På leit etter hjartet ditt

Tone Nilsen-Bie Utenfor Allfarvei Forlag 2022 9 anmeldelser

På leit etter hjartet ditt er en ungdomsroman om sorg, men også om valgene man man tar som ung. En ung jente forelsker seg, og hennes utkårede dør i en bilulykke før forholdet starter ordentlig. I sorgen og fortvilelsen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie

Hva skjedde med hjertet?

Skrevet av 7. desember 2022 av Emilie på Grov skole

Boken heter «På leit etter hjartet ditt» og er en ungdomsroman basert på både kjærlighet, drama og sorg. Boka handler om Tirills liv og motstanden hun møter. Hun får oppleve alt om å miste noen på en brutal måte og føle skyld i det.

Det er så å si nesten umulig og slippe taket på noen man virkelig elsker, men man må aksepter og leve med sorgen.
Boken handler om Tirill, hun er 17år gammel og møter sitt livs kjærlighet. Når alt plutselig går feil vei blir Tirills liv satt litt på vent blir hun desperat etter å finne hjertet. Det er så å si nesten umulig å slippe taket på noen man virkelig elsker, og respektere og leve med sorgen.

Jeg synes boken var spennende fra side 1 til den siste siden. Det var en god bok, den var enkel å lese og godt skrevet. Den var ikke så lang så jeg ble fort ferdig med den. Men det var mange temaer som ble tatt opp og mye som skjedde på alle sidene.
Boken ga meg et tydelig inntrykk om hvordan det er å miste en viktig person og ga meg mange forskjellige følelser.

Jeg vil gi boken et ganske høyt terningkast, fordi boken var lett å lese og godt skrevet. Det skjedde mye på kort tid, og det gjorde boken spennende. Dette er ikke en bok som jeg interesserer meg for, jeg liker best krim, men dersom du liker bøker med mye følelser, så er boken perfekt.
Boken var bra, men den traff ikke meg helt. Jeg gir den en sterk 4-er, av 6.


Jorunn Marie Sørensen Georgsen

På leit etter hjartet ditt

Skrevet av 5. desember 2022 av Jorunn Marie Sørensen Georgsen på Åkra ungdomsskole

Boka handlar om å miste nokon ein elskar og korleis du ofte legg skylda på deg selv. Tiril har nettopp mistet sitt livs kjærleik, men korleis skal ho komme seg over det? Tiril må ta nokre val som kan gå ut over henne som ung voksen og andre rundt henne, men ho tar ikkje alltid de beste valgene.

Eg klarte ikkje å legge boka ned og den blei berre meir og meir spennande. Det var mykje spenning og mange uforventa hendingar. Det var ei lærerik bok som kan lære deg noko om korleis det er å miste nokon. Boka var ikkje for lang så eg blei ikkje lei av å lese den.

Denne boka blei fort til ein av favoritt bøkene mine. Eg anbefaler dem til ungdom som vil lese om kjærlighetssorg. Eg gir boka ein sterk 5'er.


Anna

En bok med mye følelser

Skrevet av 29. november 2022 av Anna på Karlsrud skole

«På leit etter hjartet ditt» møter du på mange av følelsene du blir kjent med gjennom livet. Boken tar opp kjærlighet, drama og sorg.

Tirill har møtt sitt livs største kjærlighet, men hva skal hun gjøre når han blir borte? I boken følger du hennes liv før og etter den tragiske hendelsen. Du får med deg hvordan hun takler sorgen, og hvordan de rundt henne påvirker hennes liv og følelser. En bok har alltid et mål, og det har denne også. Hun er på leit etter et hjerte gjennom boken, men vil hun finne det?

Boken var kort, men den var fylt med mye handling. Jeg kjente at boken virkelig ga meg inntrykk av hvordan det er å miste noen du elsker. Den var fylt med gode personskildringer, som gjorde det lettere for meg å leve meg inn i situasjonen. Boken hadde et høydepunkter, men ikke mange. Jeg følte at boken stadig bygde opp til et høydepunkt over lengre tid. Det var få av disse høydepunktene som overrasket meg, og som virkelig hadde betydning for boken. Jeg opplevde boken som litt forvirrende til tider. Boken hopper veldig fort frem til forskjellige dager og tidspunkter, og det var ofte et nytt kapittel. Handlingen i kapitlene inneholdt ikke så mye informasjon som setter inntrykk i leseren.

Jeg vil si at boken kan passe en stor aldersgruppe. For ungdommer, men også for eldre personer. Alt fra 13-17 år. Boken tar opp temaer man kan føle på gjennom ungdomstiden, men også hvordan overgangen er fra å være ungdom til å være voksen. For gjennom disse tidene oppstår det mange valg man må ta. Hvem man vil være, hvordan man skal løse problemer og hvilke venner og personer man vil ha rundt seg.

Jeg gir boken «en sterk 4’er». En bok for de som elsker bøker fylt med kjærlighet, sorg og dramatikk!


viivi

Finner ho hjarte?

Skrevet av 11. november 2022 av viivi på Bardufoss ungdomsskole

Boka er en ungdomsroman som handler også om sorg, drama og når man må ta valg som en ungdom. Tirill som er hovedpersonen i boka, fikk oppleve alt dette etter ho mista en person ho elska i en bilulykke. I boka for vi også se hvordan hun klarer å komme over alt som har skjedd.

Jeg synes at boka var veldig bra fordi den hadde perfekt mengde med mange spenningskurver og noen overraskelser. Når jeg først starta å lese boka trudde jeg at det skulle bli veldig uinteressant å lese pga. forsiden var ikke veldig fengende. Etter hvert ble boka bare mer og mer fengende og jeg klarte ikke legge den fra meg. Slutten på boka kom som et overraske for meg i iværtfall. Slutten gjorde boka enda bedre.

Forfatteren har skrevet boka på en lett måte å forstå selv om den er på nynorsk. Jeg la ikke noe spesielt merke til det. Av og til ble jeg ekstremt forvirret hvordan perspektivene ble byttet på svært mye og man ikke klarte helt å følge med hva som hadde skjedd. Måten forfatteren skreiv boka fikk fram mange sterke følelser.

Jeg anbefaler denne boka kjempe mye til dem som liker kjærlighet, sorg og drama. Denne boka ble en av favoritt bøkene mine og gir den en terningkast 5.


Johanne

På leit etter hjartet ditt

Skrevet av 10. november 2022 av Johanne på Lom ungdomsskule

Dette er ein ungdomsroman som handlar om å kome seg over ei stor sorg, etter tapet på ein man elskar, og å ta val som ung vaksen som kan få konsekvensar i seinare tid.

Boka handlar om Tirill, som må kome seg over sorga etter han ho aldri fekk. Det gjer Tiril desperat etter å finne svar på kvifor ting ende slik det gjorde, og ho begynner å slite skikkeleg. Ho legg også skulda på seg sjølv.

Eg tykte denne boka var veldig trist, men også veldig fin og grei å lesa. Eg gjev boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Marianna

Finn ho hjartet?

Skrevet av 28. september 2022 av Marianna på Stokksund skule

“På leit etter hjartet ditt” handlar om sorg og kjærleik. Tirill har mysta ein ho elskar i ei bilulykke og vi får sjå korleis ho taklar det og korleis ho kjem seg igjennom sorga. Boka tek opp tema som einsomheit, dårleg samvittigheit og kjensla av at aller imot deg.

Dette var ei spennande bok som hadde lett språk noko som gjor at det blei lettare å lese. Forfattaren var god på å få fram og skildre følelsane til Tirill. Det gjorde boka betre og vi fekk eit syn av korleis dei forskjellige karakterane såg ut, og eg klarte derfor å leve meg inn i handlinga. Inn i mellom blei boka kjedeleg og vanskeleg å lese, fordi det blei for mykje informasjon på ein gong. Samtidig gjorde dette at eg hadde lyst til å lese vidare for å sjå korleis boka utvikla seg. Bok slutta ganske brått, og eg skulle gjerne ha visst kva som skjedde vidare.

Totalt vil eg tilrå denne boka til alle ungdommar, og eg gir den terningkast 4.

Til toppen