer av en vennlig og koselig atmosfære. Fargene som blir brukt på bildene er perfekt for hva slags følelser boka prøver å vise. Fjesene på karakterene er også veldig fine, vi får vite akkurat hva de føler, uten att det faktisk står der.
Boka var spennende, interresant og litt ekkel (på en god måte), så egentlig har den alt du vil ha i en bok

Men det er noen dårlige sider med boka.
Mot slutten av boka, blir det litt vanskelig å forstå og kanskje litt kjedelig. Det er vanskelig å vite hva karakterene følte der å da, fordi først så er hun trist, men plutselig så er hun glad. Det er bitte litt urealistisk.
Dette er ikke nødvendigvis dårlig, jeg liker det bedre sånn, men kanskje det er noen ungdommer som synes at det er vanskelig å lese nynorsk. Akkurat nå så er det mange mennesker fra andre land, som ikke har helt greid norsk helt endå, så det kan være litt vanskelig for de å lese nynorsk.

Utenom det, er det ikke mange dårlige ting med denne boka, derfor gir jeg boka terningkast 5.

Til toppen