Plastpinner juger ikke

Lise Knudsen Gyldendal 2018 45 anmeldelser

Kari er i sorg og betatt av Jon på samme tid.

I et poetisk og knapt språk skriver Lise Knudsen fram et rått, ømt og troverdig portrett av ei jente på grensen til voksenlivet.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ellen

Ellen

Skrevet av 13. desember 2018 av Ellen på Skarbøvik ungdomsskole

Plast pinner juger ikke?

Boka plast pinner juger ikke handler om ei jente som heter Kari og hva hun går gjennom i livet og hvordan hun takler det. boka har lite skrift på vær side som er skrevet som små dikt på en måte og den har bare 84 sider så boka er ganske kort men er bra skrevet selv om det ikke er så mye skrift. Boka kan være litt forvirende for noen det var noen ganger hvor jeg falt ut men bortsett fra det, var det ei ganske bra, men også ei litt trist bok. Siden boka ikke var så lang har jeg ikke så mye mer si om den jeg vill gi boka terningkast 4.


mia endresen

mia endresen

Skrevet av 13. desember 2018 av mia endresen på Lillesand ungdomsskole

PLASTPINNER JUGER IKKE

Boka handler om kari som er i sorg og betatt av Jon på samme tid. I et poetisk og knapt språk skriver Lise Knudsen fram et rått, ømt og troverdig portrett av ei jente på grensen til voksenlivet.

Boka starter rett på. Det er en veldig merkelig bok som ikke alltid er like lett å skjønne. Det er en veldig poetisk bok. Det er 84 sider i boka, på hver side er det ca 5-6 linjer. Så det er ikke en så veldig voldsom lang bok.

Jeg synes ikke boka var så veldig gøy. Føler det er litt mer en voksenbok, en del vanskelige ord innimellom som ikke er så lett å forstå. Jeg skjønte heller ikke helt handlinga her, det ga ikke så mye mening. Det eneste positivt her er at boka ikke var så lang.

Terningkast: 2


Mathias Nodland

Mathias Nodland

Skrevet av 13. desember 2018 av Mathias Nodland på Stuenes skole

Plastpinner juger ikke av Lise Knudsen
Det er litt vanskelig å si hva denne boken handler om fordi det som står er uforståelig. Jeg skjønte ingenting av det som sto i boken men det jeg kan si er at hovedpersonen heter Kari og hun er på vei inn i voksenlivet.

Ingenting i denne boken gir mening, navne på boken gir heller ikke mening. Boka var også sykt kjedelig å lese.

Den er også veldig kort jeg leste den på sånn ca.40 min.
Det er nesten ikke tekst på sidene og mange av sidene er tomme, boken hopper fra hendelse til hendelse f.eks. hun er på badet, plutselig er hun på en fest, så er hun hjemme også er det dag igjen. Hun befinner seg i skogen og sånn går det gjennom hele boka. Det er faktisk ikke mer å si om denne boka.

Jeg har aldri anmeldt en bok før og jeg leser nesten ingen ting, men jeg ser om en bok suger eller ikke, og denne boka suger og jeg føler virkelig at jeg har kastet bort tiden min på å lese dette her. Du kan bare gjette hvilket terningkast den får.
Terningkast: 1


Peer-Arild

Peer-Arild

Skrevet av 13. desember 2018 av Peer-Arild på Stuenes skole

Plastpinner juger ikke

Det var litt vanskelig og skjønne hva som skjedde. Det var for lite tekst og for mange sider. Men, når jeg skjønte hva som skjedde i boka var det bedre. Hvis det hadde vært mere tekst på alle sidene hadde den vært bedre. Boka er i dikt form det likte jeg ikke. Jeg synes at boka var kjedelig. Jeg savner spenningstoppene.

Boka handler om ei jente som ikke er fornøyd med kroppen sin. Likevel må hun være sterk for alle de andre.


Ragnhild

Ragnhild

Skrevet av 12. desember 2018 av Ragnhild på Surnadal ungdomsskole

Ei litt merkeleg bok!

“Plastpinner juger ikkje” handlar om Kari som er i sorg og er forelska i Jon på same tid. En kveld møter hun Jon og ting går ikkje som planlagt.

Boka startar oppi tankane hennar. Med sju linjer på kvar side, er det uendeleg mye du finner mellom linjene. Nokon månader senare er hun med Jon på fest og gjær noko hun vil angre på seinare. Forfattaren som har skreve “Plastpinner juger ikkje” har et viktig bodskap, fordi Kari blir plutseleg gravid i boka. Det gjær fort at eg ikkje forstår kva eg les – uansett kor mange gonger eg gjær det.

“Plastpinner juger ikke” er på 84 sider og er på bokmål. Men det er berre sju linjer på kvar side, liten tekst og på linjene er det ca. 2-10 ord. Så alt i alt er denne boka for kort for meg. Men i til tross for det, er det fryktelig mye som står mellom linjene. Det gjær den til en bok eg aldri har sett maken til. Men det at eg ikkje forstod mesteparten av boka, gjær at det er veldig vanskeleg å skrive bokanmeldelsen.

Det beste med boka var at den hadde eit viktig bodskap

Terningkast 3 denne boka burde ikkje vinne u-prisen!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet av 11. desember 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

Hva var det jeg leste nå nettopp?

“Plastpinner juger ikke” handler om jenta Kari som er i sorg og er forelsket i Jon. En kveld møter hun Jon og ting går ikke som planlagt.

Boka starter med noe jeg vil like å kalle “kodespråk”. Med sju linjer på hver side, er det uendelig mye du finner mellom linjene. Noen måneder senere er hun med Jon på fest og gjør noe hun angrer på senere. Forfatteren Lise Knudsen har et bra budskap, men den måten hun velger å skrive det på, er alt for poetisk og dyp. Det gjør fort at jeg ikke forstår hva jeg leser – uansett hvor mange ganger jeg gjør det.

“Plastpinner juger ikke” er på 84 sider og er på bokmål. Men det er bare sju linjer på hver side, stor tekst og på linjene finner vi ca. 2-10 ord. Så alt i alt er denne boka for kort. Men i til tross for det, er det fryktelig mye som står mellom linjene. Det gjør den til en bok jeg aldri har sett maken til. Men det at jeg ikke forsto mesteparten av boka, gjør at det er veldig vanskelig å skrive anmeldelsen.

Det beste med boka var at det sto så mye mellom linjene. Du kan skrive 3 ord, men de betyr så mye mer enn det som står. Det verste var at det var vanskelig å henge med. Boka var veldig poetisk og derfor var det vanskelig å forstå.

Terningkast 2. Burde ikke vinne Uprisen, men hvis man vil lese den så anbefaler jeg den til litt eldre ungdom. De vil sikkert forstå den litt mer enn 13-åringer.

Til toppen