Plastpinner juger ikke

Lise Knudsen Gyldendal 2018 45 anmeldelser

Kari er i sorg og betatt av Jon på samme tid.

I et poetisk og knapt språk skriver Lise Knudsen fram et rått, ømt og troverdig portrett av ei jente på grensen til voksenlivet.

Hvordan skrive en anmeldelse

Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet av 11. desember 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

Hva var det jeg leste nå nettopp?

“Plastpinner juger ikke” handler om jenta Kari som er i sorg og er forelsket i Jon. En kveld møter hun Jon og ting går ikke som planlagt.

Boka starter med noe jeg vil like å kalle “kodespråk”. Med sju linjer på hver side, er det uendelig mye du finner mellom linjene. Noen måneder senere er hun med Jon på fest og gjør noe hun angrer på senere. Forfatteren Lise Knudsen har et bra budskap, men den måten hun velger å skrive det på, er alt for poetisk og dyp. Det gjør fort at jeg ikke forstår hva jeg leser – uansett hvor mange ganger jeg gjør det.

“Plastpinner juger ikke” er på 84 sider og er på bokmål. Men det er bare sju linjer på hver side, stor tekst og på linjene finner vi ca. 2-10 ord. Så alt i alt er denne boka for kort. Men i til tross for det, er det fryktelig mye som står mellom linjene. Det gjør den til en bok jeg aldri har sett maken til. Men det at jeg ikke forsto mesteparten av boka, gjør at det er veldig vanskelig å skrive anmeldelsen.

Det beste med boka var at det sto så mye mellom linjene. Du kan skrive 3 ord, men de betyr så mye mer enn det som står. Det verste var at det var vanskelig å henge med. Boka var veldig poetisk og derfor var det vanskelig å forstå.

Terningkast 2. Burde ikke vinne Uprisen, men hvis man vil lese den så anbefaler jeg den til litt eldre ungdom. De vil sikkert forstå den litt mer enn 13-åringer.


Mari Ellingsen

Mari Ellingsen

Skrevet av 10. desember 2018 av Mari Ellingsen på Stuenes skole

Plastpinner juger ikke

Jeg opplevde boken som en bok man kan lære av. En bok at man må være fornøyd med seg selv uansett. Alle kan ikke være like. Denne traff meg ganske bra.
Det jeg syntes som gjorde denne boken bra, var at den kan tolkes på mange måter. Teksten er ikke så lett å forstå innimellom at den liksom ikke gir mening, men jeg tror jeg greide å tolke den. Bare på min måte da. Det kan jo være at du leser den på en annen måte. Jeg likte også at den var bra beskrevet, så jeg fikk liksom den følelsen. Vet ikke helt hva jeg ikke likte med den boka.
Jeg er ikke en presjonen som liker å lese, men tror det er litt på grunn av at jeg sliter litt med det. Det var ikke så mye skrift på hver side heller. Jeg likte det litt ga meg det ga meg litt boost til å lese den ferdig, og det var verdt det.
Jeg syntes andre burde lese den fordi den viser at du må være den du er, og at ikke må være noen andre. Ingen er like, men du er perfekt på din egen måte.


Maryan Dahir

Maryan Dahir

Skrevet av 7. desember 2018 av Maryan Dahir på Lom ungdomsskole 10B

Plastpinner juger ikke
Jeg likte denne boken fordi boken var veldig lett å lese man kan lese denne boken på under en time.
Boken handler om ei jente som heter Kari. Kari har trist historia fordi moren er dø. På starten av boken var det litt vanskelig å lese.
Terningskast4


Natnael

Natnael

Skrevet av 7. desember 2018 av Natnael på Lom ungdomsskole 10B

Boka plastpinner juger ikke“ handler om Kari som blir gravid. På starten var det vanskelig og forstå handlinga.Boka plastpinner juger ikke var en helt annerledes enn de bøkene som jeg har lest på uprisen tidligere. Boka har en god fortelling og er en skikkelig realistisk bok. Kort fortelling og mye meninger.

Terningkast 5


Ingrid

Ingrid

Skrevet av 7. desember 2018 av Ingrid på Lom ungdomsskole 10A

«Plastpinner juger ikke»
I boka «plastpinner juger ikke» møter vi Kari som ikkje liker det meste ved seg. Kari er i sorg og betatt av Jon. Kari bur med Olav og faren.Kari står over ei utfordring, og reiser til legen. Der ho bestemmer seg for å ta abort. Kari er på veg inn i vaksenlivet.

Vanskeleg å komme inn i boka og forstå starten, men blei betre og betre etterkvart. Boka har ei meiningsfylt historie. Syntest kanskje at boka skulle vore lengre, for da hadde boka vore meir detaljert. Denne boka passa godt til ungdom, og kanskje spesielt jenter.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen