På tronen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 5 anmeldelser

Influenceren Tess hylles for sitt oppgjør mot rasisme da en video hvor hun slår en mannlig popartist, går viralt. Over natta går hun fra sminkeblogger til samfunnsdebattant, og med kjendistilværelsen kommer nye muligheter, både i karrieren og kjærlighetslivet. Men hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amalie

Helt Grei

Skrevet av 24. november 2021 av Amalie på Høylandet barne- og ungdomsskole

På tronen er en bok om tess en influenser som står opp for rasisme og gjør opprør for og støtte den saken. Dette fører til en del problemer og store saker.

Boken er lagt opp til at de skal være spennende, men det er det ikke helt nådd opp til. Boken er det jeg vil kalle kjedelig til tider fordi det er noen kapitler det ikke skjer noen ting som er interessant. Det som er av action i denne boka synes jeg skulle vært bedre spredd. Fordi i de kapitlene det skjedde en del ble man dratt litt inn i teksten, men ikke like dratt inn som det man har lyst til når men leser en bok. Og i de kapittlene som det skjer svært lite i sonet jeg helt ut og begynte å tenke på alt mulig annet.

Så alt i alt ikke en av de beste bøkene jeg har lest, terningkast 3.


Tobias

Halvparten så spenene som jeg trodde

Skrevet av 9. november 2021 av Tobias på Mæla ungdomsskole

Jeg trodde den skulle være mer spennende, og mer action. Noen kapitler var bra og noen sider var også bra, men den mangla litt spenning. Jeg liker at de bruker ungdomsspråk i denne boka, det var en av de tingene som gjorde den bra. Hvis du liker bøker med mye action så denne boka ikke den rette å lese.


Ellen

Jeg slutta å lese da jeg hadde kommet halvveis

Skrevet av 19. oktober 2021 av Ellen på Biri ungdomsskole

Boka ”på tronen“ handler om influenceren Tess som blir hyllet for sitt oppgjør mot rasisme da hun slår popstjernen TÖS. Det blir en stor sak og hun går fra sminkeblogger til samfunnsdebattant.

Siden jeg stoppet midt i boka fikk jeg ikke med meg slutten. Men jeg ble lei av den så fort, det handla alt for mye om sminke og drama for meg. Hvilket jeg ikke er så veldig interessert i. Men jeg anbefaler den til ungdommer som er interessert i den slags.

Terningkast(for det lille jeg leste): 2-


Anna Bianca Leirvik

gleder meg til den nye boka

Skrevet av 30. september 2021 av Anna Bianca Leirvik på Høylandet barne- og ungdomsskole

jeg syns at den første boka i serien var best men de neste bøkene er fine også. bøkene slutter alltid på en slik måte at du ønsker å lese neste bok. jeg likte spesielt Lenas historie. Margrethes historie var helt ok mens tess sin historie var ganske kjedelig. neste bok ser ut til å handle om Ingrid og det tror jeg blir litt likt denne boka. ønsker at bøkene har litt mer av det første boken i serien hadde. jeg gleder meg til at det kommer ut flere bøker og ønsker gjerne enda en bok om Lena, hun var en karakter man på en måte brydde seg om. jeg gir denne boka terningkast 4 fordi boka hadde et budskap og en god historie.


Malin Høntorp

helt grei

Skrevet av 16. september 2021 av Malin Høntorp på Flåtestad ungdomsskule

På tronen er en roman som handler om rasisme, kjærlighet og sosiale medier. Tess er 17 år og kommer fra en velstående gambisk familie, hun bor på Frogner i Oslo sammen med storebroren sin. Hun har mange følgere på sosiale medier, men en kveld når Tess går hjem fra en konsert slår hun den mannlige popartisten Tøs. Videoen blir lastet opp på nett og snart blir hun kontaktet av bloggerne på tv 2. Følger tallene stiger og det blir vanskelig å fokusere på både skole og jobb samtidig som å være en god venn. Dette er den tredje boka av serien hele kongeriket som er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boka har en spennende start og et godt utgangspunkt, men etter hvert som man leser dabber det litt av. Spenningen tar seg opp flere steder i boka for eksempel når historien etter konserten blir fortalt. Men det blir ikke noe høydepunkt på spenningskurven slik man forventer. Dessuten er handlingen ganske forutsigbar og det er mange klisjeer, når hun blant annet får seg kjæreste og alt liksom blir perfekt for Tess. Allikevel var det gode skildringer av karakterene i boka og man fikk følelsen av at man ble bedre og bedre kjent med personene etter hvert som man leste. Plotet i boka var realistisk og noe som faktisk kunne ha skjedd i virkeligheten og selv synes jeg boka var lett å lese og forstå. Språkbruken i boka passet godt til historien.

Boka handler jo om hverdagsrasismen som fortsatt finnes i Norge. Forfatterne har tatt opp et viktig tema flere kan relatere seg til. Boka viser også hvordan det kan være å vokse opp med sosiale medier og mobil i dag, både på godt og vondt. Det jeg likte best med boka var temaene boka tok opp. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.

Til toppen