Prosjekt 360

Anneli Klepp Gyldendal 2020 15 anmeldelser

Det er sommer, og Karla blir tvunget til å tilbringe ferien hos en farfar hun aldri har møtt før. Riktignok bor han i et herskapshus med tjenere, men det hjelper ikke, når han er en sur, gammel gubbe som ikke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Zeinab

Dagboken om den uvanlige sommeren

Skrevet av 15. desember 2020 av Zeinab på Grim skole, 9E

Tittel: Prosjekt 360
Forfatter: Anneli klepp
Antall Sider: 199
Forlag: Gyldendal
Sjanger: Drama
Målgruppe:Ungdom

Prosjekt 360 er en ungdomsroman med dramatiske hendelser. Boka handler om en jenta som heter Karla.Karla er en 15 år gammel jenta som er nødt til å tilbringe 5 uker hos sin bestefaren, som hun Aldri hadde møtt før, og visste engang ikke at han fantes. Bestefaren hennes er en veldig rik advokat, som har et stort og fancy hus. Karla skriver om alt som skjer i dagboken som hun fikk av bestevennen hennes Rikke.

Karla syntes det var veldig kjedelig hos bestefaren sin de første dagen, Hun hadde ikke noen ting å gjøre, og det var vanskelig å finne noe å gjøre. Det var bare henne, bestefaren og tjener Matta som er i den store og fancy huset. Det verste av alt var at bestefaren ikke ville snakke til henne de første dagene, Og det får karla til å bli veldig irritert på han.
Etter hvert begynner alt å ordne seg. karla og bestefaren blir ganske gode venner. Bestefaren hjelper Karla og Karla får en av de største ønskene til bestefaren til å gå opp i oppfyllelse.

Jeg likte boka sånn passe. For meg var det lett og legge fra meg boka. Og Handlingen gikk veldig sakte og treigt. Og den var ikke veldig spennende. Og jeg følte at det var det samme som skjedde hele tiden. Det var ikke så mange overraskelser som kom opp i boka frem til de 60 siste sidene, altså i den første 1/3 av boke skjedde det nesten ingen ting.
Jeg føler at slutten av boken var ganske brå, og jeg fikk ikke helt svar på alle spørsmålene mine. Men slutten likte jeg bra, det var en åpen slutt, det vil se den sluttet lykkelig.

Jeg tror forfatteren laget denne boken fordi hun vil at vi skal vite at vi kan møte ting i livet som vi ikke helt forventer, og at vi skal lære mere om Familie.
Jeg føler boken passer for folk som liker å lese bøker som er veldig rolige med ikke veldig mye spenning i, og for dem som liker å lese dagbøker.

Jeg vet egentlig ikke helt om jeg har lyst til at denne boken skal bli nominert til Uprisen, det er fordi at jeg syntes at slutten av boken var bra, men ikke hoveddelen og starten. Så jeg klarer ikke helt å bestemme meg.
Jeg gir boken en terning kast mellom 3 og fire, men den er mest utover en firer.


Thea

Skyene på himmelen står stille

Skrevet av 15. desember 2020 av Thea på Luster ungdomsskole

Skyene på himmelen står stille.

Dagboka er skriven av Anneli Klepp og sjangeren er ungdomsdrama.

I denne boka føl me 15 år gamle Karla dag for dag. Ho skal til bestefaren som ho aldri har møtt før. Det byr på utfordringar og når ho i tillegg kranglar med mora fordi ho reiser til syden med den nye kjærasten, blir det konfliktar, og derfor må Karla vera hos bestefaren heile sommarferien. Det blir krangling og drama mellom Karla og bestevennen Rikke også.

Eg måtte lesa litt i boka før eg syntest den vart spennande. Den vart etter kvart både fengande og lett å lesa. Historia er stort sett kronologisk fordi det er ei dagbok, men me blir kjent med Karla gjennom tilbakeblikk i tid. Eg synest det er ei truverdig bok, fordi dette kunne ha skjedd i verkelegheita. Det er lett å leve seg inn i boka og karakterane er bra. Det realistisk dagbok, det som vert fortalt kunne ha hendt.

Personane er også til å tru på, forfattaren har skildra vanlege menneske. Miljøet er også truverdig og realistisk. Eg syns at det er ein litt dårleg slutt på boka fordi det slutta med at Karla oppsumerar alt som ha skjedd dei siste to månadane. Her kunne eg ha likt å få vite litt meir om korleis hovudpersonen har det i boka si notid.

Ungdomsdramaet var lett å lese sjølv om det var 200 sider. Det var passeleg lengde på setningane. Det var meir spennande nokre gonger enn andre, men det var framleis like spennande og enkelt å lesa.

Forfattaren kan ha skrive denne boka fordi ho vil formidle at alt i livet er ikkje perfekt og at alt går ikkje som planlagt. Sjølv om du prøver so kan det gå dårleg. Karla prøver so godt ho kan å vera snill og omtenksam, men ho snakkar litt for mykje og klarar ikkje å halde kjeft, ho har det kanskje ikkje så bra heime, og da kan ho få litt problem i kvardagen. Det er stort sett normert språk, ikkje så mykje korkje, bannord eller dialektord, men det er ein del attforteljing av replikkar og samtalar som Karla har skreve ned i dagboka si, og dette saman med personane gjer likevel språket levande.

