Pyro (Tinius 2)

Stein Morten Lier Aschehoug 2013 12 anmeldelser

Klubbhuset til Vålerenga Trolls brenner, og treneren Truls blir arrestert, mistenkt for å stå bak brannen. Tinius er sikker på at Truls er uskyldig, og bestemmer seg for å undersøke saken nærmere på egenhånd. Før han vet ordet av det, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie Brekke

Emilie Brekke

Skrevet av 11. desember 2013 av Emilie Brekke på Sunnylven Skule

Pyro av Stein Morten Lier

Boka handlar om Tinius. Han gledar seg veldig til søndag, for då skal fotballaget hans spele finale. Det verste som kan skje, skjer. Klubbhuset blir tent på, og trenaren Truls blir arrestert. Politiet trur at det er han som har tent på. Tinius er sikker på at trenaren er uskyldig, og med hjelp av Inez prøvar dei å finne gjerningsmannen.

Eg syntest at denne boka var veldig bra! Spenninga var høg gjennom nesten heile boka, og forfattaren var god til å skildre, så det var enkelt å leve seg inn i boka. Den var veldig spennande, og eg klarte ikkje å legge den frå meg når eg hadde starta. Eg trur at den passar like bra for jenter som gutar, sjølv om det er krim. Den var ikkje så veldig innvikla slik at det var vanskelig å følgje med, men den var likevel nok folk med. Eg synst at forfattaren har gjort ein veldig god jobb, og eg får lyst til å lese «Rookie» som er første bok i thriller-serien til Stein Morten Lier (Pyro er nr. 2). Spenningstoppen var når Tinius og Inez var i garasjen, men det var fleire mindre spenningstoppar i tillegg. Dette er den beste boka eg har lest gjennom heile U-Prisen, så eg anbefaler denne boka til alle!


Sander Floer Kulseng

Sander Floer Kulseng

Skrevet av 10. desember 2013 av Sander Floer Kulseng på Kila skole, 9A

Pyro

Klubbhuset til Vålerenga brenner. Tinius og Sander står og ser på at deres eget klubbhus blir brent ned. Politiet mistenker treneren deres Truls og arresterer han. Tinius kan ikke skjønne at det er Truls som har tent på og bestemmer seg for en egen etterforskning. Da han tar seg en spørrerunde i området rundt klubbhuset, får han kontakt med en jente. Hun heter Inez og har lyst til å hjelpe han med etterforskningen. Underveis havner de i mange farlige situasjoner og møter livsfarlige personer. Vil de klare å overbevise politiet om at det ikke er treneren hans som har tent på?

Boken er oppfølgeren til «Rookie» og er skrevet av Stein Morten Lier. Den er 173 sider lang. Jeg synes boken var spennende og vanskelig å legge fra seg. Boken passer for dem mellom 12-15 år. Jeg gir denne boka terningkast 5 for en spennende oppbygging av teksten, men det meste som kunne gå galt, gikk galt så det ble noen ganger lite troverdig.

Anbefales: ja


Anders Åsen Tryggestad

Anders Åsen Tryggestad

Skrevet av 5. desember 2013 av Anders Åsen Tryggestad på Sunnylven

Boka handlar om Tinius som prøver å etterforske brannen i klubbhuset til Vålerenga Trolls. Når trenaren til Tinius blir mistenkt og sett i varetekt, startar etterforskinga for fult, og han får hjel p av Inez og hunden Baltus. Det viser seg å vere farlig når dei blandar seg opp i ein pyroman og ein mafia sine gjerningar.
Boka var veldig lett å lese og eg skjønte alltid kva den handla om. Den er skriven på ein bra måte, lett på leve seg inn i, og er ei bok for alle som likar spenning.
Boka liknar litt på ein annan serie eg har lest før om unge spanarar i Oslo. Det er også mange nye hendingar som eg ikkje har lest før.
Pyro startar midt i ei handling, og den er spennande frå første stund. Eg likte at den starta med ein gong. Boka var litt vanskelig å legge frå seg, fordi det var mange forskjellige spenningspunkt fordelt utover heile boka. Den var realistisk og eg kunne godt ha sett for meg noko liknande skje i verkelegheita.
Boka er den andre i thrillerserien som Stein Morten Lier har skrive. Han har skrive ti bøker frå før, den siste heiter Rookie. Eg ville gjerne ha lest den boka, fordi den liknar litt på PYRO.
Dei fleste ungdommar likar denne type bøker og den passar frå 13-15 år. Moralen i boka er at det ikkje alltid er lurt å blande seg for mykje opp i politiet sine saker. Eg er godt fornøgd etter å ha lest denne, og vil virkelig anbefale den til andre gutar.


Philip Drivenes

Philip Drivenes

Skrevet av 2. desember 2013 av Philip Drivenes på Haugåsen ungdomsskole

Bokanmeldelse av Pyro (en Tinius thriller)

Tittel: Pyro.

Forfatter: Stein Morten Lier.

Bokforlag: Ascehoug.

Hvem boken handler om:
Hovedpersonen er Tinius, men Sander og Inez har også en viktig rolle i handlingen.

Bokens handling:
Boken handler om Tinius som spiller amerikansk fotball. Han blir vitne til en stor brann som får dramatiske konsekvenser for Tinius sine neste dager. I tillegg til at treneren blir anklaget for å være pyroman, blir Tinius blandet opp i en rekke forbrytelser som kan koste ham livet…

Denne boken passer for: Lesere som liker action og som er mellom 12 og 14 år.

Jeg syntes dette om boka: Dette er en veldig spennende bok som gjør deg oppslukt av handlingen. Jeg satt hele tiden og tenkte hva skjer nå? Dette er en veldig god bok. Men den er kanskje litt opplagt innimellom.

Philip Drivenes 8a, Haugåsen.


Vetle

Vetle

Skrevet av 28. november 2013 av Vetle på Haugåsen Ungdomsskole

Boken handler om Tinius som spiller for Vålrenga Trolls. Klubbhuset til Vålrenga Trols brenner ned og Tinus vil finne ut hvem som står bak. Det er et annet hus som brenner ned og så blir Treneren til Tinius arestert, Tinius er sikker på at det ikke er Truls som brant ned huset og klubbhuset. Det er en kul historie og jeg syns den passer for alle aldre! Jeg vil gi den terningkast 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen