Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 106 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ylva

Ylva

Skrevet av 15. desember 2017 av Ylva på Kårvik skole

Jeg har lest litt av Papirfly av Liv Gullbrandsen. Boken handler om Jule på 15 år som nettopp har mistet faren sin, og i begravelsen kommer den hemmelige elskerinnen hans å dykker opp. Etter begravelsen skriver June brev til de som deltok i begravelsen, og forteller om hennes opplevelse med dem og da forklarer hvordan alt skjedde.
Jeg tenker at dette er en komedie/dramatikk bok fordi at den er om dramaet i livet hennes og fordi den er kjempe morsom.

Papirfly er en bok som er lett å lese, med passe størrelse på skrifta og passe med skrift på sidene. Jeg blir lett lei at bøker fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg nok til å forstå setningene, men i denne boken konserterte jeg meg fordi skrifta var lett å forstå for meg.

Jeg synes boken var veldig bra. Denne boken er den eneste boken jeg har hatt lyst å lese ferdig. Jeg liker denne boken fordi den er veldig original pga. at det i stede for å lage en bok som forteller hva som skjedde, så er det June som skriver brev til alle de som er med i historien og forklarer hvorfor de er med i historien på en måte at hun får leseren til å se for seg alt som skjer. Jeg har aldri blitt så dradd inn i en bok såpass mye.

Boken har ingen spesielle høydepunkter med det går egentlig greit for meg. Jeg synes boken var så morsom at jeg ikke brydde meg noe serligt om at det ikke var noen høydepunkter. men den ble selvfølgelig litt kjedelig nærmere slutten, men da får man bre sette den fra seg litt også kan man lese den neste dag.

Jeg flirte meg ihjel på starten av boka, men på midten av boka begynte jeg å kjede meg litt. Jeg ble ikke ferdig med boka, men jeg vil lese den ferdig etterpå. Men det tror jeg er fordi at jeg ikke liker å lese bøker. så denne boken er veldig god hvis jeg vil lese den igjen.

Jeg derfor gir boken terningkast 5.


Dina

Dina

Skrevet av 14. desember 2017 av Dina på Fagerborg skole

Jeg har lest boken Papirfly av Liv Gulbrandsen. Boken handler om 15 år gamle June som mister faren sin, og som det ikke er nok dukker opp den ukjente elskerinnen under begravelsen .June avreagerer med å skrive brev til alle som deltok i begravelsen om hva som skjer i livet hennes og om hva slags opplevelser hun har hatt med hver og en av dem. Dramatikk/ komedie er sjangeren på boka. Papirfly er en bok som er lett å lese med passe mengde skrift på hver side. Boken har ikke ett høydepunkt, så det blir litt kjedelig å lese etter noen få kapitler. Dermed fanget ikke denne boken helt min oppmerksomhet og derfor gir jeg den terningkast 2/3.

Denne boka Anbefaler jeg ikke for ungdom, men kanskje for barn rundt 12-13 årene.


Emma

Emma

Skrevet av 14. desember 2017 av Emma på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om June som er 15 år og faren hennes dør brått av kreft. I begravelsen dukker en ukjent kvinne opp. June avreagerer med å skrive brev til forskjellige folk om det som skjer i livet hennes.

Jeg syntes boka startet litt brått så jeg følte jeg ikke kom helt inn i boka og skjedde ikke så mye spennende. Det gikk litt treigt så jeg syntes ikke boka var sånn kjempe bra. Jeg ville egentlig bare legge fra meg boka fordi den ikke fenget så bra. Den var ikke noe spennende før midt i boka. Så det er derfor jeg gir den dette.

Terningkast: 3


Inger Margrethe Hansen

Inger Margrethe Hansen

Skrevet av 13. desember 2017 av Inger Margrethe Hansen på Presterød ungdomsskole

Papirfly
Papirfly handler om June som nettopp har mistet faren sin. Hun har derfor begynt å skrive brev til folk.

Boka er delt inn i forskjellige brev hun skriver til personer, hvor hun forklarer ting istedet for å bare si det til dem.

Jeg tenker at brevene hun skriver ikke har noe med faren sin død å gjøre. Untatt de til en person. Så faren sin død har egentlig ikke ne å gjøre med brevene.

Jeg syntes boken har kjedelig! Det kjede aldri noe og den var skrevet ganske dårlig og jeg syntes innholdet var teit! Det ga ikke mening at hun skulle skrive noe sånt til personer. Så noe jeg tenkte hver gang jeg leste i denne boka var "de som får disse brevene må virkelig mislike June!"

ALLE de jeg har snakket med som har lest denne boka har sagt at den har verdt dårlig.

Jeg gir derfor denne boka terningkast to siden den var veldig teit! Og ikke skrevet godt i det hele tatt!


tess van deun

tess van deun

Skrevet av 13. desember 2017 av tess van deun på Rothaugen skole

papirfly.
papirfly handler om 15 år gamle June som mistet faren sin brått, det forvandlet også livet til June og alle rundt henne.
boken er skrevet gjennom forskjellige brev som June skriver. hun skriver brev til moren, naboen, dyrebutikk eieren, eierne på tveita senteret og ukjente som var i begravelsen til faren.
jeg syntes boken var litt lang i begynnelsen, og etter 3 brev hadde jeg bare lyst i å legge fra meg boken, men etter noen få flere brev ble boken spennende selv om ingenting stort skjer. boken viser daglig livet til 15 år gamle June og til de rundt henne, som jeg syntes er noe nytt forfattere skriver om.
den eneste tingen jeg ikke likte med boken var at noen brev ble litt lang og man ble litt lei.
jeg gir derfor ternings kast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen