Prosjekt 360

Anneli Klepp Gyldendal 2020 15 anmeldelser

Det er sommer, og Karla blir tvunget til å tilbringe ferien hos en farfar hun aldri har møtt før. Riktignok bor han i et herskapshus med tjenere, men det hjelper ikke, når han er en sur, gammel gubbe som ikke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda

En sommer uten venner

Skrevet av 20. november 2020 av Hedda på Seljestad ungdomsskole

Tittel: prosjekt 360

Forfatter: Anneli klepp

Forlag: Gyldendal

Sidetall: 199

Utgitt år: 2020

Sjanger: roman, kjærlighet, spenning

Hovedpersoner: Karla, bestevenninna Rikke, farfaren

Det handler om en jente som heter Karla. Mammaen sender Karla til farfaren sin og hun må være der hele sommeren, men hun har aldri møtt han før. Mens mora drar til Syden med kjæresten sin.

Bestefaren virker som en sur gubbe. Den eneste personen hun kan snakke med er Rikke. Rikke er veldig glad i å lese og skrive. Så hun gidde Karla en dagbok hun måtte skrive i hele sommeren.

Men Rikke svarer ikke på meldingene lenger, den eneste vennen Karla hadde har snudd ryggen til henne. Men hvorfor?..


Malin

En laaang sommer kreves!

Skrevet av 18. november 2020 av Malin på Hagebyen skole

Tittel: prosjekt 360

Forfatter: Anneli Klepp

Forlag: Gyldendal

Sidetall: 198

Karla, hovedkarakteren, er blitt tvunget til å tilbringe hele sommeren hos en farfar hun aldri har møtt eller visste at fantes før nå. Nå sitter hun på bussen på vei til farfar mens moren er på ferie med den såkalt nåværende kjæresten Erik. Karla har fått en dagbok av bestevenninnen Rikke som hun i starten avskydde, men oppdager at den ikke er så grusom som hun først trodde. Karla er ei jente som aldri klarer å holde kjeft. Hun sier alltid hva hun mener, ofte uten å tenke seg om.

Prosjekt 360 er en bok som jeg mener er veldig kjedelig og langsommelig. Det skjer veldig lite underveis. Den er skrevet som en dagbok noe som egentlig fungerer, men jeg foretrekker bøker som er skrevet i en annen form. Jeg liker bøker der det er mer action, noe jeg savnet her. Man må sette av god tid for å få fullført hele boka.

Jeg gir boka terningkast 4.


Mathilde Knutsen

Ei dagbok som redning?

Skrevet av 7. november 2020 av Mathilde Knutsen på Grim skole, 9E

Boka “Prosjekt 360” går under sjangeren drama, er skrevet av forfatteren Anneli Klepp og gitt ut i 2020. Den er rettet mot målgruppen ungdom.

I boka møter vi 15 år gamle Karla. Ei tenåringsjente med et ganske normalt liv, men denne sommeren skulle alt settes på prøve. Mens moren drar på ferie med den nye kjæresten, må Klara tilbringe sommeren med en farfar hun ikke engang visste hun hadde. I et herskapshus med tjenere, langt borte fra bestevenninnen Rikke og med farfaren som ikke har peiling, må hun komme seg gjennom sommeren som viser seg å bli en følelsesladet berg og dal bane.

Boka er skrevet i et perspektiv som om Karla skriver dagbok, og inneholder noen situasjoner og følelser det er lett å kjenne seg igjen i som ungdom. I begynnelsen av boka skjer det ikke mye spennende og Klara virker bare som en dramatisk og utakknemlig tenåring, men etterhvert blir boka bedre og man skjønner seg bedre på Karla og hvorfor hun reagerer/oppfører seg som hun gjør. Det kommer et par vendepunkt som man ikke forventer og dette gjør boka mer spennende.

Personlig liker jeg litt lettleste- dagbok lignende bøker, og synes alt i alt at det var en spennende og følelsesladd bok.

Jeg gir boken terningkast 5 fordi den er spennende, men til tider litt overdreven og vanskelig å forstå. Det er en bok som er vanskelig å legge fra seg og som anbefales å lese!


Ronja Alise

Prosjekt 360

Skrevet av 5. november 2020 av Ronja Alise på Åmot skole

Tittel: Prosjekt 360

Antall sider: 199

Forfatter: Anneli Klepp

Målgruppe: Denne boken passer best for ungdom.

Forlag: Gyldendal

Boken heter “Prosjekt 360” og handler om en jente som heter Karla og er 15år, hun har også en bestevenn som heter Rikke. Faren hennes døde før hun fikk møte han og moren hennes bryr seg mest om seg selv og kjæresten. Så de reiser på ferie uten henne og hun blir da sendt til farfaren som hun aldri har møtt og skal være der hele sommeren.

Boka sluttet egentlig ganske forventet, den handler egentlig om hvordan det er og være ungdom i dag.

Jeg likte denne boka ganske godt, den var litt kjedelig i begynnelsen, men så utover i boka ble den bare mer og mer spennende.

Jeg vil gi denne boken terningkast 5 fordi det er sånne bøker jeg synes er spennende og lese og den var ikke sånn bok du ble lei av etter bare noen sider.


Ada

Dramatisk sommer

Skrevet av 28. oktober 2020 av Ada på Bremnes ungdomsskole, 9E

Bokmelding, Prosjekt 360
Tittel: Prosjekt 360
Forlag: Gyldendal
Forfatter: Anneli Klepp
Sidetall: 199
Utgiftsår: 2020
Målgruppe: Ungdom

Boka handler om en jente som heter Klara og er 15 år gammel som har et bra liv med venner og har det bra på skolen. Når sommeren kommer drar moren på ferie med sin nyeste kjæreste og Klara blir sendt til sin bestefar som hun aldri har møtt og ikke vet noe om. Sommeren var starten på en forvirrende ungdomstid for Klara.

Det er mye som gjør at jeg syns dette er en grei bok, den var helt grei å lese ferdig, men er ikke en bok som var vanskelig å legge fra seg. Boken var vanskelig å leve seg inn i fordi alt var veldig overdrevent.

Jeg gir boka terningkast 2 for lettlest, men ikke så spennende for meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen