Pitbull-Terje på sporet av den tapte far

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2013 3 anmeldelser

Jim har i alle år besøkt kirkegården der mamma har sagt at faren hans ligger begravet. Men en dag treffer han en annen familie ved graven! Har pappa vært utro? Er den sære gutten i den andre familien halvbroren hans? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

«Pitbull-Terje På Sporet Av Den Tapte Far»

Boken handler om en ung gutt som heter Jim, han går i åttende klasse og er tretten år gammel. Boken handler også om Terje som banket opp Jim når de var bestevenner. Han prøver å gjøre alt godt igjen. Kari er en jente som går i klassen til Jim og etterhvert så begynner de to og finne tonen selv om moren til Kari er helt imot det.

Handlingen er om Jim som går i åttende klasse, moren hans har angst og faren hans er død. Moren til Jim er innlagt på et Psykiatrisk klinikk. Jim liker mest å henge sammen med jenter, etter at han ble banket opp av Terje foran moren sin. Men Terje prøver desperat å gjøre alt godt igjen og sende blomster til moren, sende kort med Beklager, venner for livet til Jim osv… På bursdagen til faren sin drar Jim til graven, han spør moren om hun vil bli med, men hun svarer nei via en sms fra psykiatrisk klinikk. Han treffer en dame som mener at faren til Jim (Tor Inge Olsen) var mannen hennes. Var moren til Jim Tor Inge Olsens hemmelige elskerinne, eller har moren løyet om at faren til Jim er død… ?

Boken er skrevet av forfatteren Erik Lund Eriksen, og dette er en av fire bøker i Pitbull-Terje serien. Forlaget er Aschehoug og boken har 287 sider. Den ble publisert 07.10.10.

Jeg likte boken VELDIG godt og jeg vil anbefale den til alle som er imellom 12 og 16 år til å lese den. Den inneholder Spenning, humor, kjærlighet og hat. Jeg gir den terningkast 6, fordi av at jeg syns den hadde alt.

Av Sartaj, 9CD Løkenåsen skole


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Pitbull-Terje På Sporet Av Den Tapte Far

Boken handler om to gutter som hetter Jim og Terje. Der Terje har funnet spor av faren til Jim. Men Jim sier at det er umulig, faren til Jim er jo død, tror han. En dag drar Jim til graven til faren. Men det kommer noen folk og spør om det er han som har lagt blomstene på graven hele tiden. Jim sier at det er faren hans sin grav. Men så forklarer de at det ikke er det men de viser et bilde av mannen. Jim blir veldig sint på moren mens han spør seg selv hvorfor har moren hans løyet om hvem som er faren. Terje maser og maser om en bok han hadde funnet.

Boken er skrevet av forfatteren Erik Lund Eriksen, og dette er en av fire bøker i Pitbull-Terje serien. Den ble publisert 07.10.10.

Jeg likte boken veldig mye og jeg anbefaler den veldig.

Av Markus, 9B Kråkerøy ungdomskole.


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Pit-bull-Terje

Boken handler om en gutt som heter Jim og kameraten hans Terje. De går i 8. klasse. På starten av historien er ikke Jim og Terje venner fordi Terje banket opp Jim. Jim har vokst aleine med moren sin som har angst og ikke klarer å forholde seg til menn. Moren blir derfor flyttet inn på psykiatrisk sykehus og Jim får bo hos ei jente fra klassen som heter Kari. Jim liker Kari veldig godt og motsatt, de blir derfor sammen selv om moren til Kari ikke liker dette i det hele tatt. Moren til Jim har fortalt han at faren hans Tor Inge Olsen er død, så en mens moren er på psykiatrisk sykehus drar han og besøker graven til faren som Jim og moren så vidt har besøkt før. Der møter Jim noen andre som også besøker faren hans, noen han aldri har sett før. De forteller at Tor Inge Olsen var en familie far og at de ikke visste om Jim. Jim begynner da å lure på om faren hans hadde et hemmelig forhold med moren hans eller om Tor Inge Olsen var faren hans i det hele tatt! Terje hjelper Jim å lete etter sannheten om faren hans og sakte men sikkert blir Jim og Terje gode venner igjen.
Endre Lund Eriksen har skrevet denne og tre andre Pitbull-Terje bøker. De andre heter:
– Pitbull-Terje Går amok
– Pitbull-Terje Og kampen mot barnevernet
– Pitbull-Terje Blir ond
Endre Lund Eriksen har også skrevet mange andre vellykkede barn og ungdoms bøker.
Den første Pitbull-Terje boka har blitt filmatisert og sett av over 200 000 på kino.
Jeg synes boka er veldig bra, den er lett å lese og spennende. Boka passer for ungdom (både gutter og jenter) mellom 12-18 år. Boka er også litt morsom. Jeg vil definitivt anbefale denne boka. På en skala fra en til ti ville jeg gitt denne boka en 8er.

Av Dennis, 9CD Løkenåsen skole

Til toppen