Plastpinner juger ikke

Lise Knudsen Gyldendal 2018 45 anmeldelser

Kari er i sorg og betatt av Jon på samme tid.

I et poetisk og knapt språk skriver Lise Knudsen fram et rått, ømt og troverdig portrett av ei jente på grensen til voksenlivet.

Hvordan skrive en anmeldelse

Steffen

Steffen

Skrevet av 4. desember 2018 av Steffen på Husnes ungdomsskole

Anmeldelse: plastpinner juger ikke:
Handling: Boka handlar om ei jente som heiter Kari. Kari er ei jente som er usikker på utsjåande sitt og likar ikkje seg sjølv. Det skjer ein del drama osv.
Min meining: Boka er kort, rask og lese, men du må fortsatt bruke litt tid på å lese den. Du må bruke tid for det er vanskeleg å forstå, du må ha fult fokus når du les. Boka var tung å lese så den passer ikkje heilt til alle ungdommar
Terningkast: 2/6 gir eg denne boka. Eg gir da for den er vanskelig å lese for dei fleste på min alder. Ville ha hatt den enklare og gjort boka litt lengre.


teoline

teoline

Skrevet av 30. november 2018 av teoline på Fløysbonn skole

Lise Knudsen

Plastpinner juger ikke

Boken handler om Kari som er på grensen inn til voksenlivet.

Boka var veldig lettlest. Den har kun 84 sider og det er bare 7 linjer på hver side. Boken var veldig kjedelig, det skjedde ingen ting som jeg ble dratt inn i. Jeg skjønte ikke så mye av boken helt til slutten. Da forsto jeg mer av det jeg hadde lest. Det som er bra med boken er at det er noe som kan skje i virkeligheten med mange. Man får virkelig noe å tenke på, og over når man leser den.

Terningkast: 2


William

William

Skrevet av 23. november 2018 av William på Den norske skole i Costa Blanca

Plastpinner juger ikke

Dette var ikke mye av en bok. Boken er på 84 sider, og det er veldig lite tekst på sidene. Men av det som var å lese likte jeg boken veldig. Det er skrevet som et dikt, og det handler om sorg og kjærlighet. Det var mye som kom ut av det blå, som gjorde boken spennende.

Boken starter med at vi får vite at moren ikke kommer tilbake. Hovedpersonen heter Kari. Vi får vite at broren er veldig fortvilet og sur/trist, han hyler og skriker av forvirrelse. Kari går hjemmefra og møter en venn som heter Jon. Kari og Jon begynner å ha følelser for hverandre. Og videre i boken får vi vite mer om deres forhold.

Boken er skrevet helt nydelig, ordene som forfatteren bruker er fantastiske. Hun greier å gjøre teksten så sofistikert. Man får virkelig noe å tenke over. Boken er kort men den gir deg masse tanker, både gode og dårlige.
Terningkast: 5


Ragnhild Flaten

Ragnhild Flaten

Skrevet av 22. november 2018 av Ragnhild Flaten på Lom ungdomsskole 10A

Eg likte godt denne boka og vil gje den terningkast 4.
Det eg likte med boka er at den er basert på noko som kan skje, den var lettlest og eg likte godt at teksten vart skreve som dikt på kvar side, vi kan og hente lærdom ut av denne boka.
Det eg tykte kunne ha vore betre er at vi kunne ha fått litt meire spenning og litt meire detaljar.


Tuva

Tuva

Skrevet av 22. november 2018 av Tuva på Vadsø ungdomsskole

Plastpinner juger ikke er skrevet av Lise Knutsen og ha 84 sider. Boken er skrevet i 1. personssynsvinkel.
Boken handler om Kari som sørger over moren som har gått bort, Kari blir forelsket i Jon og må plutselig ta en avgjørelse som kan forandre livet hennes.
Jeg syntes boken var litt forvirrende i starten, men skjønte det etterhvert. Boken har lite skrift noe som gjør den lettlest.
Jeg gir boken terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen