Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 106 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Carina Ellingsen

Carina Ellingsen

Skrevet av 12. desember 2017 av Carina Ellingsen på Svensedammen skole

Papirfly

Sjanger: Dramatikk/komedie

Forfatter: Liv Gulbrandsen

Sider: 124

Boka handler om June som har mistet faren sin. Hun sender brev til alle som var i begravelsen og som var med på å gjøre den spesiell. I brevene skriver hun om hva som har hendt etter at faren døde. June har gjort mye rart etter at faren døde, men det er kanskje hennes måte å tåle sorgen på.

Boka starter ganske brått på og du får ikke vite hvem det er som sender brevene eller hvem mottakeren er. Det står selvfølgelig navn, men du får ikke vite hvem selve personen er før litt lengre inn i brevet.

Jeg synes at boka var veldig forvirrende fordi det var en del personer som hun sendte brev til og det var vanskelig å holde styr på hvem som var hvem. Boka har bra oppbygging og forståelig språk, men litt vanskelig å henge med fordi det er noe nytt i hvert brev. Boka er morsom til tider. Jeg gir boka terningkast 3 fordi den er morsom og original/spesiell, men den har ingen spenningskurve og jeg synes den var litt forvirrende.


Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen

Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen

Skrevet av 12. desember 2017 av Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen på Presterød ungdomsskole

Papirfly. Denne boka handler om 15 år gamle June som nettopp har mistet faren sin. Og nå skriver hun brev til politiet, moren hennes, naboen og mange andre. Jeg syntes denne boka er veldig vanskelig å forstå. Det er veldig tungt å lese fordi det er INGENTING som skjer. Den er treg og er vanskelig å lese. Man må følge veldig med på teksten også har den en brå slutt. Terningkast: 2


Dominykas Ziurkus

Dominykas Ziurkus

Skrevet av 11. desember 2017 av Dominykas Ziurkus på Rosten skole

Boka handler om faren til June som dør og sånn endrer livet hennes. Da hun starter å skrive en brev til alle kjente og ukjente folk som var med i begravelsen til faren.
Bok er litt langsom fra starten, men etterhvert den blir mer og mer intressangt.
Jeg likte konspeten på hvilken boka ble skrevet, men jeg syntes at den var ikke realistisk og du kan se mellomrom mellom verden i boka og verden hvor vi bor.
Derfor jeg gir terningkast 4-.


Alexandra Jonassen

Alexandra Jonassen

Skrevet av 10. desember 2017 av Alexandra Jonassen på Fagerborg skole

PAPIRFLY
Boken handler om en jente som heter June. Faren hennes døde brått og det forandrer livet hennes. I løpet av boka får vi lese brev hun har skrevet til andre folk.
June forteller i brevene om hendelser som hun har gått igjennom. Boka startet ganske tregt og hadde ikke noe spesiell høydepunkt. Jeg syntes at startet, midten og slutten ikke passet helt sammen, den var veldig hakkete. Det var noen steder hvor jeg ikke skjønte om det var et nytt brev jeg leste.
Jeg likte konseptet men måten den var skrevet på økte ikke interessen min. Konseptet var original, det er ikke noe jeg har lest det før. Boka var ikke særlig realistisk. Den var lettlest, men litt merkelig.
Jeg likte konseptet og jeg syntes overskriften hørtes interessant. Boka startet tregt og sluttet brått. Den var ikke særlig interessant
Jeg gir den en 3-


Daniel Andre Terjesen

Daniel Andre Terjesen

Skrevet av 7. desember 2017 av Daniel Andre Terjesen på Nedenes skole

PAPIRFLY
AV LIV GULBRANDSEN

Papirfly handler om at faren til June (hovedpersonen) dør brått og livet hennes forandres.
June skriver brev til kjente og forklarer hva hun har gjort etter farens død. Det kan virke som om hun har mange problemer. Boka handler nok om at June reagerer på at pappaen dør, og det resulterer i at hun gjør mye uforståelig. Det er kanskje en måte å takle sorgen på?
Jeg syntes at boka var gøy når det var litt humoristiske ting som skjedde, sånn som når hun fortalte om marsvinene. Samtidig synes jeg det var lite spenning og driv i boka. Det var liksom ikke så mye som skjedde. Hadde det vært mer veksling, altså ikke så mange brev, tror jeg boka hadde vært mer gøy å lese.
Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen