På tronen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 12 anmeldelser

Influenceren Tess hylles for sitt oppgjør mot rasisme da en video hvor hun slår en mannlig popartist, går viralt. Over natta går hun fra sminkeblogger til samfunnsdebattant, og med kjendistilværelsen kommer nye muligheter, både i karrieren og kjærlighetslivet. Men hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Inga

helt grei bok

Skrevet av 15. desember 2021 av Inga på Høylandet barne- og ungdomsskole

boken "på tronen" handler om en influenser som kjemper en kamp mot rasisme. hun møter på ett par utfordringer under veis men løser de.

jeg synes boken var spannede i starten fordi det var mer som skjedde og et stykke lengere ut i boka ble det bare kjedeligere å kjedeligere og jeg sonet bare mer og mer ut av boken. terning kast: 3


Lena Megård

På tronen

Skrevet av 15. desember 2021 av Lena Megård på Ris ungdomsskole

Tittel: På tronen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi fuglehaug
Sjanger: Ungdomsroman
Utgivelse: 2021
Forlag: Aschehoug

Halve kongeriket er en serie på tre bøker som er laget av forfatterne Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglesang. De tre bøkene heter arvingen, Drømmeprinsen og på tronen. Boken jeg har lest heter på tronen.

Boken handler om hovedpersonen Tess som er 17 år og en influenser. Hun kommer fra en gambisk familie og bor på Frogner i Oslo sammen med storebroren Lamin fordi foreldrene alltid er ute og reiser. Tess hylles for sitt oppgjør mot rasisme. Det blir en veldig stor sak og over natta har hun gått fra å være sminkeblogger til samfunnsdebatt. Hun får fort mange nye muligheter blir mer og mer kjent og det setter stort preg på karrieren og kjærlighetslivet, spesielt når to av de beste vennene hennes er både prinsen og prinsessen.
Jeg syntes boken er ganske lettlest og ganske spennende i starten, men etter hvert begynner det å bli litt kjedelig. Spenningen i boka tar seg opp flere ganger i boka, men det kommer liksom ikke et høydepunkt i boka som man forventer. Så selv om boka var bra, synes jeg den manglet litt spenning. Jeg syntes budskapet og handlingen i boken er veldig bra og realistisk fordi det handler om at rasisme som fortsatt skjer i Norge også.
Boken passer kanskje best for jenter som er ca 12-13 år gammel. Men alt i alt syntes jeg boka var ganske bra, og jeg ville gitt den den terningkast 4.


aurora kaasa

hvor gøy er det egentlig å være influenser?

Skrevet av 15. desember 2021 av aurora kaasa på Ris ungdomsskole

Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug 
Utgivelse: 03.06.2021 
Nummer i serien: 3 
Tittel: På Tronen 

Hovedpersonen Tess er en influenser opptatt av sminke, men alt forandrer seg når hun står opp mot rasisme fra artisten TOS. TOS sier noe til henne som blir oppfattet rasistisk som blir filmet, og over natten har videoen gått viralt. Mye skjer, og TOS mister karrieren sin som artist og får en ny jobb på tusenfryd. Med nye og større muligheter inn til fremtiden tar Tess både dumme og smarte valg som påvirker hennes sosiale liv. Men var det egentlig rettferdig at TOS skal miste karrieren sin for noe som egentlig ikke var ment rasistisk?  

Hun drar på mange intervjuer og arrangementer etter videoen gikk viralt, og hun ble mer populær. Etter hvert som hun blir mer og mer dratt inn i «kjendis livet» lyver hun til media for å holde på oppmerksomheten, som slår tilbake på henne senere.  

Det er en fin bok som fikk meg til å tenke på at det ikke er alltid influensere har det like bra som det ser ut som. Det var lett å leve seg inn i boken og hvordan Tess hadde det når man var i hennes synsvinkel. Tema i boken går utpå rasisme og hvordan Tess takler livet som en 17-år influenser. Jeg synes det er et bra tema, men jeg synes ikke boken i seg selv var særlig spennende. Jeg synes at boken var bra når det skjedde store ting som at hun f.eks. dro på intervju om hva som skjedde mellom henne og TOS.   

 Boken er skrevet med en del slang, men er samtidig enkel å lese. Det er ikke så mye oppbygning på spenningen så hvis du liker å lese spenningsbøker eller krim er ikke dette boken for deg. Denne boken handler mere om vennskap, sosiale medier og kjærlighet.  

Hvis jeg skulle gitt denne boken terningkast, ville jeg gitt den en 4. Boken er bra og det skjer mye som gjør at du får lyst til å lese videre, men det er enkelte steder jeg synes det kan bli tungt å lese. Jeg tror forfatteren prøver å få fram at det er lov å gjøre feil, og at man ikke må gi opp. 

Det beste med boka var at man var i synvinkelen til Tess og man fikk en følelse av hvordan det var, men jeg synes det var dumt at det ikke alltid var noe som skjedde. Det var også en brå slutt som ikke ga mening og derfor gir jeg boken en 4.  


Selma

På tronen

Skrevet av 14. desember 2021 av Selma på Stokksund skule

På tronen

På tronen er en bok som handler om Tess en sminkeinfluenser som fort blir om til samfunnsdebattant for sin kamp mot rasisme.

Eg leste ikkje så mykje av denne boka sida den ikkje gav meg noko spenannde inntryk. Eg likte berre starten fordi den var spennende. Resten av boka var uintresang og kjedelig for meg.


Erlina

En litt for lang bok til et tema

Skrevet av 14. desember 2021 av Erlina på Mæla ungdomsskole

På tronen er en bok som handler om en jente sine opplevelser med rasisme. På tronen var en helt grei bok å lese, syns den var litt lang til å handle om kun et tema på 312 sider. Boken passer bra til ungdommer som liker lese lange bøker, men til de som ikke er så glade i å lese hadde denne boka vært perfekt om den var litt kortere. Temaet var bra og spennene.

Vis flere anmeldelser

Til toppen