Raud volvo

Trude Tjensvold Samlaget 2022 11 anmeldelser

Jenny bur saman med mora og halvbroren Odd. Bestevenninna Ann-Sofi har byrja å røyke og treffe eldre gutar. Jenny trivst best i skogen, der ho kikar på fuglar. Når Ann-Sofi byrjar å avvise ho, tar Jenny ei rekke dumdristige val. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Benjamin

Raud Volvo

Skrevet av 15. desember 2022 av Benjamin på Eide ungdomsskole

Raud volvo

Av Trude Tjensvoll

Raud volvo er en bok som handler om ei jente som heter Jenny, bestevenninna hennes heter Ann sofi, Vennskapet deres er ikke like god som før siden Ann-Sofi har blitt så voksen. Ann-sofi sier att Jenny er så barnslig. Jenny synes det er så kjedelig at Ann- Sofi har blitt så voksen, Jenny var med Ann-Sofi og vennene til Anne-Sofie. De drev bare og røyket og pratet. Jenny klinet med en gutt som hun er god venn med. Han heter Sindre, sindre hadde fest og Jenny og sindre klina, men det syntes ann sofi var barrnslig. Jenny har også en lillebror so heter Odd, men Jenny liker å kalle han får Torsten da blir odd sur. Jeg synes språket i boka var veldig bra, selv om det var ny norsk var den enkel og lese, Teksten i boka var letyt ogh lese og bildene i boka var bra nok tegnet. Det var ikke for masse og ikke for lite skrift. Slutten på boka kom litt forventet når du tenker deg om. Jeg synes boken var bra. Jeg synest den burde bli nominert til U-prisen, jeg gir denne boka rterningkast 6.


Oskar Fjellheim

Raud Volvo

Skrevet av 15. desember 2022 av Oskar Fjellheim på Vormsund ungdomsskole

Boka «Raud Volvo» ble skrivet av forfatteren Trude Tjensvold, og handler om hovedpersonen Jenny. Jenny kommer på skolen etter ferie og finner ut at venninna hennes har forandret seg helt. Hun har til og med fått kjæreste. Så skjer det ting hun ikke akkurat hadde forventet.

Handlingen i boka Raud Volvo handlet mest om hovedpersonen Jenny. Det er ikke så lett å finne handlingen i boka, men jeg tror det har noe med overgrep å gjøre. Bokas handling passer ganske bra til de som går i 8-9.klasse, kanskje til noen i 10. men mest til de andre. For min del syntes jeg at det var ganske vanskelig å finne handlingen, men jeg fant det ut etter hvert. Så min mening om selve innholdet er ganske bra. Jeg trodde ikke det skulle ende slik det gjorde, der fikk jeg en liten overraskelse.

Så min opplevelse av denne boka var egentlig helt grei. Det er ikke den beste eller verste boka jeg har lest akkurat. Så for å si det litt enklere, jeg syntes boka var helt passe grei. Boka er en tegneserieroman/ vanlig bok som gjorde at jeg fikk halvveis lyst til å lese boka. Halvparten var tegneserie og halvparten var som en vanlig bok. Så hvis du liker at halvparten av boka skal være tegneserie, anbefales den sterkt. I motsetning til hvis du liker bøker med mye tekst og lite bilder, anbefaler jeg den ikke. Altså jeg stopper ingen med å lese boka, men jeg syntes at den passer bedre til de som ikke er så glade i å lese, (som meg selv).

Det var litt vanskelig å sette en karakter på denne boka. Men, ut av det jeg har lest og skrivet, gir jeg denne boka en 4.

-OSKAR, 14 År, Vormsund Ungdomsskole (2022)


Maria

Spennende tema, men treffer ikke helt

Skrevet av 14. desember 2022 av Maria på Apalløkka skole

«Raud volvo» handler om Jenny som merker at bestevenninna hennes, Ann-Sofi har blitt mer voksen etter sommerferien. Jenny føler at hun må forandre seg inni og utenfor for å passe inn.

Etter at jeg har lest boka «Raud volvo», satt jeg ikke igjen med en spesiell følelse. Boka er ikke den beste jeg har lest, men heller ikke den værste. Jeg likte ganske godt at det er både tekst og mange bilder i boka. Bildene er ikke så detaljert og jeg likte ikke tegnestilen , men bildene skaper en helt annen stemming. Bildene er ikke overdrevet, Ann-Sofi og Jenny ser nesten like ut, bare at Ann-Sofie ser litt mer voksen ut. Temaet i boken, synes jeg er ganske innteresant, jeg tror det er ganske mange ungdommer som kan kjenne seg igjen etter å ha lest denne boka. Jeg synes boka ikke er så spennende egentlig, man kunne se for seg handlingen på neste side, og på slutten var den litt urealistisk.

Jeg gir boka terningkast 3. Boka har et spennende tema, litt synd at forfatteren ikke utdyper handlingen mer. Da hadde vi blitt bedre kjent med karakterene i boka. Jeg vil anbefale denne boka til alle. Boka er lettlest og jeg leste den ferdig veldig fort.


Ludvig

Raud Volvo

Skrevet av 14. desember 2022 av Ludvig på Åkra ungdomsskole

"Raud Volvo" handler om ei jente som heter Ann-Sofi som har begynt på skolen igjen etter sommeren. Hun har begynt å henge med eldre ungdommer og spesielt Mikke som har ein Raud Volvo. Hun har klart å bløffe seg til eit hemmelig møte med Mikke.

Eg føler at "Raud Volvo" passer bra som namn til boka for det handler om en gutt som har ein Raud Volvo. Når eg leste overskriften så tenkte eg at boka handlet om ein Raud Volvo , og det gjorde det og boka fanget oppmerksomheten min fordi det var en lett bok å lese. Bildene i boka var bra fordi du måtte ikkje sitte å lese fulle sider med tekst på alle sidene.

Eg gir "Raud Volvo" terningkast 4 fordi det var en gøy bok å lese, den var spennende og det var ikkje en vanskelig bok å lese. Du blir ikkje lei av å lese den for der det er bilder så kan man slappe litt av. Men det kunne kansje vert litt mindre bilder og litt mer tekst, ellers så var det en bra bok. Eg syntes at boka burde bli nominert i Uprisen.


Emil

Kunne vært bedre

Skrevet av 13. desember 2022 av Emil på Tjøme ungdomsskole

Raud Volvo er den 4. boken Trude Tjensvold har skrevet.
Raud Volvo er en bok som handler om Jenny som føler at hun mister bestevenninnen, Ann-Sofi, som har blitt sammen med en eldre gutt.
Ann-Sofi føler hun må bli mer voksen nå som hun har blitt sammen med en eldre gutt. Dette fører til at Ann-Sofi heller henger med kjæresten enn med Jenny da Ann-Sofi syns hennes og Jennys forhold er for barnslig. Etter en krangel rakner forholdet til Ann-Sofi og kjæresten og Jentene finner ut at de ikke er klare for å være voksne enda og de blir venner igjen.

Det jeg syns om boken er at den var ganske tam, uten spenningstopper, kjedelige karakterer, blandet inn i fargeløse tegninger som bare er litt bedre enn det jeg kan tegne selv. Jeg syns boka hadde fremstått mer interessant med bedre illustrasjoner. Historien er derimot realistisk, men veldig klisjé (venninne velger kjæresten fremfor venninna). Dette er ikke en sjanger jeg vanligvis leser.
Alt i alt gir jeg boken ett terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen