På leit etter hjartet ditt

Tone Nilsen-Bie Utenfor Allfarvei Forlag 2022 20 anmeldelser

På leit etter hjartet ditt er en ungdomsroman om sorg, men også om valgene man man tar som ung. En ung jente forelsker seg, og hennes utkårede dør i en bilulykke før forholdet starter ordentlig. I sorgen og fortvilelsen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henning

Fin bok

Skrevet av 9. januar 2023 av Henning på Sanndfallet ungdomskole

Boka "På leit etter hjartet ditt" er en ungdomsroman skrevet av Tone Bie-Nilsen. Sjangeren er drama og boka er skrevet på nynorsk.

I boka møter vi Tiril hun er forelsket i en gutt som heter Sigve, men Sigve er forlovet med noen andre og en dag forteller han at han elsker Tiril. Men Tiril trur han er full, men senere samme dag finner hun ut at han ikke var full. Tiril får ikke tak i Sigve og noe tragisk skjer med Sigve som gjør Tiril helt knust.

Boken er full av følelser som gjør boken spennende. Boken er skrevet lett og bra men nynorsken gjør det litt vanskeligere.


Julie Gedde-Dahl

Kven har hjartet ditt?

Skrevet av 18. desember 2022 av Julie Gedde-Dahl på Eide ungdomsskole

Boka “På leit etter hjartet ditt” er ein ungdomsroman skrive av Tone Nilsen-Bie. Den er på nynorsk, og har 103 sider.

I boka møter vi Tirill som har vore forelska i Sigve i mange år. Når han endeleg gjer det slutt med kjærasten sin, øydeleggjar Tirill det. Dei er på ein fest, og Sigve sei at han ville være med Tirill i staden. Ho trur han er full, og stikk. Seinare snakkar ho med Jacob, ein venn av Sigve, og finn ut at Sigve er edru. Ho leitar etter ham, men må hjelpe bestevennen sin. Så skjer det noko uventa og trist, som gjer at Tirill blir heilt knust.

Eg synes boka var bra, men veldig trist. Eg blei litt stressa når Tirill gjor noko dumt, men det skaper spenning. Eg tenker at boka har eit viktig tema, fordi ulykker kan skje når man minst ventar det, og med kven som helst. Mange sørger over å ha mista nokon, og slit med å gje slepp. Kanskje nokon kjenner seg igjen i dette, og veit at dei ikkje er aleine i sorgene. Derfor vil eg anbefale boka til U-prisen.

Eg gir boka terningkast 5.


Nathalie

På leit etter hjartet ditt

Skrevet av 15. desember 2022 av Nathalie på Åkra ungdomsskole

Denne boka blei lagt i 2022. Boka blei skrevet av Tone Nilsen-Bie og sjangeren er drama. Det er mykje spenning og kjærleik i denne boka. Den var kjekk å lese, den var også litt trist. Boka handler om ei 17 år gammel jente som heiter Tirill, Tirill går igjennom kjærleikhetsorg siden ekskjærasten hennas døydde. Ho blir veldig påvirket av dette og tar mange dårlige valg. I boka får man se hvordan ho takler dette og hvilke følelser ho får.
 
Denne boka var på nynorsk og det var nokon ord som eg ikkje forstod. Nokon ganger hang eg ikkje heilt med fordi det var mange personer i boka og ting skjedde litt fort. Det var spennende og eg synes denne boka var kjekk å lese. Det eg synes at var litt kult var at denne boka var fullt med følelser som gjorde boka mykje meir interresant å lese. Inntrykket eg fekk av å lese «På leit etter ditt hjarte» var kor vanskelig det er å miste ein viktig person. Eg synes denne boka passer til tenåringer som liker å lese om drama, spenning og kjærleik. Boka var bra, men følte boka var litt urealistisk så derfor blir det ein sterk 4, av 6.


Alex

Bra bok

Skrevet av 13. desember 2022 av Alex på Bråtejordet skole

På leit etter hjartet ditt handler om Tirill som har mistet en person som hun elsker. Vi får vite om alle følelsene som Tirill opplever gjennom hele boken og hva slags valg hun velger å ta.

På leit etter hjartet ditt er en ok bok.
Boka har et veldig interessant motiv og tema gjennom hele. Jeg mener at mange ungdommer, på min alder, kommer til å like bøker som har samme konsept som denne. Boka beskriver også mange steder uten å fortelle hva som skjer, som jeg mener er veldig bra, fordi hvis forfatteren skiver det rett ut, får vi ikke samme følelse som å beskrive det.

På leit etter hjartet ditt er på nynorsk. Dette er ikke en dårlig ting, men nynorsken forfatteren bruker er neste så gammel norsk at til og med læreren ikke forstår noen ord som er sagt her.
Det er også litt vanskelig å forstå hva som faktisk skjer, både på grunn av språket og alt som skjer. Når jeg først drev å leste boka skjønte jeg ikke et ord som skjedde og hva som skjedde under handlingen, men når jeg leste avsnittet på baksiden skjønte jeg mye mer.
Men jo mer jeg leste av boka, jo mer skjønte jeg, så ville vite mer.

Siden boka er så vanskelig å lese gir jeg boka en terningkast 4.


Julie

Klarte ikke å henge med

Skrevet av 12. desember 2022 av Julie på Tjøme ungdomsskole

Jeg har lest boken "på leit etter hjartet ditt". Boken er skrevet av Tone Nilsen-Bie og det handler mye om drama og kjærlighet. Boken er om en jente som heter Tirill. Hun går igjennom kjærlighetssorg ette som at ekskjæresten hennes døde. Gjennom hele boken får vi se hvordan hun takler følelsene sine og det kan lede til at hun tar noen dårlige valg.

Boken er på nynorsk, som gjorde det mer forvirrende å lese en det det var fra før av. Språket var egentlig greit, men jeg måtte bruke litt mer tid for å henge med.

Handlingen forandret seg fort og ofte, og det var vanskelig å henge med. Det var mange personer i boka og jeg klarte ikke helt å henge med.

Jeg syntes at boken ble fort kjedelig og urealistisk for min del. Den var helt grei i starten, men så gikk det bare nedover. Jeg gir boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen