På tronen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 12 anmeldelser

Influenceren Tess hylles for sitt oppgjør mot rasisme da en video hvor hun slår en mannlig popartist, går viralt. Over natta går hun fra sminkeblogger til samfunnsdebattant, og med kjendistilværelsen kommer nye muligheter, både i karrieren og kjærlighetslivet. Men hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma

På tronen

Skrevet av 6. desember 2021 av Emma på Varteig barne- og ungdomsskole

På tronen

Boka handler om en influenser som står opp for rasisme. Dette fører til litt opprør.

Jeg synes denne boka var veldig bra. Den gir et godt inntrykk på hvordan det kan være å være influenser. Det man ser er bildene som blir lagt ut på instagram og videoene som blir lagt ut på tiktok. Det er ikke alltid at det man ser er ekte, og det synes jeg er bra at skriveren får fram i boka.

Jeg synes boka beskriver veldig bra, så det er enkelt å se for seg hva som skjer. Det var gøy å lese denne boka og man setter seg godt inn i boka fort.


Aurora Stensland

Ok bok

Skrevet av 5. desember 2021 av Aurora Stensland på Øresvik skole

Den moderne kjærlighetshistorien "På Tronen" handler om en sminke influenser Tess som jobber mot rasisme i samfunnet. Dette starter med en video hvor TÖS som er en popstjerne som ødelegger blusen hennes og hun som slår han etter på. Tess startet som sminkeblogger til at hun på en natt ble en samfunnsdebattant. Hun får i tillegg får hun tilbud om å være med i serien "Bloggerne".

Alt i alt var dette en helt grei bok. Det var noe som var spennende å lese men mesteparten var ganske kjedelig. Der det spennende var i starten av boka og i noen få av kapitelene. Ellers var den ganske kjedelig. Jeg gir denne boka terningkast 4.


Amalie

Helt Grei

Skrevet av 24. november 2021 av Amalie på Høylandet barne- og ungdomsskole

På tronen er en bok om tess en influenser som står opp for rasisme og gjør opprør for og støtte den saken. Dette fører til en del problemer og store saker.

Boken er lagt opp til at de skal være spennende, men det er det ikke helt nådd opp til. Boken er det jeg vil kalle kjedelig til tider fordi det er noen kapitler det ikke skjer noen ting som er interessant. Det som er av action i denne boka synes jeg skulle vært bedre spredd. Fordi i de kapitlene det skjedde en del ble man dratt litt inn i teksten, men ikke like dratt inn som det man har lyst til når men leser en bok. Og i de kapittlene som det skjer svært lite i sonet jeg helt ut og begynte å tenke på alt mulig annet.

Så alt i alt ikke en av de beste bøkene jeg har lest, terningkast 3.


Tobias

Halvparten så spenene som jeg trodde

Skrevet av 9. november 2021 av Tobias på Mæla ungdomsskole

Jeg trodde den skulle være mer spennende, og mer action. Noen kapitler var bra og noen sider var også bra, men den mangla litt spenning. Jeg liker at de bruker ungdomsspråk i denne boka, det var en av de tingene som gjorde den bra. Hvis du liker bøker med mye action så denne boka ikke den rette å lese.


Ellen

Jeg slutta å lese da jeg hadde kommet halvveis

Skrevet av 19. oktober 2021 av Ellen på Biri ungdomsskole

Boka ”på tronen“ handler om influenceren Tess som blir hyllet for sitt oppgjør mot rasisme da hun slår popstjernen TÖS. Det blir en stor sak og hun går fra sminkeblogger til samfunnsdebattant.

Siden jeg stoppet midt i boka fikk jeg ikke med meg slutten. Men jeg ble lei av den så fort, det handla alt for mye om sminke og drama for meg. Hvilket jeg ikke er så veldig interessert i. Men jeg anbefaler den til ungdommer som er interessert i den slags.

Terningkast(for det lille jeg leste): 2-

Vis flere anmeldelser

Til toppen