Primitive pungdyr

Arne Svingen Gyldendal 2014 32 anmeldelser

Dick har bestemt seg for å sette en uslåelig rekord: Han skal bli verdens mest negative person. Ideen er nyskapende. Den er genial. Og den er helt utrolig vanskelig å gjennomføre. Primitive pungdyr er en bok om store ideer, møter Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie Anine Strømme

Julie Anine Strømme

Skrevet av 2. desember 2014 av Julie Anine Strømme på Verket skole

Primitive pungdyr

Her er vinneren av Uprisen!☺

Boken handler om en 15 år gammel gutt som blir kalt Dick. Han prøver å bli verdens mest negative person, noe som han finner ut er vanskeligere enn han hadde trodd. Men planen hans spoleres når han møter Vilde.

Jeg elsket denne boka! Den var ufattelig morsom! Det som gjorde boka så bra er at du er inne i det kaotiske hodet til hovedpersonen. Dick hadde alltid noe morsomt på lager og det fikk boka til å gå fremover.

Jeg tror alle ungdommer kan kjenne seg igjen i noen av tankene til hovedpersonen og det gjør boka enda bedre.

Selve boka er veldig bra skrevet, med gode spenningstopper og hvordan det er delt inn i kapitler, jeg liker spesielt navnene på kapitlene.
Det er alltid noe som drar leseren videre, alltid et spørsmål som trenger svar. Arne Svingen har gjort en veldig god jobb med denne boka.

Det eneste som jeg ikke likte var overskriften. Den hadde en mening, ja. Men det ble bare nevnt en gang i boka. Og når jeg skulle lese boka, så hørte det ikke så fristende ut å lese en bok som het “Primitive pungdyr”.

Jeg anbefaler boka til alle ungdommer mellom 13-17 år. Den gir livserfaring og er utrolig morsom å lese! Jeg synes denne boka bør vinne uprisen fordi den er den perfekte ungdoms boka.
Terningkast: 6


Daniel Bakketun

Daniel Bakketun

Skrevet av 1. desember 2014 av Daniel Bakketun på Finnsnes ungdomsskole

FAEN SÅ NEGATIV

Boken handler om Dick (Richard) som møter sitt livs kjærlighet på en fest, og gjøre alt for henne samtidig som han prøver å bli verdensmester i å være negativ. Dette blir et dilemma der Dick må ta mange vanskelige valg.

Det var en grei bok, men det var ikke slik at jeg ikke greide å legge den ifra meg. Boken hadde lett språk og var ganske lang og ganske lett å komme gjennom hvis du år inn for det. Den hadde noen perioder som var artig, men det var mye kjedelige perioder. Utenom dette var Dick en karakter som slapp seg veldig løs, gjorde utrolige ting, var rampet. Dette var noe som gjorde det litt mer spennende.

Jeg gir boken terningkast 4


Ragnhild Austrheim Torstensen

Ragnhild Austrheim Torstensen

Skrevet av 28. november 2014 av Ragnhild Austrheim Torstensen på Lagård ungdomsskole

RAR OG UNIK!

Jeg aner ikke hva jeg syntes om denne boka. Jeg forstod ikke meningen med den men likevel var den veldig morsom. Jeg har aldri lest en sånn type bok før, og en
ting er sikkert, den var veldig spesiell.

Boka handler om Dick som skal sette verdensrekord i å være negativ, men så imponerer det uheldigvis i at ei jente blir forelsket i han å plutselig blir alt så bra og nå er det vanskeligere enn før å være negativ.

Begynnelsen av boka var kjedelig, men den ble bedre og bedre for hver side. Boka er også lettlest, som gjør at den er lett å komme igjennom.

Jeg gir boka terningkast 4 og den bør vurderes til å nomineres.


Sivert Vestad-Siri

Sivert Vestad-Siri

Skrevet av 23. november 2014 av Sivert Vestad-Siri på Finnsnes ungdomsskole

Primitive pungdyr…
Primitive pungdyr handler om en gutt som hetter Richard, som er 15 år gammel. Han kaller seg selv for Dick, en dag bestemmer Dick seg for å sette en ny verdensrekord i negativitet fordi han ikke har noen andre talenter. Dick har en venn som hetter Jønna som blir forelsket i læreren Bodil og Dick blir forelsket i en jente som han møter i starten av boka. boken er ikke verdig uprisen, fordi den tviholdt på humoren helle veien, moderne språk er viktig men ikke missbruk det og komedie bøker må være noe enn kan le av helle boken ikke bli lei av etter 20 sider


Steinar Linde

Steinar Linde

Skrevet av 18. november 2014 av Steinar Linde på Orerønningen ungdomsskole

Primitive pungdyr av Arne svingen.
Primitive pungdy handler om en gutt som heter Dick og 15år. En dag bestemmer han seg for at han skal sette verdensrekord, han skal bli verdens mest negative person fordi han ikke har noe annet talent. etter vert møter han en jente han blir forelska i tilleg blir bestevennen hans Jønna forelska i læreren dems som heter bodil blir boka morsom. Boka er en god Ungdomsbok med moderne språk og et tema man an speile seg selv i. Boka ser dårlig ut på forsiden men er ganske bra og er en verdig kandidat til å vinne U-prisen 2014/15.
Terningkast:5

Vis flere anmeldelser

Til toppen