Pappa er et postkort

Ida Løkås Schibsted 2014 28 anmeldelser

Hvert eneste år har Una fått et postkort på bursdagen sin. Et postkort fra pappa. Men dette året er postkassen tom. For første gang i sitt liv begynner Una virkelig å lure på hvem han er og hvorfor han sluttet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Helene Tjemsland

Helene Tjemsland

Skrevet av 23. november 2015 av Helene Tjemsland på Orstad skule

"Pappa er et postkort"

Forfatter: Ida Løkås
Forlag: Schibsted
Produksjonsår: 2014
Sjanger: Ungdomsroman

Pappa har sendt Una et postkort på bursdagen hennes i postkassen hvert eneste år de siste 15 årene. Men dette året er postkassen tom. Hun har levd hele livet sitt uten en pappa, og det har gått helt greit, men nå begynner hun å lure på hvem han egentlig er.
Men når Leo plutselig dukker opp i livet hennes og begynner å stille spørsmål, endrer alt seg.

Boken starter i in medias res, altså at den starter rett på og den beskriver realistisk personene som er med. Dette gjør at det er mye lettere å sette seg kjapt inn i handlingen. Med tanke på at dette er en ungdomsbok med en enkel handling så var den veldig lett å lese. Språket er skrevet for ungdom og det passer derfor bra til en ungdomsroman. Selv om den er skrevet til ungdom inneholder den ikke mye banning, slang eller metaforer. Det vil da si at den er nok så lettlest. Boken er ikke noe særlig spennende, men den har spenningskurver, og det som vil overraske de fleste er spenningstoppen som kommer i slutten av boken. Slutten får en vri som er meget uventet. Mange vil nok kjenne seg igjen i denne boken med tanke på at ungdommene ble beskrevet som ungdommen i dag med sosiale medier. Boken var lett å leve seg inn i ved hjelp av alle de gode miljøskildringene. Boken ga meg en negativ reaksjon. Alle delene passer fint sammen, men jeg syns ikke at det er særlig realistisk at ei 16 år gammel jente, spesielt når det er snakk om Una, har en hjemme-alene fest og ender opp full.

Denne boken minner meg ikke om andre bøker jeg har lest. Denne boken lurte mer trill rundt. Ting ble ikke som forventet.
Jeg føler på en måte at denne boken har ett viktig budskap. Hun prøver å finne faren sin som hun aldri hat møtt. Det kan jo så klart gå bra! Men tenk om det ikke gjør … Tenk om det skjer noe du aldri hadde tenkt er en mulighet.
Dette er ei bok som jeg anbefaler for ungdom mellom 12 og 14 år. Den har ei kjekk og mystisk handling som får deg til å lure på om slutten blir som forventet eller om den blir helt annerledes.


June Halvorsen

June Halvorsen

Skrevet av 18. november 2015 av June Halvorsen på Varteig skole

DRAMA OG FORELSKELSE
Una på 16 år er en jente som alltid har hatt en drøm om å bli skuespiller. Hun har aldri visst hvem faren var, og har heller aldri lurt før nå, når han plutselig ikke sendte postkort til bursdagen hennes. Men så møter hun Leo…

Jeg velger å gi boka terningkast 4 fordi den ikke var så veldig spennende, men innledningen og slutten var bra. Boken starter rett inn i handlingen og gjør en realistisk beskrivelse av personene som er med. Boken blir litt spennende etterhvert, men ikke så spennende at du ikke klarer å legge den fra deg. Det som vil overraske mange er slutten som også har spenningstoppen. Det de fleste i dag vil kjenne seg igjen i er at det er en veldig realistisk beskrivelse av ungdom i dag med instagram, facebook og snapchat. Det var de bra miljøskildringene som gjorde at jeg levde meg inn i boka. Alle delene passer fint sammen, men det eneste jeg reagerer på er at hun bare er 16 år og har en hjemme-alene fest og blir full. Det passer liksom ikke helt til Una`s personlighet. Ellers så ligner det på en typisk bok om kjærlighet og drama. Denne boken vil jeg anbefale for folk som ser etter en bok med drama og kjærlighet.


Martine Olsen Spydevold

Martine Olsen Spydevold

Skrevet av 5. november 2015 av Martine Olsen Spydevold på Varteig skole

En hilsen fra pappa
Denne boka er et spennende, trist drama, men det er litt kjærlighetsdrama også.
Una pleier å få postkort fra sin pappa, men dette året er postkassen tom. Una lurer veldig på hvem han er.
Det som er spennende og bra med boka var at ho fikk et postkort av faren sin til slutt.
Boka slutter litt overraskende, fordi hun fikk hjelp til å finne faren sin.
Det var litt vanskelig å legge fra seg boka, fordi det var så spenn
ende mot slutten.
Terningskast 4


Emma Tønnesen

Emma Tønnesen

Skrevet av 28. oktober 2015 av Emma Tønnesen på Varteig skole

selve boka handler om at una får postkort av faren sin hvert år og at hun vil bli skuespiller.
Hun møter en gutt som er med på å hjelpe ho og finne faren sin.
hun møtte han da una hadde bursdag da hun ble 16. hun fikk ikke noe postkort den dagen. den dagen da ho møtte Leo begynte ho og tenke kikelig på hvem faren hennes var.
det var denne dagen alt begynte. mammaen til una var på turne på en måte og hadde skuespil. hun skulle egentlig sove hos veninnen hennes men det ble ikke noe av fordi hun ble lei av lillebrødrene hennes
hun var sammens med venner noen ganger alene og ofte med leo. bestemoren til una hadde komet bå eldrehjemm og blidt dement eller noe. una lette etter faren sin og stilte mormor noen spørsmål og ringte rundt til høvevis av folk.


Ida S. Harridsleff

Ida S. Harridsleff

Skrevet av 16. desember 2014 av Ida S. Harridsleff på Verket skole

EN NY FAVORITT!

<<Pappa er et postkort>> vil jeg si er en blanding av en kjærlighets-, og en spennings historie. Boken har et godt språk, og det er veldig lett å få med seg handlingen, i og med at det er så mange skildringer. Det jeg likte veldig godt, var at det ikke var for mange skildringer, men akkurat passe. Jeg likte også veldig godt handlingen i boka! fra de første sidene startet spenningen, og det ble bare mer og mer spennende utover boka.

Pappa er et postkort handler om en 16 år gammel jente som heter Una. Hvert år, på bursdagen hennes, pleier hun å få et postkort av sin "forsvunnede" pappa, men ikke i år. Hun blir redd for hva som har skjedd. Har han dødd? Har han glemt henne?
Una drar derfor ut på reise for å finne han. Hun får hjelp av Leo, som lager en dokumentarfilm om henne, og hennes reise om å finne sin far.

Jeg likte også slutten veldig godt, og valgene hun tok. Denne boken kunne jeg sitte å lese i flere timer!
Ida Løkås har truffet midt i blinken med denne boken!
Den bør absolutt nomineres til U-prisen!
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen