Perfekt ondskap

Arne Svingen Gyldendal 2020 2 anmeldelser

Skage lever etter et enkelt prinsipp: Om det ikke finnes ondskap i verden, finnes det heller ikke godhet. Verden trenger ondskap, det er det som gir livet farge, lukt og smak. Og Skage tar gjerne på seg den kreative oppgaven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Alice

«Uperfekt ondskap»

Skrevet av 13. november 2020 av Alice på Hommelvik ungdomssskole

Jeg har nettopp lest boka perfekt ondskap. Perfekt ondskap har 192 sider og er en ungdomsroman. Forfatteren av boka er Arne Svingen og bokas forlag er Gyldendal. Handlingen begynner ganske fengende med at man får bli kjent med hovedpersonen Skage. Hovedpersonen Skage elsker å være ond og ydmyke mennesker med hans rampestreker. Og å se reaksjonen deres av hans grufulle påfunn. Han har vært slik helt siden han ble født. Og han elsker å finne på nye rampestreker hver dag. Men når røykeren Mathea flytter inn i leiligheten under, så begynner han å legge en ond plan for å få henne kastet ut. Og han havner i mye trøbbel. Det oppstår også kjærlighet igjennom boka.

Jeg synes boka begynner ganske fengende, men etterhvert blir bare boka mindre og mindre spennende. Boka begynner også etterhvert å få ganske drøye setninger og humor, derfor passer ikke denne boka for barn og passer derfor mer for ungdom. Det er også forvirrende når de snakker, pågrunn av at det er veldig vanskelig å få med seg hvem som prater. Jeg synes boka ikke oppbygger seg selv, slik at det ikke blir en spenningskurve i boka. Dette gjør til at boka blir uinteressant å lese. Jeg synes også at den samme handlingen gjentar seg om og om igjen i boka, slik at boka ikke blir så varierende.Den eneste styrken til boka er at den har rikelige og gode beskrivelser. Resten av boka skuffer. Boka mangler også et problem, som gjør til at handligen ikke har noe hensikt. Forfatteren av boka har også skrevet veldig annerledes enn det han har gjort tidligere, da jeg har lest noen andre bøker skrevet av han. Da han har skrevet på mye grovere språk i denne boka. Historien fungerer heller ikke helt pågrunn av at den er litt rotete skrevet slik at fortellingen ikke gir mening. Dette skuffer meg da jeg har lest flere godt skrevede bøker av Arne Svingen tidligere.

Jeg anbefaler ikke denne boka til ungdom pågrunn av at den ikke er noe spennende og fordi at historien egentlig ikke gir noen mening, slik at lesingen bare blir bortkastet. Så hvis du liker spennende bøker, så er denne boka ikke noe for deg. Jeg gir derfor boka en sterk 2 i terningkast. Pågrunn av at boka skuffet meg veldig med at den ikke var noe spennende og at jeg forventet mye mer av en forfatter som har skrevet så mye bedre bøker tidligere.


Metra Gul Hussein

Ondskap er bokens smak

Skrevet av 12. november 2020 av Metra Gul Hussein på Hommelvik ungdomssskole

Jeg har nettopp lest den drama/spennings boka, perfekt ondskap, som klarte å fange interessen min veldig fort, så her har jeg lyst til å fortelle litt om boka.
Boka handler om 17 år gamle Skage som ender opp med å bo alene i sin egen leilighet fordi at han er rett og slett for ond. Skage får en ny nabo, Mathea, og her begynner handlingene å dra deg med på Skages ondskaps reise.
Boka lar deg bli veldig godt skjent med hovedpersonen, Skage, der vi får vite mye av det han tenker, føler og bringer tilbake minner. Boka starter rett inn i handlingene og viser veldig fort hvordan type person Skage er. Også begynne handlingene å dra med leseren sånn at man klarer nesten ikke å legg fra seg boka der det alltid skjer noe spennende man har lyst til å lese, for å til slutt lese en veldig overraskende slutt som får leseren til å tenke litt. Jeg synes at slutten var ganske uventet og litt forvirrende der det skjedd så mye.

Jeg synes at handlingene er veldig troverdig og realistisk fordi at boka inneholder mye detaljer som forklarer veldig mye av det som skjer, kommer til å skje og hvordan ting virker osv sånn at leseren sitter ikke igjen med så mange spørsmål, noen ganger føltes det til og med nesten ut som om man er der. Jeg tror ikke at det er så mange som klarer å skjenne seg igjen i så mye av boka her siden den handler om en ganske spesiell person, men det var enkelte typiske hverdags detaljer det var lett å skjenne seg igjen i. Forfatteren har skrevet på en veldig fin måte som jeg synes passer litt bedere til ungdommer enn barn og voksne, siden boka handler om en ungdoms perspektiv av ungdommens miljø og bruker ungdomsspråket på en måte som gjør at det er veldig lett for leseren å få med seg handlingene. Jeg har aldri lest ei bok slik som perfekt ondskap der boka er full av overraskelser som får oss til å bli bedre og bedre skjent med hovedpersonen. Boka klarte å skape mange ulike stemninger og følelser som dreg med leseren enda mere i bokas handlinger. Boka var en litt rar opplevelse der det føltes ut som at hovedpersonen snakker med leseren på en måte som får man til å tenke litt. Jeg synes at bokens styrke kan være måten forfatteren valgte å beskrive de forskjellige handlingene og måten karakterene reagerte på de. Mens bokas svakhet kan være at noen ganger var det altfor mye litt unødvendige beskrivelser som gjorde at spenningen sank litt. Jeg likte boka veldig godt og vil anbefale den for alle ungdommer som er interessert i spennings/«krim» bøker.
Jeg gir denne boka terningkast 5

Til toppen