Råta (Ravneringene 2)

Siri Pettersen Gyldendal 2014 12 anmeldelser

Tenk deg å være jaget i en ukjent verden. Uten identitet. Uten familie. Uten penger. Alt du har er en menneskejeger, en likfødt, og en grim, gryende visshet om hvem du er. Hirka er strandet i en døende verden, dratt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Marie Andersen

Ingrid Marie Andersen

Skrevet av 7. november 2014 av Ingrid Marie Andersen på Lagård ungdomsskole

Filosofisk og lærerik rom,an, anbefales!
Råta er den andre boka i serien Ravneringene og er skrevet av forfatteren Siri Pettersen.

Handling:
Tenk deg å være ingen i en ukjent verden. En skygge som ingen vet hvem er. Uten familie, penger eller identitet. Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere,likfødte og lengselen etter Rime, en venn hun ville gitt alt for å se igjen.

Min mening:
Forsiden til Råta var ikke et godt blikkfang. Jeg har aldri sett en bok før med et blodig skjellet av et fuglenebb før, men ga likevel boka en sjanse. Det var vanskelig å forstå noe av de første sidene til boka. Råta er den andre boken i serien Ravneringene og siden jeg ikke har lest den første boka, var det litt vanskelig å sette ord på hvor jeg befant meg meg i handlingen eller hva en likfødt er for eksempel. Etter hvert klarte hodet å klarne de ulike tankene mine og jeg forsto litt mer. Jeg synes at boka var nokså lærerik til å være sjangeren fantasy. Den er komplett av av ord som får deg til å reflektere og har en veldig filosofisk side ved seg.

Jeg gir Råta terningskast 5-6.


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 16. oktober 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Andre bok i "Ravneringene"

Råta er oppfølgeren til den kritikeroste boken Odinsbarn. Vi får følge den halelause Hirka som er jaget i en ukjent og døendes verden. Hun møter stadig på nye mennesker og leter etter identitet hennes. Den har nettopp kommet ut og er en etterlengtet oppfølger.

Min mening:

Råta var en veldig etterlengtet bok for meg og jeg er enda mer begeistret for å lese den enn den første boken.

Boken er skrevet på en veldig bra måte, den får deg til å ikke legge fra deg boken og du blir holdt på pinebenken hele tiden. Jeg VIRKELIG anbefaler folk og fe å lese triologien for jeg granterer at du blir fan av originaliteten, miljøet og Hirka. Jeg skulle bare håpe den var like lang som første boken, fordi jeg leste den med en gang og ble melankolsk fordi det er enda et år til neste bok..

Råta får selvsagt terningkast 6 av meg for den har ingen svakheter, slik som Odinsbarn. Jeg likte kanskje Råta bedre enn Odinsbarn fordi den gikk rett i gang på handlingen og det var masse action og overaskelser hele tiden.
Nå må Siri Pettersen klare å skrive enda et mesterverk i den siste boken i triologien, men jeg tror ikke at det blir en vanskelig oppgave.

Til toppen