På leit etter hjartet ditt

Tone Nilsen-Bie Utenfor Allfarvei Forlag 2022 6 anmeldelser

På leit etter hjartet ditt er en ungdomsroman om sorg, men også om valgene man man tar som ung. En ung jente forelsker seg, og hennes utkårede dør i en bilulykke før forholdet starter ordentlig. I sorgen og fortvilelsen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

viivi

Finner ho hjarte?

Skrevet av 11. november 2022 av viivi på Bardufoss ungdomsskole

Boka er en ungdomsroman som handler også om sorg, drama og når man må ta valg som en ungdom. Tirill som er hovedpersonen i boka, fikk oppleve alt dette etter ho mista en person ho elska i en bilulykke. I boka for vi også se hvordan hun klarer å komme over alt som har skjedd.

Jeg synes at boka var veldig bra fordi den hadde perfekt mengde med mange spenningskurver og noen overraskelser. Når jeg først starta å lese boka trudde jeg at det skulle bli veldig uinteressant å lese pga. forsiden var ikke veldig fengende. Etter hvert ble boka bare mer og mer fengende og jeg klarte ikke legge den fra meg. Slutten på boka kom som et overraske for meg i iværtfall. Slutten gjorde boka enda bedre.

Forfatteren har skrevet boka på en lett måte å forstå selv om den er på nynorsk. Jeg la ikke noe spesielt merke til det. Av og til ble jeg ekstremt forvirret hvordan perspektivene ble byttet på svært mye og man ikke klarte helt å følge med hva som hadde skjedd. Måten forfatteren skreiv boka fikk fram mange sterke følelser.

Jeg anbefaler denne boka kjempe mye til dem som liker kjærlighet, sorg og drama. Denne boka ble en av favoritt bøkene mine og gir den en terningkast 5.


Johanne

På leit etter hjartet ditt

Skrevet av 10. november 2022 av Johanne på Lom ungdomsskule

Dette er ein ungdomsroman som handlar om å kome seg over ei stor sorg, etter tapet på ein man elskar, og å ta val som ung vaksen som kan få konsekvensar i seinare tid.

Boka handlar om Tirill, som må kome seg over sorga etter han ho aldri fekk. Det gjer Tiril desperat etter å finne svar på kvifor ting ende slik det gjorde, og ho begynner å slite skikkeleg. Ho legg også skulda på seg sjølv.

Eg tykte denne boka var veldig trist, men også veldig fin og grei å lesa. Eg gjev boka terningkast 5.


Alex

Mest forvirrende teksten jeg noensinne har lest

Skrevet av 25. oktober 2022 av Alex på Karlsrud skole

Boka handler om en jente som heter Tiril og hun har brutt ekteskapet og det blir mye drama og gråting. Etter hvert i boka så finner du ut at hun er en organdonor og at hun skal gi bort Jeg synes at denne boka egentlig var ganske forvirrende og vanskelig å forstå. Boka var på ny norsk så kanskje det har noe med det og gjøre. Det var veldig mange navn som Jakob, Tiril, Britt og mer som bytta perspektiv for mye, i hvert fall for meg. Boka var bygget opp på at Tiril hadde brutt et ekteskap og at det hadde laget trøbbel og etter hvert angrer hun og blir organdonor.

Boka sitt tema var veldig som sagt forvirrende og veldig overraskende at det ikke handla om så mye kjærlighet for en bok som heter på leit etter hjartat ditt. Boka hadde mye drama og den var generelt trist og min mening er at den er kjedelig og boka passer ikke for folk som liker action eller noe med historie.

Det som jeg synes var kjedelig var at det var egentlig ikke noe speningskurve og at det var ikke noe bilder. Det jeg savnet var at boka ikke var så lang men på minimum 100 sider og at teksten var litt lettere forklart. Boka hadde mange sterke følelser som er bra for en kjærlighets bok men det var litte grann for mye synes jeg. Boka har noe kjærlighet men det er for mye drama så jeg synes egentlig drama tar over boka. Det eneste jeg kanskje likte med denne boka var at den hadde noe kjærlighet i seg. Når det sto at hun hadde drømmer om han når hun sov og at hun savner han og hun nevner noen ganger at hun angrer på at hun brøyt ekteskapet. Jeg gir denne terningkast 2 av 6.


Karen Rønning Skogli

på leit etter hjarte ditt

Skrevet av 21. oktober 2022 av Karen Rønning Skogli på Inderøy ungdomsskole

På leit etter hjarte ditt
Forfatter: Tone Nilsen – Bie
Lagd i: 2022
På leit etter hjarte ditt handler om sorg og kjærlighet, valg man tar når man er ungdom.
Ho rakk ikke å oppleve det.
Jeg synes det var en spennende bok og lese og gidde meg mer motivasjon til og lese fordi det var så spennende på en måte. Forfatteren var flink på og få fram sorgen/følelsene til Tirill. Jeg levde meg veldig inn i boka og likte den veldig godt fordi forfatteren forklarer det bra så man forstår det. Men det var innimellom det ble litt vanskelig/kjedelig og lese. Men den skiller seg godt når forfatteren kan beskrive hvordan det kan være og miste noen man er glad i.
Jeg synes den var bra skrevet spennende og fikk fram mange følelser i meg. Jeg gir den terningkast 5.


Marianna

Finn ho hjartet?

Skrevet av 28. september 2022 av Marianna på Stokksund skule

“På leit etter hjartet ditt” handlar om sorg og kjærleik. Tirill har mysta ein ho elskar i ei bilulykke og vi får sjå korleis ho taklar det og korleis ho kjem seg igjennom sorga. Boka tek opp tema som einsomheit, dårleg samvittigheit og kjensla av at aller imot deg.

Dette var ei spennande bok som hadde lett språk noko som gjor at det blei lettare å lese. Forfattaren var god på å få fram og skildre følelsane til Tirill. Det gjorde boka betre og vi fekk eit syn av korleis dei forskjellige karakterane såg ut, og eg klarte derfor å leve meg inn i handlinga. Inn i mellom blei boka kjedeleg og vanskeleg å lese, fordi det blei for mykje informasjon på ein gong. Samtidig gjorde dette at eg hadde lyst til å lese vidare for å sjå korleis boka utvikla seg. Bok slutta ganske brått, og eg skulle gjerne ha visst kva som skjedde vidare.

Totalt vil eg tilrå denne boka til alle ungdommar, og eg gir den terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Mina

På leit etter hjartet ditt

Skrevet av 15. september 2022 av Mina på Lom ungdomsskule

På leit etter hjartet ditt er ein ungdomsroman om sorg, men og om val ein tek som ung. Kven ein er og kven ein kan bli kome til å bli. Boka handlar om Tirill og korleis ho taklar saknet etter han ho aldri fekk. Saknet gjer Tirill heilt besett, og alt handlar om å finne ut korleis ho kan gje slepp.

Boka skildrar godt korleis ein kan føle seg etter å ha mista nokon ein var glad i. Boka får fram skyldfølelsen, saknet og følelsen av at alle hatar deg.

Eg tykte at boka var bra skreve, spennande og den fekk fram mange følelsar i meg. Eg gjev boka terningkast 5.

Til toppen