Boka passar ikkje for alle, men om du likar ungdomsdrama, og dagbok om ei 15 år gammal jente so er dette ei bok som passar for deg. Eg synest boka var bra fordi det skjedde som regel alltid noko. Men det er ikkje ei bok som passar til alle. Det spørst veldig kva du likar å lese. Eg gir terningkast 5.


Inger

En sommer langt vekk fra normalen

Skrevet av 11. desember 2020 av Inger på Seljestad ungdomsskole

Boka «prosjekt 365» er skrevet av Anneli Klepp. Det er en bok med sjangeren drama, for målgruppen ungdom.

Boka handler om hovedpersonen Klara som må dra fra det nesten normale livet sitt hjemme, og til en farfar hun aldri har møtt før. Dette fordi mora heller vil dra på ferie med kjæresten. Hun må være der en hel sommer med en farfar som ikke forstår tenåringer og uten bestevenninnen, Rikke. Og hvordan skal det gå med kjærlighetslivet nå?

Jeg synes boka startet treigt og kjedelig, så jeg fikk ikke særlig lyst til å lese videre. Etterhvert blir det mer spennende og boka får et par spenningskurver mot slutten som fanger deg. Klara har ekstreme humørsvingninger, som kanskje er litt overdrevet noen ganger. Det går plutselig fra at hun hater farfaren sin til at hun plutselig elsker han. Ellers er boka veldig fin, den er lettlest, og skrevet som en dagbok, som gjør det morsommere å lese, for folk som ikke er så glad i det. Jeg vil gi boka terningkast 4.


Inni hodet til Karla

Skrevet av 11. desember 2020 av på Tryggheim skole

Tittel: Prosjekt 360
Forfatter: Anneli Klepp
Sidetall: 199

Prosjekt 360 er en ungdomsroman med romantikk og drama.
Boka handler om 15 år gamle Karla som blir sendt til farfaren hun aldri har møtt for sommeren. Farfaren er en rik advokat, med tjener, og bor i et stort, fint hus. Før hun dro fikk hun en dagbok av bestevenninnen Rikke til å skrive i.
Jeg syns at denne boka var helt grei. Det skjedde alltid noe nytt, og den er ganske så lettlest. Boka er og realistisk for noen og kan skape medfølelse, men selv syns jeg ikke at boka var relevant for meg, og hadde kanskje truffet bedre på noen litt mindre. Siden det er ei jente som er hovedpersonen og det er litt jentesnakk syns jeg denne boka passer best for jenter i 12-13 års alderen.
Fordi det alltid skjedde noe nytt og boka var fengende gir jeg denne boka terningkast 4, men den nådde ikke heilt toppen for meg, fordi jeg syns den ikke nådde min målgruppe.


Astrid Nilsen-Rønning

En annerledes sommer

Skrevet av 30. november 2020 av Astrid Nilsen-Rønning på Breilia skole

Tittel: Prosjekt 360
Forfatter: Anneli Klepp
Forlag: Gyldendal
Målgruppe: Ungdom
Sjanger: Drama
Antall sider: 199

Boken Prosjekt 360, den handler om en jente som heter Klara som forteller om sommeren sin gjennom en dagbok som hun hadde fått hos bestevennen sin som heter Rikke. Moren til Klara skulle på ferie med den nye kjæresten sin, så da måtte Klare tilbringe 5 uker i sommerferien hos bestefaren som hun aldri hadde møtt før eller hørt om før. Bestefaren var en rik advokat med en tjener som bor sammen med han i det store huset hans.

Når Klara først kom dit, syntes hun det var ganske kjedelig. Hun slet med å finne ting å gjøre, og det som gjør tingen enda verre er at hun ikke hadde lyst til å dra dit med det første. Bestefaren var veldig sjenert. De tre første dagene sa han ikke ETT eneste ord til Klara.

Men når alt rakner for Klara er det kanskje bestefaren som er løsningen hennes og Klara gjør at en av de største ønskene til bestefaren hennes går i oppfyllelse.

Boken var helt grei. Det var en litt spennende bok, men jeg syns at boka var lett å legge i fra seg. Det skjedde ingen overraskelser i boka frem til slutten eller de 50 siste sidene. Derfor syns jeg at boken var monoton fram til de siste 50 sidene. Fram til da syntes jeg at boken var ganske monoton. Jeg mener at det egentlig bare er en spenningstopp i boken, men den spenningstoppen var veldig bra! Jeg vil si at spenningen på boken gikk ganske sakte oppover. I den første 1/3 av boken skjedde det nesten ingenting.

Jeg syns at slutten på boken var ganske brå, og at man kanskje ikke fikk helt svar på alle spørsmålene man ville ha svar på. Men alt i alt syntes jeg at slutten var bra fordi det var en lykkelig slutt.

Jeg tror at forfatteren lagde denne boken fordi at hun vil at man skal lære om vennskap og familie og at man av og til kan møte noe som de kanskje ikke tror fantes.

Jeg vil si at boken kan fortelle noe om hvordan det er å være ungdom. I denne boken forteller de om en jente som kanskje har mer sinne og uro i kroppen enn det hun kanskje ikke viser til folkene rundt henne.

Jeg vil anbefale denne boken til folk som liker at det ikke skjer så mye i bøker eller til de som liker at spenningen i boka går ganske sakte oppover.

Jeg vet egentlig ikke helt om jeg har lyst til at denne boken skal bli nominert til Uprisen, det er fordi at jeg syntes at slutten av boken var bra, men ikke hoveddelen og starten. Så jeg klarer ikke helt å bestemme meg.

Jeg gir boken, Prosjekt 360, terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen