På tronen

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2021 1 anmeldelse

Influenceren Tess hylles for sitt oppgjør mot rasisme da en video hvor hun slår en mannlig popartist, går viralt. Over natta går hun fra sminkeblogger til samfunnsdebattant, og med kjendistilværelsen kommer nye muligheter, både i karrieren og kjærlighetslivet. Men hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Malin Høntorp

helt grei

Skrevet av 16. september 2021 av Malin Høntorp på Flåtestad ungdomsskule

På tronen er en roman som handler om rasisme, kjærlighet og sosiale medier. Tess er 17 år og kommer fra en velstående gambisk familie, hun bor på Frogner i Oslo sammen med storebroren sin. Hun har mange følgere på sosiale medier, men en kveld når Tess går hjem fra en konsert slår hun den mannlige popartisten Tøs. Videoen blir lastet opp på nett og snart blir hun kontaktet av bloggerne på tv 2. Følger tallene stiger og det blir vanskelig å fokusere på både skole og jobb samtidig som å være en god venn. Dette er den tredje boka av serien hele kongeriket som er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boka har en spennende start og et godt utgangspunkt, men etter hvert som man leser dabber det litt av. Spenningen tar seg opp flere steder i boka for eksempel når historien etter konserten blir fortalt. Men det blir ikke noe høydepunkt på spenningskurven slik man forventer. Dessuten er handlingen ganske forutsigbar og det er mange klisjeer, når hun blant annet får seg kjæreste og alt liksom blir perfekt for Tess. Allikevel var det gode skildringer av karakterene i boka og man fikk følelsen av at man ble bedre og bedre kjent med personene etter hvert som man leste. Plotet i boka var realistisk og noe som faktisk kunne ha skjedd i virkeligheten og selv synes jeg boka var lett å lese og forstå. Språkbruken i boka passet godt til historien.

Boka handler jo om hverdagsrasismen som fortsatt finnes i Norge. Forfatterne har tatt opp et viktig tema flere kan relatere seg til. Boka viser også hvordan det kan være å vokse opp med sosiale medier og mobil i dag, både på godt og vondt. Det jeg likte best med boka var temaene boka tok opp. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.

Til toppen