Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 106 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bernhard Gundersen

Bernhard Gundersen

Skrevet av 8. januar 2018 av Bernhard Gundersen på Harestua skole

Papirfly
Papirfly handler 15 år gamle June som nettopp har mistet faren sin. I begravelsen går det meste galt. Etter farens død opplever June mye rart og hun skriver brev til alle som var med i begravelsen.
Boka er delt opp i brev og ganske tung og lese. Boka var heller ikke realistisk f.eks at bestemoren rir inn på Tveita sentret. Og veldig barnslig til tider. Boken var morsom, men ikke helt sjukt morsom heller.
Jeg vil ikke anbefale denne boken for ungdommer, men heller for barn fra 10 – 12 år. Jeg vil gi boken terningkast 3.


Emil Urnes

Emil Urnes

Skrevet av 29. desember 2017 av Emil Urnes på Luster ungdomsskole

Lettlest bok som var morosam å lesa

Eg gje boka «Papirfly» av Liv Gulbrandsen terningkast 4.
Eg synest at boka var lett å lese, men den var også litt spesielt fordi heile boka eigentleg var ei samling med brev. Det var ei morosam bok, som eigentleg handlar om det bokomslaget lovar; ei rar bestemor, ein hest, ein psykolog i ei hengekøye og mykje brevskriving.

I denne boka vart du sett inn i historia om June, som nett hadde mista far sin. Etter farens død rota June seg opp mange litt spesielle, rare og ikkje minst artige situasjonar. Det gjorde at me vart etter kvart vart betre kjent med ho gjennom dei breva ho skreiv. Ho skreiv på grunn av internetthusarrest, men mest fordi ho likte å skrive ned det ho tenkte på, der og da.

Dette var likevel ikkje heilt boka for meg, derfor har den berre fått ein firer, men elles var det ei bra bok.


Nils Magnus

Nils Magnus

Skrevet av 17. desember 2017 av Nils Magnus på Korgen sentralskole

En brevbok

Papirfly handler om June, og om hvordan hun takler dødsfallet til faren. Hun skriver brev til alle som kom i begravelsen, til og med den mystiske elskerinna til faren. I brevene får vi lese om spesielle og rare hendelser som skjer med June.

Hele boken er en samling av brev som June har skrevet, noe som gjør at boken ikke er så lang. Men, brevene virker unormalt lange. Noen brev er flere sider, og det virker ikke som om noen hadde kommet til å skrive så mye i et brev. I brevene gjentar hun seg selv ofte. I flere brev forklarer hun hvem skolepsykologen Roy er. Det gir litt mening fordi hun skriver til forskjellige personer, men når jeg leser og ser «…Roy, som er skolepsykolog…» eller «Skolepsykologen Roy…» og «…Roy, min psykolog på skolen…» skjønner jeg at han er psykologen hennes. Det blir sagt i nesten hvert brev, og da blir det irriterende.

Det er en del brev i denne boken, og det blir av og til vanskelig å holde styr på hvem som er hvem. Jeg tenkte ofte «Hvem er det hun skriver til? Hvorfor skriver hun til han/hun?» og «Har hun ikke fortalt det allerede?». Det at hun også skriver til folk hun ikke kjenner, virker urealistisk. Hun forteller lange historier til dem uten at hun vet hvem de er.

Boken er ikke særlig spennende, mer humoristisk. Den bruker humor som et virkemiddel bra. Det var noen ganger brevene ble veldig lange og kjedelige, men av og til kom det en morsom replikk som gjorde at jeg ville fortsette å lese.

Det er noen skrivefeil i boken også, jeg vet ikke om det var med vilje, tenke bare å nevne det.

Tilslutt gir jeg boken terningkast 3, fordi den var morsom noen ganger, men når forfatteren velger å skrive hele boken gjennom brev er det en del fallgruver man kan falle oppi. Papirfly faller i nesten alle. Det er en helt grei bok, men det finnes definitivt bedre ting å lese.


Markus Stien

Markus Stien

Skrevet av 16. desember 2017 av Markus Stien på Korgen sentralskole

I denne boken handler det om June som er 15år gammel og har mistet faren sin av kreft.

Hun møter mange folk og elskerinnen til faren, og boka er forklart igjennom brev som hun og andre skriver til hverandre.

Boken var grei men litt tung å lese, det er ei drama bok så hvis du ikke liker dette er ikke dette boken for deg, jeg derimot liker det ikke så jeg gir den en solid 3er for å være en veldig trist bok.


Anna

Anna

Skrevet av 15. desember 2017 av Anna på Ringshaug ungdomsskole

Sjangeren på boken Papirfly er drama. Den handler om at 15 år gamle June har mistet faren sin til kreft, i begravelsen møter det opp en fremmed kvinne som sier hun er farens elskerinne. Begravelsen slår hardt inn på June og hun begynner å skrive brev til forskjellige mennesker hun møter. Boken er fortalt via brevene hun skriver.

Min mening om denne boken er at den er annerledes enn de andre bøkene jeg pleier å lese. Papirfly passet ikke helt for meg, og jeg synes at boken ikke var så veldig interessant. Det var ikke så mye som skjedde i boken og det var lite spenning.

Jeg velger å gi denne boken terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ylva

Ylva

Skrevet av 15. desember 2017 av Ylva på Kårvik skole

Jeg har lest litt av Papirfly av Liv Gullbrandsen. Boken handler om Jule på 15 år som nettopp har mistet faren sin, og i begravelsen kommer den hemmelige elskerinnen hans å dykker opp. Etter begravelsen skriver June brev til de som deltok i begravelsen, og forteller om hennes opplevelse med dem og da forklarer hvordan alt skjedde.
Jeg tenker at dette er en komedie/dramatikk bok fordi at den er om dramaet i livet hennes og fordi den er kjempe morsom.

Papirfly er en bok som er lett å lese, med passe størrelse på skrifta og passe med skrift på sidene. Jeg blir lett lei at bøker fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg nok til å forstå setningene, men i denne boken konserterte jeg meg fordi skrifta var lett å forstå for meg.

Jeg synes boken var veldig bra. Denne boken er den eneste boken jeg har hatt lyst å lese ferdig. Jeg liker denne boken fordi den er veldig original pga. at det i stede for å lage en bok som forteller hva som skjedde, så er det June som skriver brev til alle de som er med i historien og forklarer hvorfor de er med i historien på en måte at hun får leseren til å se for seg alt som skjer. Jeg har aldri blitt så dradd inn i en bok såpass mye.

Boken har ingen spesielle høydepunkter med det går egentlig greit for meg. Jeg synes boken var så morsom at jeg ikke brydde meg noe serligt om at det ikke var noen høydepunkter. men den ble selvfølgelig litt kjedelig nærmere slutten, men da får man bre sette den fra seg litt også kan man lese den neste dag.

Jeg flirte meg ihjel på starten av boka, men på midten av boka begynte jeg å kjede meg litt. Jeg ble ikke ferdig med boka, men jeg vil lese den ferdig etterpå. Men det tror jeg er fordi at jeg ikke liker å lese bøker. så denne boken er veldig god hvis jeg vil lese den igjen.

Jeg derfor gir boken terningkast 5.

Til toppen